SANParks Olifants Rest Camp

Description accommodation :

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.
Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen.

Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Olifants restcamp is gelegen op de top van een heuvel die enkele honderden meters uitsteekt boven de Olifants rivier. Uitzichtpunten geven u een fantastisch zicht op de rivier die beneden u ligt een zicht als dat van een adelaar die naar zijn prooi zoekt…

Ga in dit gedeelte van het park op zoek naar olifanten, leeuwen, nijlpaarden, nijlkrokodillen en de vecht arend.

Accommodatie in Olifant Rest Camp

Bungalows (105) In het camp zijn 2, 3 of 4 bed units allen met badkamer (meeste met douche maar een enkele heeft een bad).
-airconditioning
-sommige hebben kitchenettes terwijl anderen gebruik maken van de gezamenlijke keukens

Er zijn 2 – 4 bed units met twee éénpersoonsbedden in elke slaapkamer, 2 badkamers waarvan er 1 en-suite is.

-Airconditioning,
-Eet/woonkamer,
-Grote veranda met buitenbraai.
-De buitenkeuken heeft een kookplaat (geen magnetron) , koel/vrieskast, gootsteen en eet en kookgerei.

Guesthouses
Nshawu is een luxe verblijf geschikt voor 8 personen gelegen op een prachtige locatie met spectaculair uitzicht. Er is een goed uitgeruste keuken met magnetron, er zijn 4 slaapkamers (elk heeft 2 één persoonsbedden) en meerdere badkamers. DSTV met gelimiteerd aantal kanalen.
Lebombo is een luxe verblijf geschikt voor 8 personen gelegen op een prachtige locatie met spectaculair uitzicht. Er is een goed uitgeruste keuken met magnetron, er zijn 4 slaapkamers (1 slpk met een twee persoonsbed en de andere hebben elk 2 één persoonsbedden), meerdere badkamers. DSTV met gelimiteerd aantal kanalen.

Activiteiten

-Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken
-Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.
– Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.
-Olifants Wildernes trail, deze trip dient u van te voren te boeken
-Olifants River Back-Pack Hiking trail, een 4 daagse wandel safari met 3 overnachtingen, waarbij u zorgt voor eigen tenten, eten en koken. Waarbij geen toiletten beschikbaar zijn.
-Mountain bike trails met keuze uit ochtend (4 uur) of middag tocht (3 uur), Tour voor maximaal 6 personen en personen onder de 16 jaar worden niet toegestaan op deze tochten. Mountain bikes, backpack, waterflessen, helmen en snacks worden verzorgd door het camp. Er zullen twee gekwalificeerde, bewapende rangers meegaan.

Faciliteiten

-Receptie met informatie
-Publieke telefoon en brievenbus
-Restaurant
-Conferentie faciliteiten
-Cafetaria
-Winkeltje
-Geen ATM
-Wasmachine
-Bezine station
-Gezamenlijke keuken
-Eetgerei en belegde’ borden te bevragen bij de receptie
-Picknick plaats voor dagjes bezoekers, gas bbq te huur
-Mobiel telefoon bereik
-Basis Eerste Hulp Kennis

Routebeschrijving

-Het dichtstbijzijnde vliegveld is Gateway Airport in Phalaborwa, wat op 3 km ligt van de Phalaborwa gate

–Neem  de N1 toll weg naar Polokwane (Pietersburg). 40 Kilometer voor Polokwane gaat u rechts de R71 op naar Tzaneen. Na Tzaneen, gaat u richting Phalaborwa en de ingang. Houd rekening met 6 tot 7 uur rijden naar de ingang. Olifants restcamp is ± 83 km van de ingang. Dit zal zo’n 3 uur in beslag nemen, behalve als u onderweg gaat genieten van uw gamedrive!

Olifants

Rest camp

S 24 0′ 20″

E 31 44′ 25″

Klanten over SANParks Olifants Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

In Olifants rescamp hadden we het geluk dat we een guest house voor 8 personen hadden geboekt op de mooiste plek in de hoek van het park. Prachtige vergezichten over de rivier, Nijlpaarden in de ochtend (met jong) en overvliegende visarenden. Jammer dat geen sleutel paste wat een beetje onveilig gevoel gaf. Desondanks prima plek en uitvalsbasis voor eigen dag tochten.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Wat jammer was dat er renovatie werkzaamheden werden uitgevoerd bij het restaurant en het buiten terras, waardoor het onbeschrijfelijk mooie uitzicht voor ons daar niet beschikbaar was. Ook was er vlakbij 1 van onze bungalows de hele dag herrie vanwege ook daar vlakbij renovatie werkzaamheden. Omdat we toch de hele dag op selfdrive waren hebben we ons daar niet te veel aan gestoord, maar het was wel jammer.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!