SANParks Mopani Rest Camp

Description accommodation :

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen.

Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Mopani rest camp is gelegen op de oevers van de Pioneer Dam en is vernoemd naar de Mopane velden die het kamp omringen. Een centraal gelegen oude Baobad boom is het focuspunt en hart van dit kamp. De vegetatie van het kamp is zoals het is, wild wat een unieke sfeer toevoegd aan dit prachtig gelegen rest camp.

Dieren waar u hier zeker naar op zoek gaat zijn: nijlpaarden, waterbok, Tsessebe en de African Eagle.

Accommodatie Mopani Rest Camp

Bungalows, er zijn 43 – 4 bed units deze hebben 2 één persoonsbedden en een stapelbed in een nis. Ze zijn voorzien van een badkamer, een veranda met kitchenette en een buitenbraai. (2 dezelfde soort bungalows zijn geschikt voor rolstoelgebruikers)

Cottages, er zijn 12 – 4 bed units. 1 slpk met 2 één persoonsbedden en 2 slaapbanken in de kamer, deze zijn volledig uitgerust met 2 badkamers waarvan 1 en-suite. Er is een veranda met kitchenette en buitenbraai.

Guest Cottages, er zijn 45 – 6 bed units. 3 slpk met elk 2 één persoonsbedden. Er zijn 2 badkamers waarvan 1 en-suite, een keuken, woon/eetkamer, grote veranda en een buitenbraai.

Guesthouse, Dit is een groot luxe accommodatie gelegen op een prachtige plek met uitzicht over de dam. Uitgerust met keuken (met magnetron), 4 slp kamers (1 met een twee persoonsbed de anderen met één persoonsbedden) deze zijn los van de zit/eetkamer gelegen. Er zijn meerdere badkamers, DSTV (gelimiteerd aantal zenders) en braaifaciliteiten. (1 van de slaapkamers is geschikt voor een rolstoelgebruiker)

Activiteiten

-Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken
-Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.
– Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.

-Sunset Drive met Boma braai
-Wandeling binnen het camp
-Shipandani logeer partij bij de vogelspot plaats (3 km buiten het kamp)
-Tropic of Capricorn (12 km ten noorden van het camp)
-Pionier Dam vogelspot plaats (4 km buiten het camp)
-Wildlife films worden dagelijks vertoont in de receptie (tijdens kantoor uren)

Faciliteiten

-Receptie met informatie
-Publieke telefoon en brievenbus
-Restaurant
-Conferentie faciliteiten
-Lady’s bar
-Cafetaria
-Winkeltje
-Mini ATM faciliteiten in het restaurant
-Wasmachine
-Benzine station
-Auto wasplaats
-Basis Eerste Hulp assistentie
-Picknick plaats voor dagjes bezoekers
-Zwembad voor mensen die verblijven in het kamp
-Mobiel telefoon bereik

Routebeschrijving

-Het dichtstbijzijnde vliegveld is Gateway Airport gelegen in Phalaborw. Ongeveer 3 kilometer van de ingang Phalaborwa gate.

-Neem  de N1 toll weg naar Polokwane (Pietersburg). 40 Kilometer voor Polokwane gaat u rechts de R71 op naar Tzaneen. Na Tzaneen, gaat u richting Phalaborwa en de ingang. Houd rekening met 6 tot 7 uur rijden naar de ingang. Mopani restcamp is ± 74 km van de ingang. Dit zal zo’n 3 uur in beslag nemen, behalve als u onderweg gaat genieten van uw al begonnen gamedrive!

 

Klanten over SANParks Mopani Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Mooi gelegen restcamp met een restaurant, waarvan het buitenterras een schitterend uitzicht heeft op het naastgelegen meer. Vaak waren daar nijlpaarden en olifanten te zien en behoorlijk wat vogels. Personeel was uiterst vriendelijk en gastvrij. Vorige keer dat we hier verbleven hebben we veel wild gezien en dat was dit keer veel minder. Toch was de route naar de Shipandani schuilhut met de “low level bridge” altijd leuk om heen te gaan.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *