SANParks Lower Sabie Rest Camp

Omschrijving accommodatie :

 

SAN Parks Kamperen in Lower Sabie Rest Camp – Kruger National Park

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen. Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Lower Sabie rest camp is gelegen aan de oevers van de Sabie rivier, één van de weinig overgebleven stromende rivieren van het Kruger park. Bezoekers worden overvallen door een rust die door de Lebombo Bergen en uitzicht over de rivier als kalmerend ervaren zal worden. In dit kamp is een overvloed aan natuur en de talloze prachtige bomen waaronder de Sycamore vijgenboom zorgen voor voeding en koelte aan talloze insecten en vogels. Twee keer per jaar produceren deze giganten fruit, en andere bomen zorgen voorvoeding in andere maanden zodat het een altijd durende cyclus is van; groei, bloei en aantrekkingskracht. U zult zich deel voelen van deze cyclus als de dieren aan u voorbij gaan richting de rivier. In dit camp gaat u vooral op zoek naar de witte neushoorn, het nijlpaard, leeuwen, de Goliath reiger en de Giant Kingfisher.

Activiteiten

  • Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken.
  • Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.
  • Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.

Klanten over SANParks Lower Sabie Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Prachtig park, Helaas personeel zoals toch op meerdere plaatsen kortaf en chagerijnig. Sanitair echt ook voor afrikaanse begrippen echt enorm smerig, misschien een kwestie van seizoen, maar het was wel een feit. Mooie uitvalslokatie voor selfdrivetours.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Wij hebben met de camper 4 campings in Kruger bezocht en vonden Lower Sabie het mooist. Vooral het terras waar s’ avonds de olifanten vlakbij komen om te drinken in de rivier is geweldig. Ook liepen hier veel soorten herten over de camping waarvan er een gewoon aan het vlees op de braai aan het snuffelen was. Je hoort hier buiten de hekken ook veel wild-geluiden wat een heel bijzonder gevoel geeft.
We hebben s’morgens in het restaurant ontbeten waarbij ik het personeel heel onvriendelijk vond. Ook bij de receptie waren ze erg kortaf met vragen die ik had over game-drive’s.
Sanitair was oke alleen wel jammer dat er geen mogelijkheid is om je chemisch toilet te legen. dit moest ik maar gewoon in toilet doen, aldus de receptie-medewerker.
zwembad was een tijd niet schoongemaakt, groen water met veel troep erin.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *