SANParks Letaba Rest Camp

SAN Parks Letaba Rest Camp Kamperen  – Kruger National Park Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen.

Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Letaba rest camp is gelegen in een bocht van de rivier de Letaba, halverwege de noordelijke en zuidelijke grenzen van Kruger Nationaal park. De naam betekent “rivier van zand” en is een prachtige plek om de olifanten gade te slaan. Letaba is een groene oase is het mopane veld en favoriet bij vele bezoekers. Slapen onder de sterrenhemel en in slaap vallen met de nachtelijke geluiden van de Afrikaanse bush een symphonie die net zo snel stopt als aanvangt…. In dit kamp gaat u vooral op zoek naar de Bushbok, de olifanten, de Lala Palm, het roodhoofdige wevertje en de visarend.

Kamperen in Letaba rest camp

 Er zijn 60 kampeer en of caravan plaatsen met elektra punten. Maximaal aantal personen per kampeer plek is 6.  Er zijn gezamenlijk was en kook gelegenheden. Er is 24 uur warm water, elektrische kookplaten en afwas faciliteiten.

 Activiteiten

Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken
Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.
– Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.

-Letaba Elephant Hal
-TV Lounge
-Riverside camp wandeling
-Masorini Ruïnes, gelegen 38 km ten westen van het kamp
-Matambeni Bird hide, vogelspot plaats 10 km ten noorden van het kamp
-In het seizoen een educatief kinder programma
-Olifants Wilderness trail (op voorhand te boeken overnachtings activiteit)
-Mananga 4×4 Adventure trail (altijd weersafhankelijk en op voorhand te boeken)
-Wildlife film worden elke dag vertoont met uitzondering van zondag.

Faciliteiten

-Receptie met informatie
-Publieke telefoon en brievenbus
-Cafetaria
-Winkeltje
– ATM faciliteiten
-Wasmachine
-Benzine station
-Gezamenlijke keukens en wasgelegenheden
-Braai faciliteiten
-Eetgerei en belegde borden op aanvraag bij de receptie
-Auditorium en conferentie ruimte
-Picknick plaats voor dagjes bezoekers met zwembad
-Zwembad voor mensen die verblijven in het kamp
-Mobiel telefoon bereik
-Basis Eerste Hulp assistentie

Klanten over SANParks Letaba Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Het restaurant heeft een buitenterras met een prachtig uitzicht op de Letaba rivier. Dat was helaas gesloten wegens onderhoud. We hadden hier een family unit en die lag leuk en beviel ons prima. Voor ons was dit niet het beste verblijf qua wild spotten. Heel weinig gezien op de game drives hier, misschien ook wel door de droogte.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *