Jan Harmsgat Country House

Description accommodation :

Deze historische Cape Dutch boerderij uit 1723 biedt u een speciale ambiance, gekenmerkt door de bijzondere gastvrijheid van de eigenaren. Het guest house bevindt zich in een boomgaard van pecannoten-, amandel- en citroenbomen. Er worden heerlijke maaltijden aangeboden, met bijvoorbeeld huisgemaakte boerenkazen.

Gesitueerd in het hart van de regio die beroemd is vanwege de wijngaarden, natuurreservaten en de prachtige omgeving. Twintig minuten gelegen van de historische plaatsen Montagu, Robertson en Swellendam.

‘Jan Harmsgats’ gezellige charme, goede keuken en een uitstekende collectie Zuid-Afrikaanse wijnen verzekeren u van een onvergetelijke ervaring.

Het guesthouse is bekroond als ‘Fair Trade in Tourism SA’.

Prijzen inclusief:
* Ontbijt
* toeristen belasting per kamer/suite per nacht
* wijn proeven ( per koppel)
* Gebruik fietsen 3 maal om op het terrein te gebruiken (zonder gids)

Extra mogelijkheden:
* Kinder oppas mogelijk voor R80 van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarna per uur +R30
* In het geval van een zieke reiziger is room service mogelijk voor alle maaltijden
* Gratis Wifi over het gehele complex, inclusief kamers en eetzaal
* 4×4 tochten naar het achterland met gids

Description surroundings:

Deze op twee na oudste plaats in Zuid Afrika  vierde zijn 250-jarig bestaan in 1995. Swellendam ligt aan de voet van de Langeberg Mountain, die niet alleen beroemd is vanwege ‘de braambessies’, maar ook vanwege de architectuur, het  fascinerende verleden, en het heerlijke buitenleven. De Koornlands rivier, de oude eiken en de statige landgoederen tonen u hun charme. Swellendam ligt maar 7 km van het Bontebok National Park. Het nabijgelegen Marloth Nature Reserve biedt u ééndaagse wandeltochten en zelfs nachtelijke bergwandelroutes door de Langeberg Mountains.

De Robertson Wine valley, één van de best bewaarde geheimen van de West Kaap, omvat de gebieden Ashton, Bonnievale, McGregor en Robertson, en bevindt zich op een afstand van minder dan twee uur rijden van Kaapstad. De vallei wordt wel de vallei van wijn en rozen genoemd. De vallei is prachtig vanwege de Breede Rivier en de Langeberg Mountains, maar wordt ook gekenmerkt door de relaxte gastvrijheid van haar bevolking.

Cape Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika ligt ongeveer 100 km van het Jan Harmsgat Country Guesthouse. Een geweldige vuurtoren, gebouwd in 1848, is zeker een bezoekje waard. De vuurtoren functioneert nog steeds om schepen te  waarschuwen voor de verraderlijke kustlijn. Bij de vuurtoren bevinden zich een tea room en een museum.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *