Wat voor type auto heb ik nodig?

Zuid-Afrika is een vierwielaandrijving (4×4) auto land. De Zuid-Afrikanen rijden er graag zelf in maar ook voor u voegt het rijplezier toe. Met een 4 x 4 huurauto rijdt u door de prachtige wildparken, maakt u stoere tochten over dirt roads, rijdt u langs prachtige bergpassen en onbekommerd door het drukkere stadsverkeer. Een 4×4 kan daarom veel rijplezier en extra comfort bieden.

Een 4 x 4 auto is ook uitermate geschikt indien u ook andere landen in Zuidelijk Afrika wilt bezoeken.

Er zijn ook auto’s die er uit zien als een 4 x 4. Deze auto’s hebben een hoge bodemvrijheid, maar zijn maar met twee wielen aangedreven. Voor modderige slipperige en steile wegen zijn deze auto’s niet geschikt. Deze auto’s zijn goedkoper dan de 4 x 4 en u vindt ze onder personen auto’s. Dit is een goede optie indien u iets meer comfort wil dan een gewone Sedan maar niet van plan bent om op slechtere wegen te gaan rijden.

Voor de meeste routes en wegen in Zuid-Afrika is geen 4×4 vereist. Een normaal type auto is de goedkoopste optie en voor vele wegen prima geschikt. Op de slechtere wegen moet u echter rekening houden met langzaam en voorzichtig rijden alsmede de (kleine) kans dat u vast komt te zitten.

Geef ons uw route en reisplan door en we adviseren u met plezier over het type auto wat het beste bij uw reis past.

In Zuid-Afrika wordt links gereden. Voor de meeste mensen geen enkel probleem en ook naar onze ervaring went het erg snel. Mocht u dit echter spannend vinden, dan kunnen wij u aanraden een automaat te overwegen. U haalt dan in ieder geval de extra handelingen van het schakelen (met uw andere hand) weg.

Nota Bene: de pedalen en het schakelen werkt identiek: de koppeling zit links, de rem in het midden en het gaspedaal rechts. de 1e versnelling zit links vooraan, de 2e links achteraan, etc. Dit laatste betekent wel een andere beweging: u schakelt met uw linkerhand en in plaats van het naar u toe en naar voren trekken van de versnellingspook, duwt u hem van uw af en naar voren om de auto in de eerste versnelling te zetten.