Wat voor kleding kan ik het beste mee nemen naar Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een zeer groot land en heeft derhalve ook diverse weersomstandigheden in de verschillende delen van het land.. Wij raden u aan om “laagjes” kleding mee te nemen. Overdag kan het erg mooi en warm zijn, maar in de avonden kan het flink afkoelen. Een warm jack of vest is daarom aan te bevelen. In de wintermaanden kan het in sommige delen van het land koud zijn en/of regenen.

Indien u tijdens uw vakantie tussen de wilde dieren gaat wandelen, zorg dan voor kleding in neutrale kleuren (beige, groen, bruin, kaki) en stevige dichte schoenen. U kunt beter geen rood, wit, geel of blauw dragen tijdens safari’s. Wanneer u zelf met uw huurauto door een wildpark gaat rijden, zijn er geen kledingvoorschriften.

In het algemeen wordt door iedereen informele kleding gedragen. Verblijft u in luxere accommodaties of gaat u dineren in een luxe restaurant, dan wordt verzorgde nette kleding op prijs gesteld. Alleen in zeer exclusieve gevallen, zoals b.v. als u met de luxe Rovosrail reist, wordt avondkleding gedragen.

Veel hangt af van het type vakantie wat u gaat houden en in welke periode van het jaar u reist. Voor een camper vakantie zult u andere kleding nodig hebben dan voor een luxe treinreis.

Enkele suggesties wat betreft kleding  tijdens vakantie in Zuid-Afrika zijn in alle gevallen: goede wandelschoenen, windjack, zonnebril, hoed of pet, warme trui of vest, slippers, (katoenen) kleding, lange broek (voor in de avonden), korte broek, t-shirts en zwemkleding. Neem ook een kijkje bij onze inpaklijst.

Kijk voor u op reis gaat ook naar de weersverwachtingen in het gebied waar u gaat reizen.