Reisdatum: December 2021

Reisverhaal van Marten en Marlies Lieberom

We zijn inderdaad weer thuis na een ontzettend gave reis! Echt genoten van Namibië, Botswana en Zuid-Afrika.
Het was nog even spannend bij de voorbereidingen of het allemaal wel door kon gaan i.v.m. de nieuwe corona-variant. Maar met ook hulp van jullie kregen we snel informatie over de ontwikkelingen en konden we ons richten op de mooie vooruitzichten.\
Na de kerst vertrokken we naar Johannesburg, we verbleven één nacht in Johannesburg en vlogen de dag erna naar Windhoek. In Windhoek kregen we de 4×4 auto met daktent en konden we op reis. De eerste nacht hadden we een camping in Windhoek gereserveerd, eerst even rustig de auto ontdekken. ’s Avonds gegeten bij Joe’s Beerhouse. Een gezellig restaurant waar we wild gegeten hebben.
De volgende dag begon de echte rondreis, eerste bestemming: Sesriem & Sossusvlei, wat ontzettend mooi! Echt zo’n andere wereld, zo groots.
Oud & nieuw hebben we gevierd bij Rostock Ritz, een lodge met een infinity pool. Prachtig uitzicht over het Afrikaanse landschap. Via Brandberg, Grootberg, Spitzkoppe, Swakopmund zijn we richting Etosha gereden. De eerste dieren van de Big 5 aangevinkt hier. De olifanten, leeuwen en neushoorns konden we al afvinken.
Vervolgens zijn we via de Caprivi-strip naar Botswana gereden. Onze eerste dagen in Botswana zaten we in Kasane en hebben we zelf door het Chobe National Park gereden. Hier hebben we de olifanten van heel dichtbij kunnen zien, wat ook wel erg spannend was. Echt een ervaring om nooit te vergeten.
We zijn via Elephant Sands, Khama Rhino Sanctuary richting de grens met Zuid-Afrika gereden. Eenmaal in Zuid-Afrika hebben we de Panoramaroute gereden en tot slot het Kruger Park bezocht. Hier hebben we de Big 5 compleet kunnen maken.
Het was echt een reis om nooit te vergeten! We hebben in totaal 33 dagen de auto gehad en dus 3 landen bezocht. Bij iedere grensovergang moesten we een PCR-test doen, dit heeft toch wel wat spanning opgeleverd. Je moet toch wachten op de uitslag, tot je weer verder kan. In de corona-tijd zouden wij misschien wat minder landen in zo’n korte periode bezoeken om deze spanning te voorkomen en wat meer rust te hebben. Er zijn ook nog genoeg plekken in Namibië, Botswana en uiteraard Zuid-Afrika die we nog niet gezien hebben. Zeker een reden om nog eens terug te komen.
De informatie die we tijdens onze reis kregen vanuit de Zuid-Afrika Specialist was heel erg fijn. Met name de ontwikkelingen wat betreft de corona-maatregelen daar hadden we zeker wat aan. Ook voorafgaand de reis hebben we veel hulp gehad met het organiseren. Op die manier zijn we toch met iets van een plan op reis te gaan. We hebben van tevoren enkel de eerste nacht geboekt, verder hebben we nergens hoeven reserveren. Wij houden ervan om te gaan en staan waar we willen en vanwege het laagseizoen en de corona-periode is het ook nergens nodig geweest om te reserveren. Soms waren we zelfs de enige op de camping! De tips die we vanuit Zuid-Afrika Specialist hadden gekregen voor een route en een aantal tips voor campings hadden we opgeslagen en daar hebben we ook echt gebruik van gemaakt.
In de bijlage wat foto’s van onze reis.
Uiteraard mogen jullie dit op jullie site zetten.
Groetjes, Marlies en Marten