Reisverhaal van Familie Smolders

Beste zuid-afrika specialist,

Hartstikke bedankt voor de onvergetelijke reis die jullie voor ons hebben samengesteld. Twee maanden op pad in Zuid-Afrika en Namibië met onze zoons van 4 en 2 jaar stelden nog al wat eisen aan onze reis (geen malariagebied, rustig reistempo, goede uitrusting), maar het was de lange voorbereiding meer dan waard! Met de Toyota Hilux en vouwwagen (Jurgens XT75 Off-road Trailer) zijn we in 2,5 week vanaf Johannesburg via Namibië naar Kaapstad gereist, waar we de auto en tent inruilden voor een 6-persoonscamper (Discoverer 6) om daarmee in 5,5 week vnl. via de kust en Drakensbergen terug naar Johannesburg te gaan.

Zoals verwacht werd avontuurlijk Namibie een grote uitdaging vanwege de lange reisdagen over gravelwegen, een lekke band, kamperen in zandstormen en een geschaarde vrachtwagen op een verlaten bergpas in extreem onweer. Maar het geweldige landschap, de wijdsheid en grilligheid, de bijzondere dieren die we bij onze tent en op de selfdrive safari’s zagen, de aardige mensen en fijne campings met zwembad maakten het helemaal goed. En Namibie was voor de kinderen één grote zandbak waar ze enorm van genoten hebben.

Zuid-Afrika ontdekken per camper was een stuk relaxter en minder vermoeiend; het reistempo lag lager en de camper was erg comfortabel. We hebben prachtige wandelingen gemaakt in de botanische tuinen van Kaapstad, bij Kaap de Goede Hoop, Franschoek, Oudshoorn, Bontebok, Wilderness en in de Drakensbergen. De mooie ritten door het enorm afwisselende landschap was elke keer weer een groot genot. Het bezoek aan de pinguins op Boulders Beach, de Birds of Eden in Plettenbergbaai, de olifanten van Addo, de vissen van Sea World Durban, het bedwingen van de golven van de Indische Oceaan en de campings met leuke dieren, mooie speeltuinen en trampolines vielen bij onze kleine mannetjes extra in de smaak.
Deze mooie reisherinneringen gaan een leven lang mee, dus nogmaals dank en wie weet tot ziens.

Hartelijke groeten, ook van Vincent, Otto en Max,
Kris