Reisverhaal van Fam. van Hout 7 weken en 8500 km Namibië en Botswana

We zijn regelmatig in Zuidelijk Afrika geweest maar onze ervaring met Botswana was niet zo positief en dat wilden we veranderen. Onze dochter was nog nooit in noordoost Namibië geweest dus dat er ook aangeplakt. De regentijd zou niet zo’n succes zijn door de vele moeilijk begaanbare tracks en het wild dat zich niet bij de waterplassen verzameld. Maar toch; de winterperiode in Nederland schrikt ons nog altijd af dus hebben we Zuid Afrika Specialist gevraagd met ons mee te denken over een bijzondere reis.

Nou; dat is perfect gelukt. Sandra, reisconsultant van ZAS, dacht met ons mee en zocht naar budget overnachtingen met zoveel mogelijk self-catering faciliteiten. In Botswana is self-catering nog weinig beschikbaar maar de Camping2Go tenten van Gondwana in Namibië zijn precies waar wij op vallen: vaste tenten voor 4 personen met douche/toilet en een buiten keuken. Ongeveer 6 tenten liggen in de natuur en redelijk uit elkaar zodat je voldoende privacy hebt. Ze zijn ook prima geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn met op 1 locatie zelfs een rolstoel toegang!
Waarschijnlijk door de klimaat verandering is het regenseizoen minder heftig wat natuurlijk een ramp is voor de boeren maar fijn is voor ons als vakantiegenieters. De teer en gravelwegen en zelfs de tracks door de parken, zoals Moremi, Nxai en Chobe, waren in goede staat. De natuur is groen met prachtige bloemen, veel vogels en jong wild dat goed te spotten is. Het aantal toeristen is zeer beperkt dus je voelt je helemaal op jezelf.

De wat oudere Hilux is gehuurd bij Asco; een prima bedrijf dat voor de reis goede uitleg gaf en de schade, die wij onderweg opgelopen hadden, netjes afhandelde. De 4×4 heeft de 8500 km zonder problemen (op wat lekke banden na) goed doorstaan.

We zijn een keer in de modder vastgelopen en ZAS en Asco hebben de “redding troepen” geregeld die ons netjes naar onze volgende bestemming geloodst hebben.

Al met al: dit is de 3de keer dat we geboekt hebben bij ZAS en bij leven en gezondheid gaan we dit volgend jaar weer doen.

Nogmaals bedankt en tot de volgende keer. Het gaat jullie (en je bedrijf) goed!!

Jannie en Rik van Hout