Op reis naar Zuid-Afrika? Tips

Veilig rondreizenGoed voorbereid zijn

Denkt u er aan om een reis te maken door Zuid-Afrika? Wij geven u graag een aantal tips en weetjes voor een vakantie naar Zuid-Afrika. Zo kunt u goed voorbereid aan uw reisplanning beginnen.

Tips auto huren in Zuid-Afrika

Een auto huren in Zuid-Afrika is een fantastische manier om Zuid-Afrika te verkennen. Is een auto huren in Zuid-Afrika veilig? Ten eerste is het verkeer in Zuid-Afrika een stuk relaxter dan bij ons in Nederland. Het zal even wennen zijn om links te gaan rijden, maar u zult dit snel onder de knie krijgen.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het volgende: in Zuid-Afrika heeft lang niet iedereen een auto en veel mensen gaan liftend naar de plaats van bestemming. De meeste liftende mensen zullen geen foute bedoelingen hebben, maar we raden toch ten zeerste af om lifters mee te nemen. Zorg er daarnaast ook voor dat u voor het donker wordt op uw plaats van bestemming arriveert. Probeer dus te vermijden dat u in het donker de weg op gaat. Doe uw auto op slot, bij voorkeur ook tijdens het rijden, en dit spreekt wellicht voor zich, maar laatgeen waardevollen spullen zichtbaar in uw auto liggen.

Neem contact op met 1 van onze Nederlands sprekende reis consulenten voor een advies op maat

  • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
  • lid van SGR
  • Professioneel advies
  • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
  • Geen tussenpersonen

Tips en weetjes Zuid-Afrika

  • Het is zeker niet altijd warm in Zuid-Afrika. Het kan ook behoorlijk koud zijn. Met name in de wintermaanden kan het in de Kaap wel eens flink spoken. In het noorden is het vaak overdag aangenaam, maar koelt het ’s avonds flink af. Ook de ochtenden zijn fris. Neem dus vooral genoeg kleding mee geschikt voor verschillende temperaturen en weersomstandigheden.
  • Een wereldstekker past veelal niet op de stopcontacten in Zuid-Afrika. Ter plaatse kunt u deze kopen in supermarkten of op de luchthaven. Veel hotels hebben stekkers welke u kunt lenen.
  • Een reis zelf samenstellen gaat heel gemakkelijk bij ons. Geef aan wat u graag wilt gaan zien en doen en wij stellen graag uw rondreis samen.

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.

Andere interessante pagina's