Umphakatsi culturele excursie in Eswatini

Algemene informatie

Een bezoek aan Eswatini is niet compleet zonder een bezoek aan een traditioneel Swati-dorp. Tegen de grens met het Mlilwane Wildlife Sanctuary ligt het Swati-dorp Umphakatsi dat u kunt bezoeken om meer te weten te komen over het leven van de Swati’s.

Umphakatsi is een bijzonder dorp aangezien het één van de weinige is met een vrouwelijke Chief: Inkhosikati. De Swati-groet voor de Inkhosikati is ‘Yebo Nkosi’. Interactie wordt op prijs gesteld dus u kunt proberen om graan/maïs te malen, manden vlechten van gras en participeer in zang en dans.

U zult veel uitleg krijgen over de Swati-cultuur en gebruiken en ook leren hoe gebruiksvoorwerpen gemaakt worden en wat hun siSwati naam is. U zult zien hoe de vrouwen matten vlechten waarvan de kenmerkende Beehive-hutten gemaakt worden.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7348
v.a.€ 12
Halve dag
Dagelijks bij voldoende deelname (min. 4 personen) om 09.00 uur en 15.00 uur
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
Eswatini (Swaziland)
Umphakatsi cultural village
Umphakatsi cultural village
Alle leeftijden
 • Excursie in Umphakatsi met gids
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Transport naar Umphakatsi Village
  Dagprogramma
  Dagprogramma -

  Bij voldoende deelname (min. 4 personen) vertrekken de culturele excursies om 9:00 en 15:00. De gids wacht u op bij Umphakatsi. De dames krijgen doeken in traditionele Swati prints en kleuren die om de middel vastgebonden moeten worden.

  U zult veel uitleg krijgen over de Swati-cultuur en gebruiken en ook leren hoe gebruiksvoorwerpen gemaakt worden en wat hun siSwati naam is. U zult zien hoe de vrouwen matten vlechten waarvan de kenmerkende Beehive-hutten gemaakt worden. Interactie wordt op prijs gesteld dus u kunt proberen om graan/maïs te malen, manden vlechten van gras en participeer in zang en dans.

  In het dorp zelf zult u gevraagd worden om uw schoenen uit te trekken. De excursie neemt zo’n 2,5 uur in beslag.

   

  Tarieven

  Tarieven


  R
  p.o.a. = Prijs op aanvraag