Ultimate Jo’burg excursie

Algemene informatie

Johannesburg staat ook wel bekend als Jo’burg of Jozi. Deze in rap tempo veranderende stad is het hart van Zuid-Afrika! Na bijna 20 jaar een slechte reputatie te hebben gehad, is Johannesburg nu compleet verandert! Zo zijn er nu hippe wijken, zoals Maboneng, met leuke restaurants en barretjes te vinden.

Tijdens deze dagtour leert u, onder begeleiding van een lokale gids, over het verleden en over het hedendaagse leven in de grootste stad van Zuid-Afrika. U brengt o.a. een bezoek aan Constitution Hill en het Apartheids Museum en u geniet van het uitzicht vanaf ‘Top of Africa’. Een afwisselende dag vol historie en cultuur.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7346
v.a.€ 92
Hele dag
Dagelijks tussen 09.00-09.30 uur
Inbegrepen vanaf uw accommodatie in Johannesburg of de luchthaven
Niet inbegrepen
Gauteng
Johannesburg
Johannesburg
Alle leeftijden
  • Transfer van en naar uw accommodatie of de luchthaven van Johannesburg
  • Entreegelden voor: Apartheids Museum, Top of Africa, Constitiution Hill en het Hector Pieterson Memorial
  • Gids en vervoer
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes
  • Fooi voor de gids
  • Optionele activiteiten (Nelson Mandela House)
Dagprogramma
Dagprogramma -

Deze dagtoer begint om 9:00-09:30 uur. U wordt door een gids bij uw accommodatie in Johannesburg of op de OR Tambo Luchthaven opgehaald. De excursie duurt ca. 9 uur dus u wordt rond 18.30 uur weer afgezet. De groep bestaat uit 2 tot 12 personen. Wenst u liever een privé chauffeur tijdens uw excursie? Neem dan contact met ons op.

Het eerste bekende ‘gebouw’ dat u onderweg zult tegenkomen is het voetbalstadion dat werd gebouwd voor de wereldbeker in 2010. De eerste stop is Vilakazi Street, wellicht een van Zuid-Afrika’s bekendste straten. Het is zelfs de enige straat in de wereld waar twee Nobel Prijs winnaars – Nelson Mandela en Desmond Tutu – hebben gewoond. Aartsbisschop Tutu heeft er zelfs nog steeds een huis. Het voormalige huis van Mandela is nu een museum (bezoek aan dit museum is optioneel en voor eigen rekening).

Het Hector Pieterson Memorial is vernoemd naar het eerste slachtoffer van de opstand in 1976. Tijdens een protestmars van duizenden kinderen werd geprotesteerd tegen het exclusieve gebruik van Afrikaans op scholen. De veiligheidspolitie probeerde de massa uiteen te drijven met traangas. Toen dat niet lukte werd er geschoten. De foto van de doodgeschoten 12-jarige Hector Pieterson – in de armen van een medescholier – ging de wereld over en werd het symbool van de strijd tegen Apartheid.

U rijdt voorbij het Chris Hani ziekenhuis, het grootste ziekenhuis ter wereld. Het ziekenhuis was oorspronkelijk bestemd voor herstellende Britse soldaten. In 1997 veranderde de naam van het ziekenhuis van  Baragwanath Hospital in Chris Hani-Baragwanath Hospital, om eer te betonen aan Chris Hani, de politieke leider van het African National Congress die in in 1993 door blanke extremisten werd neergeschoten.

Na de lunch (voor eigen rekening), gaat de tocht weer verder. Om het gedeelte in Soweto af te sluiten bezoekt u het Apartheid Museum. Dit museum is misschien wel de meest interessante en aangrijpende expositie van heel Zuid-Afrika. Hier krijgt u een multimediale rondleiding door de verschrikkelijke geschiedenis van de Apartheid. Bij binnenkomst ontvangt u een kaartje waarop uw ’tijdelijke’ ras vermeld staat: blanke of nie blanke. U wordt gelijk geconfronteerd met ‘aparte’ ingangspoorten. Per ras volgt u een andere weg door het museum. U maakt een reis door de tijd. Van het begin van de apartheid, tot de val in 1994. Het jaar waarin Nelson Mandela zege vierde.

Bij Constitiution Hill leert u wederom meer over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Dit bijzondere bouwwerk is een levend museum over het turbulente verleden. Onderdeel hiervan is het Old Fort Prison Comples, een beruchte gevangenis, waar ook Nelson Mandela gavangen heeft gezeten. In het oostelijke deel van het complex zetelt het Constitutional Court, opgericht in 1994.

De dag wordt afgesloten met fotomomenten bij Nelson Mandela Bridge, Mary Fitzgerald Square en letterlijk een hoogtepunt wanneer u naar de top van Carlton Centre gaat. Dit 50 verdiepingen en 223 meter hoge toren is het hoogste gebouw van Afrika. Vanaf het dakterras ‘Top of Africa’ heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Na deze interessante en indrukwekkende dag vol cultuur en geschiedenis wordt u terug gebracht naar uw accommodatie of naar de luchthaven. De precieze route is weersafhankelijk en afhankelijk van de ophaaladressen.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's