Sibuya Game Reserve

Algemene informatie

Deze fantastische én malariavrije safaribestemming ligt op maar een uur rijden vanaf de luchthaven van Port Elizabeth, maar u waant zich echt even helemaal buiten de bewoonde wereld! Uw ‘Out of Africa’ avontuur begint namelijk al bij de receptie, gelegen in het kustplaatsje Kenton on Sea. De receptie is gelegen aan de Kariega River Mouth. Hier stapt u aan boord van een kleine boot en vaart zo’n 11 km op de kronkelende Kariega rivier naar het Sibuya Game Reserve.

Het reservaat staat bekend om het prachtige en gevarieerde landschap én dat met regelmaat de complete Big Five hier wordt gespot. Maar ook vele andere diersoorten voelen zich thuis in Sibuya. Zo kunt u ook zebra’s, giraffen, jakhalzen, elanden, bontebokken en met een beetje geluk caracals spotten.

De ecovriendelijke tented camps maken gebruik van zonne-energie en liggen verstopt in de bossen van het reservaat. Er is geen WiFi, tv, airconditioning en fans. U wordt hierdoor aangemoedigd om echt van de natuur en de rust te genieten en de bewoonde wereld even helemaal achter u te laten voor een aantal dagen.

N.B. Helaas is het stropen van neushoorns nog altijd een groot probleem in Zuid-Afrika. Om de neushoorns van Sibuya te beschermen, zijn maatregelen nodig die veel geld kosten. Daarom heeft Sibuya de Rhino Conservation Levy in het leven geroepen. Deze levy is al inbegrepen in de prijs van dit pakket. Zo draagt u met uw verblijf bij aan de bescherming van deze met uitsterven bedreigde diersoort

Specificaties

8549
v.a.€ 480
3 dagen
Dagelijks, op aanvraag
Inbegrepen, per boot
Inbegrepen
Oost-Kaap
Kenton on Sea
Kenton on Sea
Alle leeftijden
 • Twee overnachtingen in een tent in het camp van uw keuze: River Camp of Forest Camp. Tegen een meerprijs is het mogelijk te upgraden naar de Bush Lodge
 • Alle maaltijden
 • Drankjes (sap, frisdrank, bier en huiswijn)
 • Retour boottransfer van/naar Kenton on Sea
 • Gratis parkeergelegenheid bij de receptie in Kenton on Sea
 • Een middag en ochtend game-drive per dag, vissen, kano varen en bush wandelingen
 • Reist u met kinderen onder de 6 jaar? Dan wordt er een apart safarivoertuig ingezet voor de game-drives
 • De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf in een tweepersoonstent in het River Camp of het Forest Camp. Gaat u met meer of minder personen, of wilt u verblijven in de Bush Lodge? Informeer dan naar de korting of toeslag.
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Evt. autohuur of transfer naar Kenton on Sea
 • Indien u later arriveert dan 11.30 uur is de boottransfer naar het reservaat niet inbegrepen
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
Dagprogramma
Dag 1: Kenton on Sea - Sibuya Game Reserve -

Vandaag rijdt u naar het kustplaatsje Kenton on Sea. Hier, bij de Kariega river mouth vindt u de receptie van Sibuya Game Reserve. Hier parkeert u uw auto en checkt in (niet later dan 11.30 uur). Vervolgens gaat u naar de rivier waar u aan boord van een kleine boot stapt. Om precies 12.00 uur zal deze boot vertrekken en u naar uw accommodatie brengen, waar u de komende twee nachten verblijft.

Aan boord van de boot zal uw gids u alvast informeren over wat u de komende dagen te wachten staat en u wijzen op bijzondere (water)vogels.

Na aankomst in het tented camp naar keuze, kunt u aanschuiven voor de lunch. Nadat u bent gesetteld in uw comfortabele tent is het tijd om op pad te gaan voor uw eerste game-drive. Samen met een deskundige gids gaat u op zoek naar o.a. olifanten, giraffen, leeuwen en neushoorns. Onderweg zult u veel te weten komen over de fascinerende flora en fauna. Stel vooral alle vragen die in u opkomen! De rangers worden hierdoor aangemoedigd om u nóg meer informatie te geven.

Na de game-drive keert u terug naar de lunch en kunt aanschuiven voor het diner.

Dag 2: Sibuya Game Reserve -
Dag 3: Sibuya Game Reserve - Kenton on Sea -
Accommodatie -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag