Luxe treinreis van Pretoria naar Kaapstad of v.v. (Rovos Rail)

v.a.€ 1900
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Wilt u de uitmuntende service en luxe van Rovos Rail graag ervaren, maar heeft u geen tijd, zin en/of budget om een langere treinreis te maken? Dan is deze korte trip van Rovos Rail een uitstekende keuze! Tijdens deze mooie drie daagse reis rijdt u van Pretoria of Kaapstad (of andersom). Onderweg maakt u drie stops.

 

De trein
Rovos Rail heeft twee klassieke 20-coupés bevattende treinen,  de ‘Prides of Africa’ genaamd, die ieder plaats bieden aan 72 passagiers. Ook is er een derde Edwardian trein, deze biedt plaats aan 42 passagiers en kan het gehele jaar door als speciale charter worden ingezet.

Alle coupés van de verschillende treinen, van keuken coupé tot suite coupé, hebben hun eigen verhaal. Een aantal coupés zijn in 1911 in Europa gebouwd en zijn verscheept naar Zuid-Afrika. Sommige coupés hebben koninklijken vervoerd, anderen waren omgebouwd tot wegrestaurants of zijn verwaarloosd gevonden aan de kant van een wisselspoor. De coupés zijn door heel het land verzameld en maken nu deel uit van de 75 geliefde coupés van Rovos Rail. De coupés zijn tot in perfectie hersteld, waarbij de houten panelen, het traditionele meubilair en het decor uit het verleden, de sfeer van pracht en elegantie hersteld hebben.

De voortreffelijke Dining Coupés zijn het parade paardje van Rovos Rail. Iedere Dining coupé heeft zijn eigen trotse geschiedenis en is tot in detail gerenoveerd. Bijvoorbeeld Dining Coupé No 195 Shangani, deze werd in 1986 gevonden aan de kant van een wisselspoor in Alberton in de buurt van Johannesburg.

Iedere trein heeft twee 42-persoons Dining Coupés, waar in totaal 72 personen comfortabel kunnen plaats nemen. Aan het einde van de treinen bevindt zich een rook-vrije Observation Coupé, met daar aan vast een kleine rokers lounge. Bijzondere details in de Observation Coupé zijn de vergrote ramen en de openlucht balkons. Hier kunt u genieten van het fantastische uitzicht op het landschap waar u doorheen reist.

De coupés
De gerenoveerde coupés zijn ruim en bieden alle nodige gemakken en comfort. De luxe twee persoonssuites hebben prachtige houten panelen en details daterend uit de Edwardian periode van 1900 en zijn voorzien van airconditioning.

Alle suites hebben een keuze uit twin-bedden of een royaal dubbel bed en zijn uitgerust met een schrijfmeubel en kluis voor uw waardevolle spullen.

Er is ook een minibar gevuld met drankjes naar keuze. Room service is 24 uur per dag beschikbaar. In de en-suite badkamer is het originele beslag gecombineerd met de moderne technologie van een warme douche, föhn en stopcontacten voor het elektrische scheerapparaat.

De Royal Suite (+/- 16 vierkante meter) is de helft van een coupé groot en is ruim opgezet en elegant. De Royal Suites hebben een eigen privé woonkamer, badkamer met een Victoriaans bad en een aparte douche.

De Deluxe Suites (+/- 11 vierkante meter) is tevens een twee persoons suite met twin bedden of tweepersoonsbed, woonkamer, badkamer met douche.

 

De Pullman Suite (+/- 7 vierkante meter) heeft een badkamer die identiek is aan die van de Deluxe Suite, echter de oppervlakte van de slaapkamer is kleiner. Er is keuze uit een stapelbed voor de aparte slaap opstelling of een tweepersoonsbed. Gedurende de dag kan het bed worden ingeklapt tot een comfortabel zitmeubel.

 

De prijs op onze website is op basis van een verblijf in de Pullman Suite. Tegen een meerprijs kunt u ook verblijven in een Deluxe Suite of een Royal Suite. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Cuisine en Service
Een authentiek team van chefs is verantwoordelijk voor de belangrijke taak van het creëren en plannen van de menu’s die aan al uw verwachtingen zullen voldoen. Het accent wordt gelegd op verse lokale ingrediënten, en traditionele gerechten zoals wild zijn de specialiteit.

Iedere ochtend wordt er een volledig Engels ontbijt geserveerd naar keuze. Een selectie van koude vleeswaren, croissants, deegwaren, vers fruit, yoghurt, ontbijtgranen en confituren maken deel uit van het verleidelijke ontbijtbuffet.

Tijdens de lunch en het diner wordt een voor- en een hoofdgerecht geserveerd, waarbij u een keuze kunt maken uit vis, vlees of vegetarisch, gevolgd door een verleidelijk dessert.

De gerechten worden gecomplimenteerd door een voortreffelijke selectie van Zuid- Afrikaanse wijnen. Alle maaltijden worden tijdens één gezamenlijke zitting geserveerd in de charmante Victoriaanse sfeer van de Dining Cars.

Maaltijden aan boord worden geserveerd volgens onderstaande tijden (afhankelijk van activiteiten/excursies):
07:00 – 10:00 uur ontbijt
13:00 uur lunch
16:30 uur thee
19:30 uur diner

Kleding
In de trein is de kledingdracht overdag smart casual. In de avonden tijdens het diner wordt u echter verzocht om formele kleding te dragen. Heren dragen bij voorkeur  een jasje en das en voor dames wordt een cocktail-/avondjurk of een pak voorgesteld.

 

Specificaties

7230
v.a.€ 1900
4 dagen
Op genoemde data
Niet inbegrepen (prijs voor transfer op aanvraag)
Pretoria (of Kaapstad)
Kaapstad (of Pretoria)
Niet aan te raden voor kinderen onder de 13 jaar. Er zijn geen faciliteiten voor kinderen aan boord van de trein
 • 3 overnachtingen in de trein van Rovos Rail in een Pullman Suite op basis van logies, ontbijt, lunch en diner (upgrade naar een Deluxe of Royal suite mogelijk)
 • (Alcoholische) drankjes aan boord van de trein
 • Excursie naar Kimberley en Matjiesfontein onder begeleiding van een gekwalificeerde gids
 • Beperkte was-service
 • Entreegelden bij aangegeven excursies
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Champagne
 • Drankjes tijdens de excursies/activiteiten
 • Meerprijs evt. kamerupgrade
Dagprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Pretoria (of Kaapstad) -

Vertrek Pretoria:
Om 10.00 uur wordt u op het Rovos Rail station verwacht. Bij het inchecken wordt uw bagage gelabeld en voor u naar uw coupé gebracht. Vervolgens is er een korte welkomsreceptie waar u meer hoort over de reis die u gaat maken.

Om 11.00 uur is het zover, de reis gaat beginnen. Welkom aan boord van de African Pride! U kunt zich opfrissen in uw coupé, relaxen, de trein verkennen, een drankje nuttigen in de bar en genieten van het prachtige landschap in de observatie wagon.

Om 13.00 uur wordt lunch geserveerd en om 16.30 is er een Tea. Om 19.30 uur wordt het diner geserveerd. ’s Avonds valt u in slaap met het ritmische geluid van de trein op de achtergrond.

Vertrek Kaapstad:

De trein vertrekt om 16.00 uur (zorg dat u om 14.00 uur aanwezig bent op het station) vanaf Platform 23 op Cape Town Station. Nadat uw bagage naar uw coupé is gebracht en u aan boord bent gestapt, kunt u zich opfrissen in uw eigen coupé voordat u uw medereizigers kunt ontmoeten in de lounge wagon of de observatie wagon achter in de trein.

Rond 19.30 uur is het tijd voor het diner. U gaat door een aantal tunnels, waarvan er één van 13.5 km lang. Vergeet de lichten niet aan te doen als u door de trein loopt voor uw eigen veiligheid.

 

Dag 2: Aan boord & uitstapje Kimberley -
Dag 3: Matjiesfontein (of Kimberly) -
Dag 4: aankomst in Kaapstad (of Pretoria) -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag