Op onze website staan vele verschillende Adventure truck reizen gepubliceerd. Op deze pagina treft u algemene informatie over dit type reis. Voor de exacte informatie betreffende bagage afmetingen, ingebegrepen onderdelen en prijzen verwijzen we u graag naar de pagina van de afzonderlijke reis.

Adventure Truck

Het begrip adventure truck dekt eigenlijk de lading zeer goed: een avontuurlijke vrachtwagen. Exacte kenmerken van de trucks verschillen maar alle voertuigen zijn aangepast en uitgerust om zo comfortabel mogelijk te reizen door de zuidelijke landen van Afrika.

Er kunnen dagen bij zijn dat u veel in de truck zit omdat er een grote afstand overbrugt moet worden, maar reizen door Afrika is en blijft prachtig. Daarnaast zit u in comfortabele stoelen en heeft altijd een fantastisch ruim uitzicht.

Nomad Adventure Truck
Sunway Adventure Truck
Groep

U reist in een internationaal gezelschap en wordt begeleid door gidsen. Afhankelijk van de grootte van de groep reizen 1 of 2 gidsen en soms ook een kok met u mee. De maximale groepsgroote staat vermeld bij iedere adventure truck reis op onze website.

De leeftijd van de avontuurlijke deelnemers ligt tussen de 16 en 75 jaar. Jonge kinderen kunnen soms op aanvraag mee, na overleg en toestemming van de overige deelnemers. De gemiddelde leeftijd staat staat vermeld bij iedere adventure truck reis op onze website.

Let op: Soms staat een minimum aantal deelnemers vermeld (meestal 4). Pas op het moment dat dit aantal reizigers zich heeft ingeschreven voor de reis, vertrekt die specifieke reis gegarandeerd.
Indien u een reis boekt waarvan het mimimum aantal deelnemers nog nog niet bereikt is, dan kan het zijn dat de reis uiteindelijk niet door gaat. Onze travel consultants adviseren dan ook altijd een reis te boeken waarvan het vertrek gegarandeerd is.

Activiteiten

Elke dag zijn er een aantal activiteiten inclusief, hiervoor leest u de uitgebreide dag omschrijving per reis op onze website. Daarnaast worden er regelmatig optionele activiteiten aangeboden. Zie hiervoor de lijst met optionele activiteiten per reis.

Wij vragen een zekere flexibiliteit van u, want reizen in Afrika kan onvoorspelbaar zijn. Door weer en wegwerkzaamheden kan het voorkomen dat we vertraging oplopen, maar dat maakt reizen ook zo avontuurlijk.

Accommodatie of kamperen

In ons aanbod aan adventure truck reizen op de website vindt u reizen waarbij u kampeert, in accommodaties verblijft en soms wordt ook een combinatie gemaakt. Per reis staat vermeld in welk type accommodatie u verblijft.

Bagage

De bagage van alle reizigers en de gidsen wordt vervoerd in de adventure truck. Omdat de ruimte voor bagage beperkt worden voor iedere reis maximum afmetingen en een toegestaan gewicht gesteld. Omdat u zelf uw bagage moet dragen is een grote tas of rugzak het meest ideaal.

Daarnaast heeft u een een dagpack nodig voor uw water, camera en wat persoonlijke items gedurende uw dagtochten en in de truck. Denk ook aan extra batterijen voor camera’s en stopcontact plugs zodat u onderweg uw batterijen kunt opladen wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Bij kampeer reizen kan het zijn dat u zelf een slaapzak, kussen en/of matje mee moet nemen. Kijk hiervoor bij de door u geboekt reis op onze website.

Verzekeringen

Wanneer u deelneemt aan een van onze adventure truck reizen, bent u verplicht een reisverzekering met werelddekking te hebben. Bij aankomst wordt u gevraagd om de gegevens van uw verzekering door te geven aan de reisleiding. Daarnaast is het verstandig om een goede en uitgebreide zorgverzekering met werelddekking af te sluiten. Ook deze gegevens geeft u weer door aan de reisleiding.

Reizen, Gezondheid en Malaria

Informeer ons voorafgaande aan uw reis indien u diabetes of astma heeft en ook als u medicijnen gebruikt. Tevens is het raadzaam eventuele allergieën aan ons door te geven. Bekijk of u visa nodig heeft voor de landen die u bezoekt en zorg voor een paspoort dat nog 6 maanden geldig is op datum van vertrek uit Afrika (minimaal 2 lege pagina’s naast elkaar voor elk land dat u bezoekt en waar een visa voor nodig is). Kopieën van paspoorten geeft u aan de gids.

Check of malaria aanwezig is in de landen die u bezoekt en raadpleeg uw eigen huisarts of GGD voor vaccinaties. Meer informatie vindt u op onze website op de pagina’s over gezondheid en malaria.

Het klimaat in Afrika is warm, de zon is zeer sterk! Ons advies is dan ook: gebruik minimaal een factor 30 zonnecreme en zorg voor hoed of pet. Drink voldoende water. De winters kunnen koel tot koud zijn vooral ’s nacht kan het in Afrika flink afkoelen dus zorg voor iets warms. Reizen in het regenseizoen betekent zorgen voor regenkleding en kleding die snel droogt.