Avontuurlijke adventure truck reizen

Op onze website vindt u vele verschillende Adventure truck reizen gepubliceerd. Mocht de door u gewenste route er niet bij staan neem dan contact met ons op. Wij kijken dan in het totale aanbod of er iets van uw gading bij zit.

Op deze pagina treft u algemene informatie over dit type reis. Voor de exacte informatie betreffende bagage afmetingen, inbegrepen onderdelen en prijzen verwijzen we u graag naar de pagina van de afzonderlijke reis.  U kunt ons ook altijd mailen met uw vragen!

Adventure Truck

Het begrip adventure truck dekt eigenlijk de lading zeer goed: een avontuurlijke vrachtwagen. De exacte kenmerken van de trucks verschillen, maar alle voertuigen zijn aangepast en uitgerust om zo comfortabel mogelijk te reizen door de zuidelijke landen van Afrika. Regelmatig zitten er lange reisdagen tussen want de afstanden die overbrugd moeten worden zijn soms groot. Een comfortabel voertuig is dan wel belangrijk!  Genieten vanaf uw hoge zitplaats van alles wat aan u voorbij gaat is al een avontuur op zich!  U heeft altijd een goed uitzicht.

Nomad Adventure Truck
Sunway Adventure Truck
Groep

U reist in een internationaal gezelschap en wordt begeleid door gidsen. Afhankelijk van de grootte van de groep reizen 1 of 2 gidsen en soms ook een kok met u mee. De maximale groepsgrootte staat vermeld bij iedere adventure truck reis op onze website.

De leeftijd van de avontuurlijke deelnemers ligt tussen de 16 en 75 jaar. Jonge kinderen kunnen soms op aanvraag mee, na overleg en toestemming van de overige deelnemers. De gemiddelde leeftijd staat eveneens vermeld bij iedere adventure truck reis.

Let op:
Soms staat een minimum aantal deelnemers vermeld (meestal 4). Pas op het moment dat dit aantal reizigers zich heeft ingeschreven voor de reis vertrekt de specifieke reis gegarandeerd.

Activiteiten

Elke dag zijn er een aantal activiteiten inclusief. Welke dit zijn leest u in de  uitgebreide dagomschrijving per reis. Daarnaast worden er regelmatig optionele activiteiten aangeboden. Deze zijn dus tegen extra betaling en optioneel bij te boeken. Zie hiervoor de lijst met optionele activiteiten per reis.

Wij vragen een zekere flexibiliteit van u, want reizen in Afrika kan onvoorspelbaar zijn. Door weer en wegwerkzaamheden kan het voorkomen dat we vertraging oplopen, maar dat maakt reizen ook zo avontuurlijk.

Accommodatie of kamperen

In ons aanbod aan adventure truck reizen op de website vindt u reizen waarbij u kampeert, in accommodaties verblijft en soms wordt ook een combinatie gemaakt. Per reis staat vermeld in welk type accommodatie u verblijft.

Bagage

De bagage van alle reizigers en de gidsen wordt vervoerd in de adventure truck. Omdat de ruimte voor bagage beperkt is, worden voor iedere reis maximum afmetingen en een toegestaan gewicht gesteld. Omdat u zelf uw bagage moet dragen is een grote tas of rugzak het meest ideaal.

Daarnaast heeft u een een dagrugzakje nodig voor uw water, camera en wat persoonlijke items gedurende uw dagtochten en in de truck. Denk ook aan extra batterijen voor camera’s en stopcontact plugs zodat u onderweg uw batterijen kunt opladen wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Bij kampeer reizen kan het zijn dat u zelf een slaapzak, kussen en/of matje mee moet nemen. Kijk hiervoor bij de door u geboekt reis op onze website.

Verzekeringen

Wanneer u deelneemt aan een van onze adventure truck reizen, bent u verplicht een reisverzekering met werelddekking te hebben. Bij aankomst wordt u gevraagd om de gegevens van uw verzekering door te geven aan de reisleiding. Daarnaast is het verstandig om een goede en uitgebreide zorgverzekering met werelddekking af te sluiten. Ook deze gegevens geeft u weer door aan de reisleiding.

Reizen, Gezondheid en Malaria

Informeer ons voorafgaande aan uw reis indien u diabetes of astma heeft en ook als u medicijnen gebruikt. Tevens is het raadzaam eventuele allergieën aan ons door te geven en/of een speciaal dieet. Bekijk of u visa nodig heeft voor de landen die u bezoekt en zorg er voor dat uw paspoort  nog 6 maanden geldig is op datum van vertrek uit Afrika (minimaal 2 lege pagina’s naast elkaar voor elk land dat u bezoekt en waar een visum voor nodig is). U geeft een kopie van uw paspoort aan de gids.

Check of malaria aanwezig is in de landen die u bezoekt en raadpleeg uw eigen huisarts of GGD voor vaccinaties. Meer informatie vindt u op onze website op de pagina’s over gezondheid en malaria.

Het klimaat in Afrika is warm, de zon is zeer sterk! Ons advies is dan ook: gebruik minimaal een factor 30 zonnecrème en zorg voor hoed of pet. Drink voldoende water. De winters kunnen koel tot koud zijn. Vooral ’s nacht kan het in Afrika flink afkoelen dus zorg voor iets warms. Reizen in het regenseizoen betekent ook: zorgen voor regenkleding en kleding die snel droogt.