Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Tourgids-chauffeur

Wilt u Zuid-Afrika ontdekken per auto, maar niet zelf rijden? Dan kunt u kiezen voor een auto met privé chauffeur/gids die u tevens uitleg geeft over de bezienswaardigheden onderweg. Geen zorgen over het links rijden of het vinden van de juiste weg, maar heerlijk genieten van de omgeving!
Klik hier voor ons aanbod aan autoreizen met chauffeur of kies een reis uit ons aanbod autoreizen en wij berekenen de extra kosten voor een gids/chauffeur voor u.

Voor reacties van klanten op autoreizen met chauffeur klik hier.

Tourgidsen James Parrington

James Parrington

James verzorgt privé touren door met name de West Kaap, een gebied dat hij erg goed kent. Sinds 2009 geregistreerd als tourgids en zijn hoofddoel is om uitstekende service te geven en u een onvergetelijke vakantie te bezorgen in Kaapstad en de West Kaap.

Talen: Engels/Afrikaans

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist. 

Tourgidsen Wayne Donaldson

Wayne Donaldson (geboren 1969)

Gekwalificeerde natuurgids (FGASA niveau 1 en 2) voor onder andere de savannes in Limpopo en Mpumalanga (Krugerpark) en de West Kaap provincie. Ook gekwalificeerd als cultuurgids voor de provincie West Kaap, officieel geregistreerd als tourgids in Zuid-Afrika sinds 1996. Wayne volgde in 2004 een aanvullende opleiding bij de Cape Wine Academy en heeft nu als specialisatie Zuid-Afrikaanse wijnen. Ook volgde hij een 5-daagse cursus fotografie in 2009 bij de Cape Town School of Photography. Fotografie is een grote passie van deze gids, of het nou in de Kaapse wijnlanden of in de omgeving van het Krugerpark waar hij opgroeide is.

De laatste jaren is Wayne met name gids voor prive safari's en wijntouren met speciale interesse voor fotografie. Hij spreekt Afrikaans en Engels.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Willie du Toit

Willie is een gekwalicifeerde cultuurgids voor Zuid-Afrika en Swaziland. Hij is zijn gehele leven al werkzaam in de toeristische sector. Hij woont momenteel in Pretoria, maar is ook twee jaar werkzaam geweest als tourgids in omgeving Kaapstad en heeft onder andere tours gemaakt naar Cape Point, het centrum van Kaapstad, de wijnlanden en de Tuintroute (zowel prive als georganiseerde tours). Momenteel doet hij vooral veel tours in Johannesburg, Soweto, Sun City, Pilanesberg, het Kruger National Park, en de Oost- en West Kaap zonder vaste planning van een reisorgansatie. Hij heeft enkel de adresgegevens van de geboekte accommodaties nodig om op basis hiervan een mooie route uit te werken. Dit uiteraard geheel naar wens van de klant. Hij heeft een Volkswagen Combo 8 zitter met een vergunning voor een comfortable tour!

Willie heeft gewerkt voor Zuid-Afrika Specialist via Hylton Ross Pretoria, Your Africa en AAA met positieve feedback!

Talen: Engels/Afrikaans


Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Allan Theron

Allan Theron is al sinds het jaar 2000 op verschillende manieren werkzaam als chauffeur en toergids. Allan is gekwalificeerd om toeren door de West en Oost Kaap, Mpumalanga, Gauteng en Kwazulu Natal te begeleiden. Hij heeft extra cursussen in fotografie en kennis van Kaapstad en de Garden Route/West Kaap opgedaan door middel van cursussen. Wanneer u voor Allan kiest als uw gids, dan zal hij zijn uiterste best doen om u met mooie foto's naar huis te laten gaan. Maar uiteraard ook om 'in het moment' te genieten van de mooie natuur in Zuid-Afrika. Geinteresseerd in vogels? Dan is Allan de perfecte gids voor u! Allan spreekt Engels en is uiteraard in het bezit van alle benodigde rijbewijzen.

Tourgidsen Karen Small

Karen Small (geboren 1957)

Karen is sinds 2006 een tourgids en heeft een passie voor het buitenleven, natuur en uiteraard voor mensen. Ze neemt haar gasten graag mee op actieve uitstapjes in de buitenlucht zoals mountainbiken, hiken, ziplining en vissen. In 2011 kwalificeerde ze zichzelf in wijnen met een wijncursus bij de Kaapse wijnacademie, dus ook op dat gebied kan ze u veel leren. Haar grote liefde is de Garden Route en ze deelt dit mooie stukje Zuid-Afrika graag met haar gasten. Karen is officieel Culture Site Guide (niveau 4) voor de West Kaap, Namaqualand en Port Elizabeth en omgeving. Ze is tevens Cultural Tourist Guide voor Kaapstad, de wijnlanden, Overberg regio, West Coast en de Breede Rivier vallei. Karen spreekt Engels en Afrikaans en is in het bezit van een Professional Drivers Licence.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Elaine Corbett

Elaine Corbett

Elaine werkte vele jaren voor het Cape Town Information Centre waar ze toeristen voorzag van informatie over de stad en de vele bezienswaardigheden. Ze is geregistreerd als nationale Tourgids en spreekt Afrikaans, Engels en een beetje Duits.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Erika Parrington

Erika Parrington

Gekwalificeerd als tourgids door de Livinstone Tourism Academy en in het bezit van een certificaat van de Cape Wine Academy (niveau 1). Ericka verzorgt met name touren door Kaapstad en de omliggende omgeving.

Talen: Engels

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist. 

Tourgidsen Shaun Taylor

Shaun Taylor

Shaun Tayler is al jarenlang een echte natuur- en wildfanaat en is gespecialiseerd in Big Five safari's in het Krugerpark. Deze gepassioneerde gids wil elke toerist graag de échte Afrikaanse Bush laten zien. Shaun biedt privé-touren wat betekent dat u deze unieke ervaring slechts met uw eigen reisgezelschap (partner, familie, vrienden) beleeft. Shaun is al meer dan 10 jaar werkzaam in en rond het Krugerpark en heeft sinds een aantal jaren zijn eigen safaribedrijf met o.a. een privé accommodatie (incl maaltijden) in een Big Five reservaat grenzend aan het Krugerpark en open safarivoertuigen. Ook voor bush walks, rustig de tijd nemen voor het maken van foto's, safari's in het Waterberggebied, het bekijken van de Panorama Route, en voor visuitstapjes bent u bij Shaun aan het juiste adres. Al zijn touren zijn zeer persoonlijk en kunnen geheel aan uw wensen worden aangepast. Wanneer u met Shaun op pad gaat bent u er van verzekerd dat een enthousiaste en deskundige gids altijd voor u klaar staat.

Shaun is een gekwailficeerde Field Guide van Zuid-Afrika en Mpumalanga, lid van Skal, heeft diploma's in game ranging, lodge management en wildlife management. Ook heeft hij cursussen afgerond met als thema's o.a. gevaarlijk wild, slangen en het gedrag van zoogdieren.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist. 

Tourgidsen Paul Matthecka

Paul Matthecka

Paul is al geruime tijd werkzaam in de toerismebranch, al in 1989 werd hij officieel als tourgids geregistreerd. Onlangs vernieuwde hij zijn registratie (in verband met nieuwe regelgeving), en is nu officieel gids voor de provincies West Kaap en Oost Kaap. Paul bezoekt met name Kaapstad, Cape Point (Kaapse Schiereiland), de wijnlanden en de gehele Garden Route tot Port Elizabeth. Paul spreekt Engels en Duits en is eveneens geregistreerd bij de CTGA.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Maher Edwards

Eigenaar van Sizanani Adventure Tours en gids Maher Edwards is al een paar jaar actief in de West Kaap provincie. Hij en zijn team verzorgen dagtrips naar onder andere Cape Point, West Coast, sightseeing in Kaapstad en kunnen u eveneens naar vele actieve activiteiten begeleiden zoals: shark cage diving, parachute springen, abseilen, ballonvaren en meer. De gidsen geven u graag informatie terwijl ze u naar de plaats van bestemming brengen. Ook kunnen transfers naar uw accommodatie, het vliegveld etc geregeld worden. Een speciale service van dit bedrijf zijn de Islamitische toeren langs moskeeën, kramats en halaal eetgelegenheden etc.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Hercules Snyman

Hercules Snyman (geboren 1964)

Gecertificeerd als Culture National Tourist Guide voor de provincies West Kaap, Oost Kaap, Gauteng, Kwazulu Natal, Noord Kaap, Vrystaat, Limpopo en Mpumalanga. Hercules heeft ervaring met touren door Zuidelijk Afrika als gids/chauffeur en kent ook de verschillende grensposten en hun protocollen. Voor zijn werk als tourgids was hij werkzaam bij de politie als Captain. Van 2001 tot 2005 had hij zijn eigen tourorganisatie met 4 voertuigen, daarna werkzaam als freelance tourgids voor verschillende maatschappijen. Hercules heeft op zijn touren al vele Nederlandse gasten gehad en kan zichzelf redelijk goed verstaanbaar maken in het Nederlands. Afrikaans en Engels beheerst hij vloeiend. Zijn interesses zijn fotografie, hiken, vogels, protea's en geocatching. Kennis van eerste hulp (first aid level 1). Naast zijn Professional Drivers Licence heeft hij ook een rijbewijs voor zware voertuigen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Anver Marshall Frazenburg

Anver Marshall Frazenburg

Anver werd geboren in 1990 in het plaatsje Schauderville in de provincie Oost Kaap. In 2002 verhuisde hij naar Franschhoek waar hij in 2009 begon als chauffeur. Anver is erg geïnteresseerd in tourisme en hoopt in 2015 te beginnen met de opleiding tot tourgids. Naast zijn werk is Anver betrokken bij het helpen van de jeugd in Groendal om hen meer kansen voor de toekomst te geven. Hij geeft voetbaltraining en werkt met de kinderen aan het verbeteren van hun eigenwaarde. Anver spreekt Afrikaans en Engels. Zijn favoriete plekken in Zuid-Afrika zijn Port Elizabeth, de Tafelberg en Robbeneiland.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Jakobus Gelandt

Jakobus Gelandt

Eén van de beste wijnboerderijen in de Franschhoek Valley was de plek waar Jakobus opgroeide en nog steeds woont hij in dit gebied. Nadat hij op verschillende wijnboerderijen werkte, raakte Jakobus geïnteresseerd in toerisme en volgt een opleiding tot tourgids. Jakobus is een gekwalificeerde chauffeur en spreekt Afrikaans en Engels. Hij begeeft zich het liefst in de Wijnlanden, het Overberggebied en Kaapstad.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Lowie Federick Gelandt

Lowie Federick Gelandt

Lowie is gekwalificeerd gids en chauffeur en heeft een Eerste Hulp certificaat. Lowie groeide op op een wijnboerderij in de Franschhoek Valley en kent dit gebied dus erg goed. Hij houdt ervan om zijn gasten verhalen te vertellen over dit gebied en om zijn touren persoonlijk te maken. In 2011 werd Lowie officieel tourgids en sindsdien doet hij zowel dagtouren als ook meerdaagse touren door Kaapstad, het Kaapse Schiereiland, de Kaapse Wijnlanden, Garden Route, Klein Karoo en Route 62. Lowie spreekt Afrikaans en Engels.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tourgidsen Patrick Steefan Galant

Patrick Steefan Galant

Patrick groeide op in Ottery in Kaapstad en verhuisde later naar de Franschhoek Valley waar hij zijn school afmaakte. Na school werkte hij in de Franschhoek Wijnvallei waar hij veel kennis opdeed over de wijnlanden. Patrick is chauffeur en tourgids en spreekt Afrikaans en Engels. Hij begeeft zich het liefst in Kaapstad, Cape Point (Kaapse Schiereiland) en natuurlijk de wijnlanden.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.