Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Drakensbergen

Drakensbergen

De Drakensbergen is de grootste bergketen van Zuid-Afrika en loopt als een ruggengraat- van zo'n 200 kilometer lang- van noord naar zuid langs de grens van Lesotho, waar het de Maluti wordt genoemd. Het is een spectaculair, adembenemend maar ook angstaanjagend wonderland! Met haar hoge toppen die in de winter bedekt zijn met een laag sneeuw, diepe kliffen, ruisende watervallen, Yellowwood bossen en groene valleien is het een prachtige plek op aarde om te gaan ontdekken. Niet voor niets is het Kwazulu Natal's 2e Nationale Heritage Site. De Zulu bevolking noemt dit gebied de uKhahlamba wat zoveel  betekend als; 'Barriere van Speren'.

Neem de enige toegangsweg (4x4 road)naar dit natuurspektakel genaamd de Sani pass en bezoek er de hoogste pub ter wereld, 3000 meter boven zeeniveau!

Het was ooit het gebied van de San/Bushmen en u kunt hier dan ook verspreid door de valleien meer dan 4000 bushmen rotstekeningen vinden. De Giant Castle area is rijk aan schilderingen en u kunt hier ook een bezoek brengen aan het Cave museum om te zien hoe de San leefden.

Het gebied is te verdelen in 4 valleien. De Champagne Valley en het centrale gebergte, de Cathedral Peak in de Didima vallei, het Royal Natal National Park en Amphitheater Vallei en als laatste de Middledale Pas Valley in de Noordelijk gebergte. Elk heeft zijn eigen karakter, uitstraling en schoonheid.

Door het hele gebied vindt u tal van antilopen soorten, en majeusteuze gieren, maar ook bavianen, jakhalzen en caracals houden zich hier schuil. Een totaal van een kleine 300 soorten vogels en 48 soorten zoogdieren kunt u hier vinden in een gebied met zeldzame plantengroei. Dichtbij Giants Castle is het 'Vulture' Restaurant waar regelmatig de Lammergier en de Zwarte Adelaar gesignaleerd worden.

Royal Natal National Park

Dit Nationale Park is gelegen in het noorden van de Drakensbergen en is beroemd door het Amphitheater. Over een lengte van 5 kilometer zijn de bergtoppen hier boven de 900 meter en vormen ze een halve maan. Een gebied dat uitdaagt tot extreme buiten activiteiten als het beklimmen van een ladder naar de top.

Prachtig is ook de Tugela Falls waterval die hier maar liefst 948 meter naar beneden raast, zij mag dan de hoogste waterval in de Drakensbergen zijn maar zij is bij lange na niet de enige! In dit 8000 hectare grote park kunt u een bezoek brengen aan de Cannibal Cave en er zijn tal van wandeltochten voor de beginner maar ook voor de gevorderde toerist.

Cathedral Peak en Didima Vallei

Dit gebied heeft een natuurmonument in de vorm van 2 enorme rotsen die een een kloof vormen, iets wat nergens anders in de Drakensbergen te zien is... Adembenemend is ook de Doreen Waterval en de trip naar de Mike's Pass (bereikbaar met een 4x4). In Cathedral Peak vindt u de beste wandelgebieden.

In de Mlambonja vallei vind u tal van Zulu dorpjes verspreid liggend in de glooiingen van de bergen. De Ndedema Gorge is een beschermde streek waar u nog veel San Bosjesmannen schilderingen terug kunt vinden.

De Cathkin en Champagne Vallei

De eerste Schotse bezoekers aan de Drakensbergen vernoemden de berg Cathkin naar een omgeving rond Glasgow en samen met Champagne castle en de Monk's Cowl zijn dit één van de hoogste toppen van de Drakensbergen. De Champagne Vallei is bekend door tal van sport activiteiten die u er kunt ondernemen. Met name de golfcourses zijn hier fantastisch. Beroemd is hier de zeer gewaardeerde Drakensberg Boy's Choir school, zuiver en helder zingen zij tot op grote hoogten... u kunt ze horen tijdens  schooldagen op woensdagmiddag.

Lost Valley en Middle Pass

In dit verlaten noordelijk gebied van de Drakensbergen vestigde zich ooit een 'witte gemeenschap' een groep die zich afsplitsen van de Voortrekkers van Piet Retrief. Van historische waarde is de door mensen handen gemaakte brug die nog steeds in gebruik is!

Kunst

In en om de Drakensbergen vind u kunst van antiek tot keramiek, schoenen en glas fabriekjes maar ook handgeweven kleden en kaarsen.

Activiteiten

Er zijn tal van wandel en hiking tochten en u kunt gaan kanoen en river raften. Verder kunt u gaan wild spotten of specialiseert u zich op de vogels? Vissen en paardrijden voor de dierenliefhebbers of golf als u van de groene glooiende fairway houd! Mountain biken, Quad biken en 4 x4 routes voor degene die zich snel willen verplaatsen. En als de voetjes van de vloer willen kunt u gaan abseilen, ballon varen of een helicopter vlucht maken...

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.