Voorstel aanvragen

Afwisselende groepsreis ‘safari & beach’ in Zuid-Afrika en Mozambique

v.a. 2433/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Deze korte reis combineert de uitstekende safarimogelijkheden van Zuid-Afrika met de fantastische stranden en fascinerende onderwaterwereld van Mozambique. Een afwisselende reis met voldoende mogelijkheden voor het spotten van wild, (onder)wateractiviteiten, culturele ontmoetingen en genieten van de natuur. Maar ook tijd om te ontspannen en heerlijk te eten. De deskundige gids zorgt ervoor dat de reis soepel verloopt en geeft u ook graag meer informatie over dit prachtige stukje Afrika.

Specificaties

8221
v.a.€ 2433/ per persoon
7 dagen
Zuid-Afrika, Mozambique
Johannesburg
Johannesburg
  • 6 overnachtingen in tweepersoonskamer bij mooie lodges
  • Vervoer per adventure truck en boot
  • 6x ontbijt, 4x lunch, 6x diner
  • Begeleiding van deskundige gids
  • Genoemde activiteiten (o.a. game drives)
  • Vluchten en visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Optionele activiteiten/excursies
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Eventuele overnachtingen en transfers voor/na de reis
Adventure truck
Logies en ontbijt, Vol pension inclusief activiteiten
Lodge
Comfort
Ja
Beschikbaar vanaf 2020.

Overige informatie

yes, Yes
Minimaal 4, maximaal 12 deelnemers
Geen harde koffers
40cm x 60cm x 90 cm
Engels
Ja
Nee
Nee
Dagprogramma
Dag 1: Johannesburg - Mthethomusha Game Reserve -

Al om 06:30 uur ontmoet u de gids bij Greenfire Lodge en vertrekt de adventure truck zodat u het spitsverkeer rond Johannesburg kunt vermijden. Wij raden u aan om tenminste de avond voor vertrek bij deze lodge te overnachten.

U reist in oostelijke richting naar het zogenaamde Laagveld van Zuid-Afrika. Hier vindt u het wereldberoemde Kruger National Park en de aangrenzende privé wildparken. Ook u gaat in één van deze parken overnachten. De afstand naar de lodge is 410 kilometer en onderweg wordt gestopt om de benen te strekken en om u gelegenheid te geven om iets te kopen om te eten en drinken.

Wanneer u begin van de middag aankomt bij Bongani Mountain Lodge, heeft u gelegenheid om u op te frissen in uw kamer. Later in de middag maakt u een game drive op zoek naar de wilde dieren in dit gebied. Het Mthethomusha Game Reserve is het leefgebied van de gehele Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard, neushoorn) en vele andere wilde dieren. Deze game drive wordt uitgevoerd met een open 4×4 safarivoertuig (bescherm u goed tegen de zon). Diner bij de lodge na de game drive.

Inbegrepen: diner, middag game drive met open 4×4.
Accommodatie: Bongani Mountain Lodge in tweepersoons kamer.
Dagafstand: 410 km.

Dag 2: Mthethomusha Game Reserve - Mozambique -

Wie op safari gaat, moet vroeg opstaan. Dus vandaag drinkt u een kopje koffie terwijl de zon opkomt en daarna klimt u in het safarivoertuig voor de game drive. Neem warme kleding mee, want ’s ochtends vroeg kan het (vooral in de winter) koud zijn. Voor het spotten van wilde dieren heeft u altijd een portie geluk nodig, maar in de vroege ochtend zijn de kansen over het algemeen groter om roofdieren zoals leeuwen en luipaarden te zien. Indien u vragen heeft over de flora en fauna in dit gebied, stel ze dan gerust aan uw gids. Na deze ochtendsafari staat het ontbijt klaar bij de lodge.

Het avontuur gaat verder. U rijdt naar de grenspost en na de paspoortcontrole en andere formaliteiten, rijdt u naar de hoofdstad Maputo. Afhankelijk van de tijd, zal de gids besluiten waar u gelegenheid krijgt om iets te kopen om te eten en drinken. Vanaf de haven van Maputo gaat de reis verder per boot naar het schiereiland waar de lodge voor de komende drie nachten gelegen is. Tijd om te genieten van dit tropische strandparadijs!

Inbegrepen: ontbijt, diner, ochtend game drive, transfer per boot naar de lodge.
Accommodatie: Machangulo Beach Lodge
Dagafstand: 180 km.

Dag 3-4: Machangulo Beach Lodge, Mozambique -

De komende twee dagen kunt u genieten van de warme Indische Oceaan, de witte stranden en hopelijk veel zon! Vanaf de accommodatie worden tal van optionele activiteiten georganiseerd zoals scubaduiken, snorkelen, toeren naar lokale dorpjes, kajakken, vissen, wandelen op het strand en meer. Maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de komende dagen even helemaal niks te doen. Een relaxte en romantische aanrader is een picknick op het strand. Maaltijden bij de lodge.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner
Accommodatie: Machangulo Beach Lodge
Optionele activiteiten: duiken, snorkelen, kajakken, vissen, picknick, village tour en meer.

Dag 5: Mozambique - Zululand -

Na het ontbijt wordt u met de boot weer teruggebracht naar Maputo waar de reis verder gaat met de truck naar de Kosi Bay grenspost. U rijdt Zuid-Afrika weer binnen en bevindt zich nu in Zululand in de provincie Kwazulu Natal. In dit gebied vindt u een verscheidenheid aan wildreservaten. U verblijft de komende twee nachten bij de mooie White Elephant Lodge in het zuiden van het Pongola Game Reserve.

In de namiddag maakt u een game drive en gaat samen met de ranger op zoek naar wilde dieren rond het Jozini-meer. ’s Avonds kunt u genieten van het diner bij de lodge en de mooie sterrenhemel.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner, boottocht van de lodge naar Maputo, namiddag game drive.
Accommodatie: White Elephant Safari Lodge.
Dagafstand: 330 km.

Dag 6: White Elephant Safari Lodge, Zululand -

Wederom vroeg op vandaag en na een kopje koffie vertrekt de game drive. De deskundige lokale gidsen vertellen u graag meer over alles wat leeft in dit reservaat. Na de game drive is er tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving. Pas later in de middag gaat u weer op safari.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner, ochtend en middag game drive
Accommodatie: White Elephant Safari Lodge

Dag 7: Zululand - Johannesburg -

En zo komt er een einde aan deze ‘Beach and Bush Experience’. Na het ontbijt rijdt u weer terug naar Johannesburg. Onderweg wordt gestopt om te lunchen (voor eigen rekening). Aan het einde van de middag komt u aan bij de lodge in Johannesburg waar de toer eindigt. U kunt uw vakantie vanaf hier vervolgen of u vliegt vanaf OR Tambo International Airport weer terug naar Nederland.

Vertrekdata -

Vertrekdata van deze toer in 2020:

18 januari
1 en 29 februari
28 maart
11 en 25 april
9 mei
6 en 20 juni
4 en 18 juli
1 en 29 augustus
12 en 26 september
10 en 24 oktober
7 november
5 en 19 december

De toer is definitief wanneer er minimaal 4 personen geboekt hebben.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *