Voorstel aanvragen

Safarireis per Adventure Truck: Rondje zuidelijk Afrika

v.a. 2495/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Vanuit Johannesburg gaat u op weg naar de mooiste plekken van Zuidelijk Afrika. U bezoekt wildparken, meren, watervallen en gebieden die uiteenlopen van woestijn, thee plantages, weelderige bossen en wildreservaten. U gaat naar Chobe National Park in Botswana, de Victoria Falls in Zimbabwe, het prachtige Luangwa National Park van Zambia, Lake Malawi, de mooie stranden van Mozambique, Maputo en het Kruger Park in Zuid-Afrika. Allemaal met het doel om wildlife te zien en te genieten van Afrika in al haar glorie!

Tijdens deze reis bezoekt u zes landen en verblijft u vier nachten in cabins, vier of vijf nachten in een lodge en 14 of 15 nachten in dome tenten (kamperen).

Specificaties

6484
v.a.€ 2495/ per persoon
23 dagen
Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Mozambique, Malawi
Johannesburg
Johannesburg
 • 14 of 15 overnachtingen in dome tenten (kamperen), 4 nachten cabin en 4 of 5 nachten lodge
 • Vervoer per adventure truck
 • Professionele gids
 • Maaltijden volgens programma. Bij het ontbijt is koffie, thee en sap inbegrepen
 • Activiteiten volgens programma
 • Entreegelden en conservation fees
 • Vluchten en visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Transfer van de luchthaven van Johannesburg naar Greenfire Lodge Johannesburg en v.v.
 • Overnachtingen in de Greenfire Lodge Johannesburg voorafgaand en na afloop van de reis
 • Optionele activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Slaapzak (evt. ter plaatse te koop voor ca. € 40,-), kussen en handdoek
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (voor o.a. de gids)
Adventure truck
Vol pension inclusief activiteiten
Camping, Lodge
Budget
Ja
Er wordt van u verwacht dat u actief meehelpt op de dagen dat er gekampeerd wordt. U dient uw eigen tent op te zetten en weer af te breken en te helpen met het opruimen van het kamp, afwassen etc.
Dagprogramma
Reisschema -

Dag 1: Johannesburg – Francistown, Botswana (D)
Vandaag vertrekt u al om 06:30 uur vanuit Johannesburg voor een lange rit naar Botswana. Na het afhandelen van de grensformaliteiten (op z’n Afrikaans!), gaat de reis verder naar Francistown waar u het kamp opslaat voor de nacht. U krijgt verdere informatie over wat u tijdens de reis kunt verwachten en geniet van een maaltijd samen met uw reisgenoten.

Accommodatie: Woodlands Stop Over – dome tent

Dag 2: Francistown – Chobe National Park/Victoria Falls, Zimbabwe (O, L, D)
Na het ontbijt gaat de reis door de Chobe bossen naar de machtige Chobe rivier grenzend aan het bekende Chobe National Park. Dit is een plek waar u hoogstwaarschijnlijk wel wat olifanten zult spotten die bij de rivier hun dorst komen lessen, zich wassen of heerlijk spelen in het verkoelende water. Natuurlijk vindt u hier ook zonnende krokodillen, een grote hoeveelheid vogels en nijlpaarden rollend in de modder. Cheetah’s en leeuwen zorgen voor een compleet plaatje, maar die zijn moeilijker te spotten. Na een bootcruise over de rivier gaat u verder naar Zimbabwe. Na de grensformaliteiten rijdt u richting de Victoria Watervallen. U zult drie nachten comfortabel verblijven in een lodge nabij de watervallen.

Accommodatie: Greenfire Lodge Victoria Falls
Inbegrepen activiteit: Chobe boot cruise

Dag 3 – 4: Victoria Falls, Zimbabwe (Dag 3: O, D, dag 4: O)
Vandaag rustig de tijd om de magnifieke watervallen te bezichtigen. Een enorm gordijn van water, van zo’n kilometer breed, valt hier 108 meter naar beneden. De nevel die dit geweldige spektakel veroorzaakt is tot in de verre omtrek te zien. Geen wonder dat de lokale naam ‘Mosi ao Tunya’ is, wat betekend “rook die dondert”.

Naast het aanschouwen van dit waterspektakel is het ook mogelijk om op andere manieren te genieten van het uitzicht. In deze avonturenstad van Afrika kunt u zorgen dat uw bloed sneller gaat stromen. U kunt bijvoorbeeld bungee jumpen, wild water raften, een vlucht per helikopter of per vliegtuig maken enz. (optionele activiteiten zijn voor eigen rekening). Eén van de avonden in Victoria Falls schuift u aan voor een traditionele dansavond met braai bij de lodge. Voor lunches en de overgebleven avondmaaltijd kunt u terecht bij de lokale restaurants.  Indien er gelegenheid is kampeert u  één nacht aan de oevers van de Zambezi rivier in Zambia.

Accommodatie: Greenfire Lodge Victoria Falls
Inbegrepen activiteit: Victoria Falls entreegelden
Optionele activiteiten: boot cruise, bungy jumpen, raften, helikoptervlucht, gorge swing etc.

Dag 5: Victoria Falls – Lower Zambezi/Kafue Camp, Zambia (O, L, D)
U verlaat Victoria Falls en Zimbabwe via de oude spoorbrug en vangt nog een laatste blik op de watervallen en daarna rijdt u Zambia. De tocht van vandaag gaat door het zuiden van Zambia via de Lower Zambezi Valley, naar Kafue. De namiddag kunt u heerlijk relaxen en u voorbereiden op de komende kano-dagen. U slaat uw tent op en wat is er nou heerlijker dan morgenochtend te ontwaken in deze paradijselijke omgeving met gezang van de vogels.

Accommodatie: Gwabi Lodge – dome tent

Dag 6 – 8: Zambezi Kanotocht, Zambia (Dag 6-7: O, L, D, dag 8: O, L)
De Zambezi rivier heeft weinig introductie nodig, deze machtige rivier vindt haar weg door een van de mooiste en afgelegen gebieden in de wildernis van Afrika. Een mooier kano-avontuur dan dit is ondenkbaar! Wat is er spectaculairder dan het wild te kunnen zien op de oevers van de rivier terwijl u daar op korte afstand al kanoënd voorbij gaat. Olifanten, krokodillen, verschillende soorten bokken en honderden vogels. U kampeert op de oevers van de rivier (wild kamperen) en wordt op de derde dag weer per boot teruggebracht naar Kafue waar u vast en zeker lekker wilt douchen na dit avontuur! Avondmaaltijd in Kafue is voor eigen rekening.

Accommodatie: wild kamperen aan de oevers van de rivier
Inbegrepen activiteit: 2 daagse kano tocht

Dag 9: Lower Zambezi – Luangwa, Zambia (O, L, D)
De kano wordt weer verruild voor de truck en de reis gaat verder via Lusaka, de hoofdstad van Zambia. U reist vandaag over de “Great East Road” richting het noordoosten en maakt zoveel mogelijk kilometers. Het kamp wordt zo dicht mogelijk bij Luangwa opgeslagen. Vandaag wordt een reisdag, maar ook dan is er onderweg genoeg te zien!

Accommodatie: dome tent

Dag 10 – 11: Luangwa National Park, Zambia (O, L, D)
Luangwa National Park is zeer bekend door de indrukwekkende hoeveelheid nijlpaarden. Grote kans om ze te zien wanneer u hier twee dagen kampeert op de oevers van de rivier. De Luangwa rivier is de levensader voor het 9050 km² grote park waar u 60 verschillende diersoorten kunt tegenkomen en meer dan 400 soorten vogels. Tijdens uw verblijf in het park maakt u een uitgebreide game-drive op zoek naar het moeilijk te vinden luipaard. De katachtigen zijn toch wel een bonus tijdens een game-drive. Maar er zijn ook genoeg andere fascinerende dieren te zien tijdens de rit door het park. U heeft eveneens de mogelijkheid om als optionele activiteit een night-drive te maken (voor eigen rekening). Grote kans dat u ’s avonds het karakteristieke schreeuwende geluid van de hyena in de Afrikaanse bush hoort.

Accommodatie: Kamperen aan de oevers van de rivier – Dome tent
Inbegrepen activiteit: game-drive
Optionele activiteit: night drive

Dag 12 – 13: Luangwa National Park, Zambia – Lake Malawi, Malawi (Dag 12: O, L, D, dag 13: O, L)
Na het ontbijt wacht er wederom een ander Afrikaans land op u: Malawi. U begint in de hoofdstad Lilongwe waar u wat inkopen kunt doen en eventueel een souvenir voor het thuisfront kunt kopen. U reist naar Lake Malawi, een prachtig meer waar uitstekende snorkelmogelijkheden zijn en u lekker kunt relaxen op het mooie strand. U kampeert de komende nachten letterlijk op het strand, een prachtige belevenis! Een van de avonden gaat u (voor eigen rekening) uit eten bij een lokaal restaurant.

 

Accommodatie: Lake Malawi – Dome tent
Optionele activiteit: snorkelen, boottochten, dorp wandeling, fietstour

Dag 14 – 15: Lake Malawi – Mulanje, Malawi (O, L, D)
De reis gaat verder in zuidelijke richting naar het Mulanje Massive, een enorme granieten rots die 600 meter boven de omringende bossen en theeplantages uitsteekt. U verblijft hier twee nachten en kunt lekker wandelen en relaxen in de mooie natuur. U gaat tevens een hike maken naar het plateau vanwaar u een geweldig uitzicht over de omgeving heeft.

Accommodatie: Mulanje – dome tent
Inbegrepen activiteit: wandeling Mount Mulanje

Dag 16: Mulanje, Malawi – Chimoio, Mozambique (O, L)
Via Blantyre reist u naar Mozambique waar de route van vandaag u onder andere door de Tete Corridor voert, over de Zambezi rivier en langs de bergen die de grens vormen met Zimbabwe. U kampeert in de Chimoio regio en vanavond dineert u (voor eigen rekening) bij een lokaal restaurant.

Accommodatie: Chimoio – dome tent

Dag 17: Chimoio – Vilanculos, Mozambique (O, L)
U laat de wildernis achter u en rijdt door levendige dorpjes richting de kust. De overnachting van vanavond vindt plaats in Vilanculos waar u in het accommodatie aan het strand verblijft. Geniet van de prachtig blauwe Indische Oceaan met haar warme water en het uitzicht op de Bazaruto Archipelago. Ook vanavond dineert u weer bij een restaurant, wat dacht u van verse kreeft als diner?

Accommodatie: accommodatie Vilanculos
Optionele activiteit: boottocht, snorkelen

Dag 18 – 20: Vilanculos – Inhambane, Mozambique (O, L, D)
Langs de kust rijdt u in zuidelijke richting waar een stop gemaakt wordt in Maxixi waar een boottocht met een traditionel Dhow op het programma staat. U reist net zoals de lokale bevolking met de Dhow van de ene kant van de baai naar de andere kant waar de gids en de Adventure Truck u weer opwachten. U bevindt zich nu in de historische handelspost Inhambane. U bezoekt de lokale markten en krijgt een idee van het leven hier. U verblijft drie nachten op het strand in ‘Casitas’ in dit kamp dichtbij Barra. De komende dagen kunt u relaxen! Geniet van de zon en ga lekker snorkelen en de mooie onderwaterwereld verkennen (optioneel). U zult de stranden waar Mozambique zo bekend om staat, verkennen en er is teven de mogelijkheid om te duiken (voor eigen rekening).

Accommodatie: Ngumula Lodge
Inbegrepen activiteit: Dhow tocht, bezoek markt
Optionele activiteit: snorkelen, duiken, boottochten

Dag 21: Inhambane – Maputo, Mozambique (O, L)
U legt vandaag veel kilometers af, maar wel door een prachtig en afwisselend lanschap. U rijdt langs de kust, door cashew plantages en bossen naar de hoofdstad Maputo, uw laatste overnachting in Mozambique.

Accommodatie: Villa das Mangas

Dag 22: Maputo, Mozambique – Krugerpark, Zuid-Afrika (O, L, D)
Maputo is een interessante en gezellige stad, mensen eten en drinken op straat en er zijn veel markten. Vanochtend rijdt u door de stad langs een aantal bekende plaatsen/gebouwen. Ooit was dit een zeer levendige en belangrijke handelsstad. ’s Middags gaat u de grens over naar Zuid-Afrika waar u kampeert in het wereldbekende Krugerpark.

Accommodatie: Kruger Park Rest Camp – dome tent
Inbegrepen activiteit: Maputo stadstour, game-drive Kruger Park

Dag 23: Kruger National Park – Hazyview, Zuid-Afrika (O, L, D)
Vandaag gaat u met de truck de gehele dag op game-drive in dit wereldberoemde wildpark. Omdat u lekker hoog zit, heeft u een goed uitzicht. Het zoeken naar de Big Five kan beginnen! Maar geniet ook van alle andere prachtige dieren zoals giraffes, zebra’s en de verscheidenheid aan antilopes. Rond lunchtijd wordt er in het park gestopt voor een lekkere picknick. In de namiddag vertrekt u naar een lodge in Hazyview. Deze lodge is prachtig gelegen op de oevers van de Sabie Rivier en dus een mooie plek voor een laatste avond rond het kampvuur met uw reisgenoten.

Accommodatie: Greenfire Lodge Hazyview
Inbegrepen activiteit: volle dag game-drive

Dag 24: Hazyview – Johannesburg, Zuid-Afrika (O)
Na een relaxt ontbijt en een ochtendwandelingetje is het tijd om terug te keren naar Johannesburg. In de namiddag wordt u terug verwacht bij de lodge in Johannesburg, tijd om afscheid te nemen van ‘nieuwe’ vrienden en prachtig Afrika.

Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *