Voorstel aanvragen

Wandelsafari door het noorden van Zuid-Afrika

v.a. 1950/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Uw zintuigen maken overuren als u te voet de imposante Blyde River Canyon in gaat, oog in oog komt te staan met de dierenwereld van Zuid-Afrika, het gras langs uw benen kriebelt en de warmte voelbaar is op uw huid. U wandelt op plekken waar ooit oorlogen gevoerd werden en gaat op zoek naar verkoeling in heldere bergstroompjes. Krugerpark, eSwatini (voorheen Swaziland), KwaZulu Natal en de Drakensbergen ontdekken en ervaren met beide benen op de grond! Deze reis is een waar avontuur voor de actieve vakantieganger die houdt van de natuur.

Specificaties

8868
v.a.€ 1950/ per persoon
14 dagen
Zuid-Afrika, Eswatini (Swaziland)
Johannesburg
Johannesburg
 • 13 Overnachtingen in chalets, tented camps en lodges
 • Vervoer per adventure truck
 • Verzorging: 13x ontbijt, 14x lunch en 10x diner
 • Entreegelden parken
 • Genoemde activiteiten
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Transfers
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (bijv. voor de gidsen)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
Adventure truck
Half pension, Vol pension inclusief activiteiten
Lodge, Tented Camp
Comfort
Ja
Kinderen onder de 12 jaar worden niet toegelaten. Kinderen vanaf 12 jaar betalen de volwassenen prijs
Op de dag van vertrek krijgt u een korte briefing over uw tour. Een reisverzekering is verplicht tijdens deze tour.

Overige informatie

yes, Yes
Minimaal 4, maximaal 12 deelnemers
Max. 12 kg per persoon in een zachte tas. Geen harde koffers of rugzakken aangezien er weinig opbergruimte is in de truck. Tevens mag u 1 kleine dagrugzak meenemen.
Engels
Engels/Duits (zie vertrekdata)
Ja
Ja
Nee
Dagprogramma
Reisschema -

Genoemde reistijden zijn een schatting en sluiten stops voor bijvoorbeeld lunch, bezichtigingen en grensovergangen uit.

Dag 1-2: Mpumalanga, Panorama Route
De reis begint om 06:30 uur in de ochtend met een korte instructie over de inhoud van uw reis voordat u vanuit Johannesburg vertrekt richting de Panorama Route in de provincie Mpumalanga. In de middag bezoekt u het uitkijkpunt bij God’s Window en het historische mijnwerkersdorp Pilgrim’s Rest. U kunt even de benen strekken tijdens een korte wandeling van 2-3 km bij de Mac Mac Pools. Daarna zoekt u de chalets op waar u zult overnachten.

De volgende dag staat u vroeg op voor het ontbijt en uw eerste langere wandeltocht. U gaat de Blyde River Canyon te voet verkennen, een fascinerende wandeling door een schitterend natuurgebied. Deze wandeling duurt zo’n 3,5 uur en geeft u een prachtig uitzicht op de Three Rondavels en de Blyde rivier. ’s Middags kunt u de bossen en watervallen, waar de provincie Mpumalanga om bekend staat, verder verkennen. Optioneel kunt u ook met de ‘glazen lift’ afzakken in de Graskop Gorge en daar wandelen in de bossen. Wij raden deze activiteit zeker aan!

Accommodatie: Graskop Mogodi Lodge, of gelijkwaardig, in een tweepersoons chalet met eigen badkamer. Zwembad, bar en restaurant aanwezig.
Inbegrepen activiteit: bezoek Pilgrim’s Rest, stop bij God’s Window en korte wandeling naar de Mac Mac Pools, 3,5 uur durende wandeling Blyde River Canyon.

Inbegrepen maaltijden: 1x ontbijt (dag 2), 2x lunch, 2x diner
Reistijd dag 1: 6,5 uur, 420 km.

Dag 3-4:  Private game reserve, Krugerpark
Vandaag gaat u in het wereldberoemde Kruger National Park op zoek naar de Big Five (olifant, neushoorn, luipaard, buffel en leeuw). Vanuit de truck heeft u een goed uitzicht en het zoeken naar dieren zal niet snel vervelen. Geniet van klein en groot wild en de verscheidenheid aan vogels. Rond lunchtijd wordt er gestopt om te picknicken en daarna gaat de game drive verder. Aan het einde van de middag rijdt u naar de accommodatie gelegen in het Greater Krugerpark.

De volgende ochtend maakt u een bush walk onder leiding van een ranger. Stilletjes baant u zich een weg door de natuur op zoek naar wilde dieren. De deskundige ranger zal u meer vertellen over de flora en fauna in het gebied en het volgen van sporen. Deze wandeling door het leefgebied van de Big Five duurt zo’n 3-4 uur. Daarna kunt u bij de lodge relaxen en een duik in het zwembad nemen.

Accommodatie: Makuwa Safari Lodge, of gelijkwaardig, in een tweepersoons kamer met en-suite badkamer. Zwembad aanwezig.
Inbegrepen activiteit: Bush walk met ranger en volle dag game drive in het Krugerpark met de truck.

Inbegrepen maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner.
Reistijd dag 3: 250 km door het Krugerpark op zoek naar wilde dieren.

Dag 5 – 6: Koninkrijk Eswatini
In de ochtend maakt u nog een game-drive van 2 tot 3 uur terwijl u naar de zuidelijke gate van het Krugerpark rijdt. Daarna gaat u de grens over naar het koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland genoemd). Op weg naar de bergen rijdt u door een gebied met vele fruitboomgaarden. U eindigt vandaag bij het Malalotja Natuurreservaat waar u de komende dagen zult doorbrengen. Op dag zes verkent u dit ongerepte gebied te voet. Een uitdagende wandeling van zo’n 4-6 uren door de prachtige heuvels. Het einde van deze wandeltocht is bij een verfrissende waterval.

Accommodatie: Hawane, of gelijkwaardig, in een tweepersoons chalet met eigen badkamer.
Inbegrepen activiteit: ochtend game-drive Krugerpark met de truck, wandeling Malalotja natuurreservaat op dag zes.

Inbegrepen maaltijden: 2x ontbijt (lodge), 2x lunch, 2 diner (lodge).
Reistijd dag 5: 3 uren, 200 km (exclusief game drive door het Krugerpark van 2-3 uur, grensoverschrijding en stops).

Dag 7 – 8: Zululand Game Reserve
Na het ontbijt gaat de reis verder en er wordt gestopt bij een markt waar onder andere prachtige handgemaakte souvenirs verkocht worden.

U keert weer terug naar Zuid-Afrika en rijdt naar de lodge op een prive wildreservaat in de provincie Kwazulu Natal. In de middag neemt een lokale gids u mee voor een rustige wandeling van 2-3 uren door het Msinene Nature Reserve om op zoek te gaan naar de schuwe nyala antilope. Ook zal de gids u meer vertellen over de verscheidenheid aan vogels in dit gebied.

De volgende dag bezoekt u het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, een reservaat dat een belangrijke rol heeft gespeeld, en nog altijd speelt, in het behoud van de bedreigde neushoorn. Tijdens de ochtend game drive zult u hopelijk weer een aantal leden van de Big Five spotten. ’s Middags bezoekt u een modern Zulu-dorp om meer over de leefwijze van de Zulu’s te weten te komen. Daarna keert u terug naar de lodge voor de avondmaaltijd.

Accommodatie: Zululand Lodge, of gelijkwaardig, in tweepersoons permanente tent met eigen badkamer.
Inbegrepen activiteit: game drive Hluhluwe, bezoek Zulu-dorpje en wandeling met gids door het Msinene reservaat.

Inbegrepen maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner.
Reistijd dag 7: 6 uren, 300 km. (exclusief stops).

Dag 9 – 10: Battlefields
Vandaag rijdt u door de groene heuvels en valleien van Zululand naar het kleine dorpje Dundee. Hier hebben diverse veldslagen plaatsgevonden tussen de Zulu’s, Britten en de Boeren. U brengt op dag negen een bezoek aan het interessante Tulana museum voordat u bij de lodge arriveert. ’s Middags heeft u tijd om lekker te relaxen. De volgende ochtend bezoekt u de Islandlwana Battlefields voordat een uitdagende 4-5 uur durende hike begint. De tocht neemt u mee door de heuvels en langs de Buffalo rivier (afhankelijk van de waterstand van de rivier). Daarna bezoekt u Rorke’s Drift voordat u weer terugkeert naar de lodge. Het diner is deze dagen bij een lokaal restaurant voor eigen rekening.

Accommodatie: Battlefield Country Lodge, of gelijkwaaridg, in een tweepersoons chalet met eigen badkamer. Zwembad, bar en restaurant aanwezig, wifi bij de receptie.
Inbegrepen activiteit: bezoek aan Tulana museum, bezoek aan de battlefields, bezoek aan Rorke’s Drift, wandeling (Fugitives Drift trail)
Inbegrepen maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch
Reistijd dag 9: 5,5 uren, 350 km.

Dag 11 – 12: Drakensbergen
Ervaar de grootsheid van de Drakensbergen ook wel Ukhahlamba (“Barrier of Spears”) Mountains genoemd. U overnacht aan de voet van dit gebergte op een hoogte van 1600 meter boven de zeespiegel. Vandaag zult u een groot deel van de dag wandelen en op een warme dag zwemmen in de kristalheldere stroompjes. Er zijn vele wandel- en hikeroutes in de Drakensbergen waaruit u een keuze kunt maken. De lodge waar u verblijft ligt in het Royal Natal National Park dat deel is van de noordelijke Drakensbergen. Hier vindt u het indrukwekkende Amfitheater en dit is een fantastische plek om te genieten van het uitzicht en bij te komen na een wandeling.

Accommodatie: Royal Natal National Park Thendele Camp in chalets met en-suite badkamer.
Inbegrepen: 5,5 uur durende wandeling naar de Tugela waterval, zelf gekozen (korte) wandelingen
Inbegrepen maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
Reistijd dag 11: 2,5 uur, 180 km

Dag 13 Drakensbergen, Amfitheater
Vandaag begint met een vroeg ontbijt waarna u op weg gaat naar Witsieshoek aan de voet van de prachtige Sentinel Peak. Hier begint een pittige wandeling van zo’n 5-6 uur, inclusief een deel met ‘ladders’ gemaakt van kettingen. U beweegt naar de top van het adembenemende Amfitheater waar de Tugela waterval naar beneden valt (top van het amfitheater is 3000 meter boven de zeespiegel). Hier heeft u een magnifiek uitzicht over KwaZulu-Natal. Na de hike kunt u rustig bijkomen in de lodge met uitzicht op de Mont-aux-Sources bergketen.

Accommodatie: Witsieshoek in bungalows met eigen badkamer
Ingegrepen activiteit: hike naar de top van het Amfitheater

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch
Reistijd: 2 uur, 150 km

Dag 14 Johannesburg
Indien gewenst kunt u ’s ochtends nog een vroege wandeling door de bergen maken voordat u terug naar Johannesburg rijdt. Wellicht ziet u de prachtige grote bearded vulture nog overvliegen! Uw reis eindigt om ongeveer 17:00 uur in Johannesburg. Reistijd: 5 uur, 360 km.

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis of u kunt uw reis verlengen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews