Voorstel aanvragen

Groepsreis door Avontuurlijk Botswana voor de ‘Young at Heart’ reiziger

v.a. 1934/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Een avontuurlijke trip voor de 40+ actieve en gezonde reiziger die houdt van de natuur en het wildlife van Afrika. Tijdens deze reis bezoekt u een verscheidenheid aan nationale parken in Botswana waaronder de uitgestrekte Makgadikgadi Pans, de waterrijke Okavango Delta en wildparken zoals Moremi, Chobe, Khama Rhino en het Tuli Block. Eveneens gaat u voor twee dagen de grens over naar Zimbabwe om de enorme Victoria Falls te bezichtigen. Tijdens deze reis slaapt u hoofdzakelijk in (koepel)tenten met stretchers, maar deze worden door de kampleiding voor u opgeslagen. Ook zorgen de gidsen ervoor dat maaltijden bereid worden en het kamp netjes is. U hoeft dus alleen maar te genieten!

Het hieronder weergegeven reisschema is voor reizen in 2020. Indien u reist in 2019, dan telt deze reis 14 dagen (eerste overnachting in Johannesburg is dan geen deel van het reisprogramma).

Specificaties

7968
v.a.€ 1934/ per persoon
15 dagen
Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe
Johannesburg
Johannesburg
 • 11 nachten volledig verzorgd kamperen, 3 nachten hotel
 • 13x ontbijt, 10x lunch en 11x diner
 • Entreegelden en activiteiten zoals omschreven
 • Vervoer in adventure truck met professionele chauffeur, gids en kampleiding
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele overnachtingen voorafgaand en na afloop van de reis
 • Local payment van USD 200 per persoon wat gebruikt wordt voor kontante betalingen tijdens de reis
 • Optionele activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (o.a. voor de gidsen)
Adventure truck
Logies en ontbijt, Vol pension
Camping, 2 nachten hotel
Budget
Ja
Nee
U overnacht 11 nachten in tweepersoons koepeltenten (stretcher, matras, slaapzak en kussen inbegrepen). De kampleiding zet de tenten voor u op en bereiden alle maaltijden, u hoeft zelf niets te doen. Twee overnachtingen in een hotel in Victoria Falls op basis van logies en ontbijt.

Overige informatie

yes, Yes
Minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers.
Op sommige plekken zijn extra activiteiten mogelijk (zie dagprogramma).
Engels
Engels
Ja
Nee
Ja
Nee
Dagprogramma
Dag 1: Johannesburg -

U wordt vanaf het vliegveld met een busje naar het hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd, heeft u de gelegenheid om iets van Johannesburg te zien vandaag. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Apartheidmuseum, excursie met lokale gids naar de township Soweto of een stadstour door Johannesburg. Maar even ontspannen na een lange vlucht, is ook een prima idee. Het hotel is deel van Emperor’s Palace, een entertainment resort vlakbij de luchthaven. Hier vindt u vele restaurants (van fast food tot erg luxe), casino’s en theaters. Uw hotel beschikt over een zwembad, bar en wifi.

Om 18:00 uur wordt u verwacht bij de receptie van het hotel. Hier ontmoet u de gids en uw medereizigers. U kunt nu het local payment van 200 USD per persoon aan de gids betalen. Deze bijdrage wordt gebruikt om tijdens de reis kontante betalingen te doen (zoals entreegelden bij wildreservaten). Na een korte kennismaking en gelegenheid om vragen te stellen, kunt u dineren bij een restaurant. Mocht u pas laat in de avond arriveren dan ontmoet u het reisgezelschap en de gids de volgende ochtend. Ook kunt u er in dat geval voor kiezen om een extra nacht bij het hotel te verblijven voordat de reis begint.

Overnachting: Peermont Metcourt Hotel (of gelijkwaardig) in een tweepersoons kamer met en-suite badkamer
Inbegrepen: transfer van de luchthaven naar het hotel

Dag 2: Johannesburg - Khama Rhino Sanctuary -

Vroeg op voor het begin van deze reis. U rijdt om 07:00 uur vanaf Johannesburg in noordelijke richting en gaat de grens over naar Botswana. Onderweg zal regelmatig gestopt worden om even de benen te strekken, lunch of snacks te kopen en de omgeving in u op te nemen.

Vanavond kampeert u in de bush bij Khama Rhino Sanctuary. De naam zegt het al, hier leven onder andere neushoorns.

Inbegrepen: ontbijt en diner
Dagafstand: 600 km

Dag 3: Khama Rhino - Maun -

Vroege vogels kunnen optioneel deelnemen aan een game drive door het reservaat waar u overnacht heeft. Deze game drive duurt twee uren en is met name gericht op het zoeken naar witte neushoorns. Dit zijn de neushoorns met een brede onderkaak/lip, de zwarte neushoorn kunt u herkennen aan een meer puntige onderlip. De naam heeft dus niks met de kleur van de neushoorn te maken.

Na het ontbijt rijdt u langs de westelijke zijde van de Makgadikgadi Pans naar het dorpje Maun waar u laat in de middag aankomt. Het kamp wordt opgeslagen en het avondeten voorbereid. Geniet van een rustige avond rond het kampvuur en kijk alvast vooruit naar het 4×4 avontuur in het Moremi Game Reserve dat morgen begint.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner
Dagafstand 520 km
Optionele activiteit: ochtend game drive

Dag 4-5: Moremi Game Reserve, Kwai region -

Na het ontbijt stapt u in de open 4×4 safarivoertuigen en rond het middaguur arriveert u bij Moremi Game Reserve. Bij de zuidelijke ingang van het park wordt geluncht en daarna gaat u het park binnen richting het Kwai gebied.

Het Khwai gebied is een puur en ongerept gebied van grote schoonheid. U vindt hier veel vegetatie waaronder palmbomen die koelte geven aan tal van vogels en er is een grote verscheidenheid aan wilde dieren. In de ochtend en namiddag maakt u game drives door dit gebied. Het kamp is middenin de natuur en is dus ‘basic’ met bushtoiletten en douches (tenten, geen permanente gebouwen).

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner en game drives in de ochtend en middag.
Dagafstand dag vier: 150 km, grotendeels door Moremi Game Reserve

Dag 6: Maun -

Na een laatste ochtend game drive is het tijd om dit wildrijke gebied achter u te laten. Rond de middag arriveert u weer in Maun waar de voorraden aangevuld worden voor de Okavango Delta excursie die morgen plaatsvindt.

In de namiddag is er gelegenheid om optioneel een één uur durende vlucht over de Okavanga Delta te maken zodat u alvast een beeld kunt krijgen van dit bijzondere gebied vanuit de lucht. Kosten voor deze rondvlucht ongeveer BWP 1030 per persoon + departure tax BWP 90 pp.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner, ochtend game drive
Optioneel: rondvlucht boven de Okavango Delta
Dagafstand: 150 kilometer.

Dag 7: Okavango Delta - Maun -

Vanochtend vertrekt u al om 07:30 uur vanuit Maun om één tot twee uren later bij de mokoro’s (soort kano’s) aan te komen, reistijd afhankelijk van de waterstand. Een mokoro poler wordt aan u voorgesteld en deze is tevens uw gids tijdens deze prachtige waterexcursie. De polers bewegen de mokoro’s bijna geruisloos door de sprookjesachtige waterwegen. Deze lokale gidsen kennen dit gebied uitstekend en zij zullen samen met u ook een wandeling maken en u meer vertellen over de dieren en planten in dit gebied.

In de Delta leven onder andere nijlpaarden, olifanten en verschillende soorten antilopes en bokken. Het gebied wordt gekenmerkt door riet- en papyrusvelden en prachtige waterlelies. Hier kunt u echt tot rust komen in de natuur en genieten van de stilte. Het begeleiden van toeristen is een bron van inkomsten voor de lokale bevolking (u kunt een fooi geven aan het einde van de excursie). In de namiddag rijdt u terug naar Maun.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner en Okavango Delta dagexcursie.

Dag 8-9: Chobe Rivier, Kasane -

U heeft de afgelopen dagen vast al veel verschillende wilde dieren en vogels gezien, maar wellicht kunt u de komende dagen dieren spotten die u nog niet gezien heeft. U rijdt door Botswana en via Kasane bereikt u het Chobe National Park. Een lange rit vandaag van ruim 600 kilometer.

Langs de oevers van de rivier de Chobe wordt het kamp opgeslagen. Dit gebied is beroemd vanwege haar mooie vergezichten, prachtige zonsondergangen, overvloed aan vogels en grote groepen olifanten, buffels en nijlpaarden. Geniet van het uitzicht en relax tijdens de ontspannen boottocht op de Choberivier (op dag negen). Hopelijk ziet u tijdens deze cruise olifanten die een bad nemen in de rivier, nijlpaarden, krokodillen en meer. Optioneel en voor eigen rekening kunt u in de ochtend een game drive maken met een gids in het Chobe National Park (kosten ongeveer BWP 295 per persoon + park fees).

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner en boottocht op de Choberivier.
Optioneel: ochtend game drive Chobe N.P.
Dagafstand: 600 km (dag 8)

Dag 10-11: Victoria Falls -

Slechts 90 kilometer van Kasane naar Victoria Falls en met een beetje geluk verloopt de grensovergang ook vlot. De komende dagen kunt u zelf invullen. De Victoria Falls zijn ongetwijfeld één van de mooiste attracties van Afrika. Ga lekker wat markten afstruinen om Afrikaanse souvenirs te kopen, bezoek de watervallen en wandel langs dit natuurfenomeen (entreegelden niet inbegrepen). Of ga voor de adrenaline verhogende activiteiten die u hier kunt ondernemen zoals raften, bungee jumpen of een helikoptervlucht boven de watervallen. Lunch en diner voor eigen rekening, U kunt terecht bij de restaurants in het dorp Victoria Falls of het restaurant van het hotel.

Twee overnachtingen bij Sprayview Hotel (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met en-suite badkamer. Zwembad, bar, restaurant, wifi, wasserette service en shuttle naar de watervallen aanwezig.

Inbegrepen: ontbijt
Dagafstand: 90 km

Dag 12: Makgadikgadi zoutpannen -

Tijd om afscheid te nemen van de spectaculaire Victoria watervallen en de grens weer over te gaan naar Botswana waar het kamp nabij Nata wordt opgeslagen. U bezoekt de uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen, ooit een enorm binnenlands meer. In dit gebied vindt u enorme Baobab bomen die zorgen voor mooie foto’s. Uitkijkende over dit 6500 vierkante kilometer grote ‘meer’ zult u genieten van een onvergetelijke zonsondergang.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner en bezoek Makgadikgadi Pans
Dagafstand: 350 kilometer

Dag 13-14: Tuli Wilderness Camp -

Zuidwaarts reizend komt u vandaag door het Tuli Block in de zuid-oostelijke hoek van Botswana. Het reservaat grenst in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het oosten aan Zimbabwe. Tuli kent een landschap wat u nergens anders in Botswana zult vinden en biedt daarnaast goede mogelijkheden om wild en vogels te spotten. U ziet een landschap bestaande uit basaltstenen, heuvels van zandsteen, een netwerk van (meestal droge) rivierbeddingen, groene bebossing op natte plaatsen, open graslanden, moerasachtige gebieden en enorme Baobab en Mashatu bomen.
U kampeert vandaag in een bush camp middenin het park en morgenochtend wordt u door een gids meegenomen voor een game walk en in de namiddag ziet u hopelijk veel wild tijdens de game drive.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner, ochtend bush walk en middag game drive op dag 14.
Dagafstand dag 13: 500 kilometer

Dag 15: terugreis Johannesburg -

Vanuit Botswana reist u Zuid-Afrika binnen, onderweg wordt gestopt om te lunchen (voor eigen rekening). Na een reis van zo’n 520 kilometer arriveert u rond 17.00 uur in Johannesburg en wordt naar het Peermont Metcourt Hotel of de OR Tambo luchthaven gebracht. Vanaf hier vliegt u naar huis, verblijft nog een dag (of twee) in Johannesburg of u verlengt uw reis door Zuid-Afrika, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Inbegrepen: ontbijt

Vertrekdata -

Vertrekdata 2019:
9 en 24 september
14 en 29 oktober

Vertrekdata 2020:
5 april
10 mei
7 en 28 juni
13 en 31* juli
2*, 5, 15*, 17* en 20 augustus
6 en 21 september
11 en 26 oktober
* = met Italiaanse vertaler aanwezig

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *