Voorstel aanvragen

12 daagse luxe treinreis met de Shongololo express : Victoria Falls naar Pretoria

Algemene informatie

Deze 12 daagse reis voert u door vier landen waarbij u elke dag weer nieuwe dingen zult zien. De Shongololo trein rijdt tussen de Victoria Falls en Pretoria en stopt op zorgvuldig geselecteerde lokaties in Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe. Na een comfortabele nacht geniet u iedere dag weer van een oogverblindend uitzicht en een afwisselend programma met excursies en game drives. Uw koffer pakt u uit in uw luxe coupé met eigen badkamer. De trein is vanaf dag één uw hotel.

Een reis met de Shongololo trein is een bijzondere belevenis. Het uitstekend opgeleidde treinpersoneel en de gidsen zullen er voor zorgen dat deze fantastische treinreis een avontuur op zich is! Met hun kennis en ervaring zullen zij ervoor zorgen dat elke dag bijzonder is. De reis begint met een warm welkom en verloopt vervolgens geruisloos over in een onvergetelijke vakantie, waarbij koffers maar 1 maal in- en uitgepakt hoeven te worden. Het zal u aan niets ontbreken als u de treinreis van uw leven maakt door een prachtig stukje zuidelijk Afrika.

De in het reisschema genoemde excursies worden uitgevoerd met een bus(je) voorzien van airconditioning en zijn inbegrepen bij de reissom. Verblijf in de trein is op basis van logies, ontbijt en diner. Lunch aan boord van de trein is inbegrepen daar waar genoemd in het reisschema.

De prijs op onze website is op basis van een verblijf in een Gold Cabin. Tegen een meerprijs kunt u ook in een Emerald Cabin verblijven:

Cabin type:

 

Van links naar rechts: Emerald double, Emerald twin, Gold double, Gold twin. Klik op de afbeelding voor een volledige beschrijving van de cabines.

Vertrekdata:  16 november 2023

Specificaties

7176
12 dagen
Hwange National Park, Matobo National Park, Victoria Falls National Park, Kruger National Park, Panorama Route
Mozambique, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Eswatini (Swaziland)
Johannesburg, Pretoria, Maputo, Pilgrim's Rest
Victoria Falls
Pretoria
 • Accommodatie: Gold Cabin
 • Vervoer per trein
 • Verzorging op basis van logies, ontbijt en diner
 • Lunch aan boord van de trein en daar waar genoemd in het reisschema
 • Koffie, thee en water aan boord van de trein
 • Genoemde activiteiten en entreegelden
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes
 • Lunches buiten de trein
 • Meerprijs evt. upgrade cabin
Trein
Volgens beschrijving
Trein cabine
Luxe
Kinderen 0-2 jaar niet toegestaan. Dit type reizen wordt afgeraden voor kinderen 3-13 jaar. Kinderen vanaf 10 jaar betalen de volwassenen prijs.
Shongololo Express maakt gebruik van het spoornetwerk van Zimbabwe, Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland en Mozambique. Derhalve kan het voorkomen dat er vertraging optreedt of er voor een andere route gekozen moet worden. De activiteiten zijn afhankelijk van de omstandigheden en kunnen worden ingekort, aangepast of geannuleerd.
Dagprogramma
Dag 1: Victoria Falls -

Om 10:30 uur meldt u zich aan bij het Victoria Falls Hotel vanwaar uw bagage naar de trein wordt gebracht door het personeel van Shongololo. U begint om 11:00 uur met een wandeltocht langs de wereldberoemde Victoria Falls. De nevel die dit geweldige spektakel veroorzaakt, is vooral bij hoogwater tot in de verre omtrek te zien. Geen wonder dat de lokale naam Mosi oa Tunya is wat “rook die dondert” betekent. In het droge seizoen kunt u soms de kleine eilandjes zien die beneden in de rivier liggen. De constante spray van nevel zorgt ook voor een indrukwekkend bosgebied (regenwoud) waarin u tal van bijzondere bomen kunt ontdekken zoals vijgen, mahonie, dadelpalm, milkwood en ebbenhout. Het is een paradijs voor vogels en u kunt o.a. de kleurrijke sunbird hier tegenkomen.

Om 16:00 komt iedereen bijelkaar bij het Victoria Falls Hotel en om 17:00 vertrekt de trein richting Dete.

 Mocht u voor de treinreis al in Victoria Falls verblijven dan zijn hier een aantal optionele excursies waarvan u gebruik kunt maken:
– Flight of Angels: de perfecte manier om de Victoria Falls van boven te bekijken is per helicopter.
– Raften: In de Bakota Gorge is de perfecte plek voor adrenaline junkies. Zwarte kliffen, diepe rieveren en stroomversnelingen zorgen gegarandeerd voor avontuur!
– Bungee Jump: In een diepe kloof tussen Zambia en Zimbabwe biedt de Livingstone Bridge een van wereld’s hoogste bungee jumps (111 m). Overwin uw angst en geniet van een sprong met de Victoria Falls op de achtergrond en de Zambezi rivier onder u.

Dag 2: Hwange National Park -
Dag 3: Bulawayo en Matobo National Park -
Dag 4: Antelope Park -
Dag 5: Great Zimbabwe Ruins -
Dag 6: Onderweg door Zuid-Afrika -
Dag 7: Kapama Game Reserve en Wild dog & cheetah project -
Dag 8: Swaziland -
Dag 9: Maputo, Mozambique -
Dag 10: Kruger National Park -
Dag 11: Panorama Route -
Dag 12: Pretoria, Johannesburg, Soweto -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *