Voorstel aanvragen

12 daagse luxe treinreis per Shongololo express: Southern Cross met vertrek vanaf Pretoria

v.a. 6410/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Deze 12 daagse reis voert u door vier landen, waarbij u elke dag fantastische ervaringen zult hebben. De Shongololo trein rijdt tussen Pretoria en de Victoria Falls en stopt op zorgvuldig geselecteerde locaties in Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe .Na een comfortabele nacht geniet u iedere dag weer van een oogverblindend uitzicht en een uitdagend programma met excursies en game-drives. Uw koffer pakt u uit op dag 1 in uw eigen coupé. De trein is vanaf dag één uw rijdend hotel.

Een reis met de Shongololo Express is een unieke belevenis. Het uitstekend opgeleide treinpersoneel en de meerdere talen sprekende gidsen zullen er voor zorgen dat het u deze reis aan niets ontbreekt. Deze treinreizen zijn een luxe manier om kennis te maken met een land. In dit geval maakt u zelfs kennis met vier landen!

De bemanning en gidsen zullen ervoor zorgen dat elke dag bijzonder is, in welk land u ook bent, binnen of buiten de trein. De reis begint met een warm welkom en verloopt vervolgens geruisloos over in een onvergetelijke vakantie waarbij u uw koffers maar 1 maal in en uit hoeft te pakken. 

De in het reisschema genoemde excursies worden uitgevoerd met een bus(je) voorzien van airconditioning en zijn inbegrepen bij de reissom. Verblijf in de trein is op basis van logies, ontbijt en diner. Lunch aan boord van de trein is inbegrepen daar waar genoemd in het reisschema.

De prijs op onze website is op basis van een verblijf in een Gold Cabin. Tegen een meerprijs kunt u ook in een Emerald Cabin verblijven:

Trein Coupé type:

 

Van links naar rechts: Emerald double, Emerald twin, Gold double, Gold twin. Klik op de afbeeldingen voor een volledige beschrijving van de kamertypen.

Vertrekdata:

7 september en 3 november 2023

Victoria Falls-Pretoria route: 16 november 2023

 

Specificaties

7178
v.a.€ 6410/ per persoon
12 dagen
Hwange National Park, Matobo National Park, Victoria Falls National Park, Kruger National Park, Panorama Route
Mozambique, Eswatini (Swaziland), Zuid-Afrika, Zimbabwe
Johannesburg, Pretoria, Maputo, Graskop, Pilgrim's Rest, Victoria Falls
Pretoria
Victoria Falls
 • Accommodatie: Gold Cabin (upgrade naar een Emerald Cabin mogelijk)
 • Vervoer per trein
 • Verzorging op basis van logies, ontbijt en diner
 • Lunch aan boord van de trein en daar waar genoemd in het reisschema
 • Koffie, thee en water aan boord van de trein
 • Genoemde activiteiten en entreegelden
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes
 • Lunches buiten de trein
 • Meerprijs evt. upgrade cabin
Trein
Logies, diner en ontbijt, Vol pension inclusief activiteiten
Trein cabine
Luxe
Kinderen 0-2 jaar niet toegestaan. Dit type reizen wordt afgeraden voor kinderen 3-13 jaar. Kinderen vanaf 10 jaar betalen de volwassenen prijs
Shongololo Express maakt gebruik van het spoornetwerk van Zimbabwe, Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland en Mozambique. Derhalve kan het voorkomen dat er vertraging optreedt of er voor een andere route gekozen moet worden. De activiteiten zijn afhankelijk van de omstandigheden en kunnen worden ingekort, aangepast of geannuleerd.
Dagprogramma
Dag 1: Pretoria, Johannesburg, Soweto -

U wordt ’s ochtends om 08:00 uur verwacht op het station van Pretoria waar uw bagage wordt ingeladen. U vertrekt om 09:00 uur met een bus(je) voor een stadstoer door Pretoria en de township Soweto.

Gauteng is het economische hart van Zuid-Afrika en de provincie waar de grote steden Johannesburg en Pretoria zich bevinden. U bezoekt vandaag een aantal belangrijke plekken in Pretoria en Soweto.

Soweto is met meer dan een miljoen inwoners de grootste township in Zuid-Afrika. U passeert het grootste ziekenhuis van het zuidelijk halfrond: Chris Hani Baragwanath Hospital en rijdt door de enige straat in Afrika waar ooit twee Nobelprijs winnaars woonden: Aartsbisschop Desmond Tutu en oud-president Nelson Mandela. U bezoekt ook het Hector Pieterson Memorial ter nagedachtenis aan deze student die overleed in 1976 in de strijd tegen de wetgeving van het Apartheidsregime.

Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid Afrika. Hier gaat u het Voortrekker Monument en museum bezoeken. Ook neemt u een kijkje bij de Union Buildings vanwaar de president en regering werken. Dit imposante gebouw met een mooie terrastuin werd voltooid in 1913 en is een ontwerp van de Britse architect Sir Herbert Baker. In de tuin voor de Uniegebouwen staat een groot standbeeld van Nelson Mandela.

Om 16:00 uur vertrekt de trein richting Nelspruit.

Dag 2: Panorama Route -
Dag 3: Kruger National Park -
Dag 4: Maputo, Mozambique -
Dag 5: eSwatini (voorheen Swaziland) -
Dag 6: Kapama Game Reserve -
Dag 7: treinreis naar Zimbabwe -
Dag 8: Great Zimbabwe -
Dag 9: Antelope Park, Gwetu -
Dag 10: Matobo National Park -
Dag 11: Hwange National Park -
Dag 12: Victoria Falls -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *