Voorstel aanvragen

Luxe treinreis: Southern Cross vanaf Pretoria

v.a. 4546/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Deze 12 daagse reis voert u door vier landen, waarbij u elke dag fantastische ervaringen zult hebben. De Shongololo trein rijdt tussen Pretoria en de Victoria Falls en stopt op zorgvuldig geselecteerde locaties in Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe .Na een comfortabele nacht geniet u iedere dag weer van een oogverblindend uitzicht en een uitdagend programma met excursies en game-drives. Uw koffer pakt u uit op dag 1 in uw eigen coupé. De trein is vanaf dag één uw rijdend hotel.

Een reis met de Shongololo Express is een unieke belevenis. Het uitstekend opgeleide treinpersoneel en de meerdere talen sprekende gidsen zullen er voor zorgen dat het u deze reis aan niets ontbreekt. Deze treinreizen zijn een luxe manier om kennis te maken met een land. In dit geval maakt u zelfs kennis met vier landen!  De bemanning en gidsen zullen ervoor zorgen dat elke dag bijzonder is, in welk land u ook bent, binnen of buiten de trein. De reis begint met een warm welkom en verloopt vervolgens geruisloos over in een onvergetelijke vakantie waarbij u uw koffers maar 1 maal in en uit hoeft te pakken. 

De in het reisschema genoemde excursies worden uitgevoerd met een bus(je) voorzien van airconditioning en zijn inbegrepen bij de reissom. Verblijf in de trein is op basis van logies, ontbijt en diner. Lunch aan boord van de trein is inbegrepen daar waar genoemd in het reisschema.

De prijs op onze website is op basis van een verblijf in een Gold Cabin. Tegen een meerprijs kunt u ook in een Emerald Cabin verblijven:

Trein Coupé type:

 

Van links naar rechts: Emerald double, Emerald twin, Gold double, Gold twin. Klik op de afbeeldingen voor een volledige beschrijving van de kamertypen.

Vertrekdata:

2020: 2 januari, 20 februari, 16 april, 11 juni, 5 augustus en 22 oktober
2021: 1 januari, 18 februari, 15 april, 10 juni, 5 augustus en 21 oktober.

 

Specificaties

7178
v.a.€ 4546/ per persoon
12 dagen
Hwange National Park, Matobo National Park, Victoria Falls National Park, Kruger National Park, Panorama Route
Mozambique, Eswatini (Swaziland), Zuid-Afrika, Zimbabwe
Johannesburg, Pretoria, Maputo, Graskop, Pilgrim's Rest, Victoria Falls
Pretoria
Victoria Falls
 • Accommodatie: Gold Cabin (upgrade naar een Emerald Cabin mogelijk)
 • Vervoer per trein
 • Verzorging op basis van logies, ontbijt en diner
 • Lunch aan boord van de trein en daar waar genoemd in het reisschema
 • Koffie, thee en water aan boord van de trein
 • Genoemde activiteiten en entreegelden
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes
 • Lunches buiten de trein
 • Meerprijs evt. upgrade cabin
Trein
Logies, diner en ontbijt, Vol pension inclusief activiteiten
Trein cabine
Luxe
Kinderen 0-2 jaar niet toegestaan. Dit type reizen wordt afgeraden voor kinderen 3-13 jaar. Kinderen vanaf 10 jaar betalen de volwassenen prijs
Shongololo Express maakt gebruik van het spoornetwerk van Zimbabwe, Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland en Mozambique. Derhalve kan het voorkomen dat er vertraging optreedt of er voor een andere route gekozen moet worden. De activiteiten zijn afhankelijk van de omstandigheden en kunnen worden ingekort, aangepast of geannuleerd.
Dagprogramma
Dag 1: Pretoria, Johannesburg, Soweto -

U wordt ’s ochtends om 08:00 uur verwacht op het station van Pretoria waar uw bagage wordt ingeladen. U vertrekt om 09:00 uur met een bus(je) voor een stadstoer door Pretoria en de township Soweto.

Gauteng is het economische hart van Zuid-Afrika en de provincie waar de grote steden Johannesburg en Pretoria zich bevinden. U bezoekt vandaag een aantal belangrijke plekken in Pretoria en Soweto.

Soweto is met meer dan een miljoen inwoners de grootste township in Zuid-Afrika. U passeert het grootste ziekenhuis van het zuidelijk halfrond: Chris Hani Baragwanath Hospital en rijdt door de enige straat in Afrika waar ooit twee Nobelprijs winnaars woonden: Aartsbisschop Desmond Tutu en oud-president Nelson Mandela. U bezoekt ook het Hector Pieterson Memorial ter nagedachtenis aan deze student die overleed in 1976 in de strijd tegen de wetgeving van het Apartheidsregime.

Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid Afrika. Hier gaat u het Voortrekker Monument en museum bezoeken. Ook neemt u een kijkje bij de Union Buildings vanwaar de president en regering werken. Dit imposante gebouw met een mooie terrastuin werd voltooid in 1913 en is een ontwerp van de Britse architect Sir Herbert Baker. In de tuin voor de Uniegebouwen staat een groot standbeeld van Nelson Mandela.

Om 16:00 uur vertrekt de trein richting Nelspruit.

Dag 2: Panorama Route -

In de ochtend (09:15 uur) verlaat u de trein vanaf station Nelspruit en gaat u naar de prachtige Panorama route. In 1873 is er goud ontdekt in de omgeving van het stadje Pilgim’s Rest, nu een levend openluchtmuseum en Nationaal monument. De ontdekking trok zo’n 1500 goudzoekers aan en vandaag de dag zijn de oude mijnwerkershuisjes opgeknapt en veranderd in winkeltjes.

Verderop ligt de Blyde River Canyon, een ravijn van 26 km lang en 800 meter diep. Hier bezoekt u Bourke’s Luck Potholes; vreemde diepe gaten die gevormd zijn door erosie en overstromingen. Onderweg kunt u genieten van het mooie uitzicht. In Graskop krijgt u de mogelijkheid om met de glazen lift af te zakken naar de bodem van de kloof (entree voor eigen rekening). Eenmaal beneden kunt u een interessante wandeling maken door de inheemse bossen in de kloof.

Rond 18:45 vertrekt de trein vanuit Nelspruit richting Malelane.

Dag 3: Kruger National Park -

Een volle dag op safari! Het wereldberoemde Krugerpark biedt een thuis aan een ontelbare hoeveelheid bomen, vogels, vissen, reptielen, amfibieën en zoogdieren, waaronder de Big Five. Niet zo gek natuurlijk als de oppervlakte van dit park zo’n 2 miljoen hectare telt! De game drive wordt uitgevoerd met de van airconditioning voorziene Shongololo voertuigen. Tijd van vertrek hangt af van het seizoen omdat de toegang tot het park van zonsopgang tot zonsondergang is! Houdt u rekening met een vroeg ontbijt (vanaf 05:30), vertrek naar het park zal rond 07:00 uur zijn.

Vandaag vertrekt de trein om 18:00 naar Maputo in Mozambique.

Dag 4: Maputo, Mozambique -

Maputo is de hoofdstad van Mozambique en een stad vol contrasten, een stad die u nergens anders in Afrika vindt. Naast de warme gastvrijheid vindt u in allerlei opzichten de Afrikaanse en Portugese stijlen terug. U gaat even terug in de tijd als u de bouwstijlen ziet uit een voorbij koloniaal verleden. Uw city-tour door Maputo begint om 09:00 uur. Laat u verrassen door de Katholieke kerken, moskeen, oude forten en andere interessante gebouwen. Langs de kust vindt u gezellige restaurantjes waar o.a. verse visgerechten op het menu staan.

Om 16:00 keert u terug naar de trein waar een kopje thee voor u klaar staat. Na de grensformaliteiten vertrekt u om 18:00 uur naar Mpaka in Swaziland.

Dag 5: Swaziland -

Zorg dat u uw paspoort bij de hand heeft, want vandaag staat in het teken van het Koninkrijk Swaziland (tegenwoordig eSwatini genoemd). Met haar 17.000 vierkante kilometer is zij het op 1 na kleinste land van Afrika.

Per bus gaat u vandaag het land in, u vertrekt om 08:30 uur vanuit Mpaka. U gaat onderweg genieten van prachtige uitzichten over de Ezulwini Valley en de Komatie rivier. U neemt een kijkje bij Swazi Candles waar de mooiste handgemaakte kaarsen als souvenirs verkocht worden. U leert meer over het Swazivolk en hun gebruiken bij Mantenga Cultural Village.

Aan het begin van de middag keert u terug naar de trein en na de grensformaliteiten gaat de reis verder richting Hoedspruit in de provincie Mpumalange in Zuid-Afrika. Om 16:30 kunt u een kopje thee drinken in de lounge of observatiewagon.

Dag 6: Kapama Game Reserve -

Vroeg uit de veren voor een game-drive. Om 05:30 uur vertrekt u voor de ochtendsafari in het Kapama Game Reserve. Ook in dit wildreservaat leeft de Big Five en de gids doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk dieren te vinden. Na de game-drive brengt u een bezoek aan het Hoedspruit Endangered Species Centre waar u meer te weten komt over een verscheidenheid aan bedreigde diersoorten.

Om 12:00 uur keert u terug naar de trein voor lunch, daarna gaat de reis verder in de richting van Tzaneen. U overnacht vanavond in het plaatsje Louis Trichard.

Dag 7: treinreis naar Zimbabwe -

Vandaag brengt u door in uw hotel op wielen, de trein rijdt naar Zimbabwe. Het is een lange rit naar de eindbestemming Rutenge, maar u kunt heerlijk relaxt genieten van het landschap, een boek lezen etc. Alle maaltijden worden vandaag aan boord van de trein geserveerd. Bij Beitbridge gaat u de grens over en moeten de nodige grensformaliteiten weer afgehandeld worden.

Dag 8: Great Zimbabwe -

Vanaf Rutenga reist u per bus door het centrale plateau van Great Zimbabwe, vertrek 09:00 uur. U kunt gaan wandelen langs de ruïnes en het imposante Zimbabwe Monument. Een gevierd werkstuk gemaakt door de Afrikanen en verwijzend naar de magische fabels en verhalen over de King Solomon’s Mijnen. Ontdek hoe men hier leefde en goud en zilver boven de aarde bracht om dit te laten verhandelen door de Portugezen en de Arabieren. U rijdt door een landschap van prachtige granieten heuvels weer naar de trein (17:00 uur).

U reist verder naar Somabhula waar de trein stilhoudt voor de nacht.

Dag 9: Antelope Park, Gwetu -

Na het ontbijt staat er weer een echte African Wildlife ervaring op u te wachten. U vertrekt om 08:00 uur naar het Antelope Park. Hier is onder andere een project waar leeuwen welpjes, die in gevangenschap geboren zijn, worden uitgezet in de natuur. U kunt in het reservaat kiezen uit een verscheidenheid aan optionele activiteiten zoals kanovaren, een game-drive maken, paardrijden of een cruise maken voor het spotten van vogels. Lunch en activiteiten voor eigen rekening in Antelope Park.

Om 16:00 keert u terug naar de trein en vertrekt richting Bulawayo.

Dag 10: Matobo National Park -

Om 09:00 begint een dagtour naar het Matopos National Park (ook bekent als Matobo N.P.). Matobo betekent: “kaal hoofdig” en verwijst naar de dramatische heuvels en de granieten rotsblokken die hier de omgeving sieren. Een prachtig historisch hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan het graf van Cecil Rhodes. De man die zijn naam aan het land gaf en ook een beetje deze reis mogelijk heeft gemaakt, hij was namelijk degene die een spoorwegennet wilde aanleggen door Afrika. Daarnaast gaat u de heuvels in op zoek naar Bushman grotten en rotstekeningen.

Om 16:00 uur komt u weer terug bij de trein, deze vertrekt richting Dete.

Dag 11: Hwange National Park -

Het grootste nationale park van Zimbabwe is Hwange National Park en het is gelegen in het noord-westen van het land. Het is een park vol wilde dieren en vogels, maar het is vooral bekend door de grote populatie leeuwen die in dit 1.462.000 hectare tellende gebied verblijven (het park is ongeveer net zo groot als Belgie).

Voor het spotten van wild moet u vroeg opstaan. Vandaag vertrekt de game drive al om 06:30 uur. Na een dag lang in de bush te hebben doorgebracht, vertrekt u om 19:00 uur met de trein naar Thompson’s Junction.

Dag 12: Victoria Falls -

Om 10:00 uur arriveert u in Victoria Falls. Uw bagage wordt naar het hotel gebracht en u zegt de trein vaarwel. Om 11:00 uur begint de wandeling door het dorpje en natuurlijk langs de imposante Victoria Falls. De nevel die dit geweldige spektakel veroorzaakt, is tot in de verre omtrek te zien. Geen wonder dat de lokale naam Mosi oa Tunya is, wat “rook die dondert” betekent. In het droge seizoen kunt u soms de kleine eilandjes zien die beneden in de rivier liggen. De constante spray van nevel zorgt ook voor een indrukwekkend bosgebied,  waarin u tal van bijzondere bomen kunt ontdekken zoals vijgen, mahonie, dadelpalm, milkwood en ebbenhout. Het is een paradijs voor vogels zoals de kleurrijke sunbird.

Om 16:00 uur maakt u een heerlijke relaxte cruise over de Zambezirivier waarna u om 18:30 uur naar uw hotel wordt gebracht. Het einde van deze reis.

Victoria Falls biedt veel mogelijkheden voor optionele excursies (zie hieronder). Informeer bij ons naar mogelijkheden voor het verlengen van uw reis.

– Flight of Angels: De perfecte manier om de Victoria Falls van boven te bekijken is per helicopter.
– Raften: In de Bakota Gorge is de perfecte plek voor adrenaline junkies. Zwarte kliffen, diepe rieveren en stroomversnelingen zorgen gegarandeerd voor avontuur!

Bungee Jump: In een diepe kloof tussen Zambia en Zimbabwe, biedt de Livingstone Bridge een van wereld’s hoogste bungee jumps (111 m). Overwin uw angst en geniet van een sprong met de Victoria Falls op de achtergrond en de Zambezi rivier onder u.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *