Voorstel aanvragen

Luxe adventure truck reis: ontdek Namibië

v.a. 2467/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Een avontuurlijke reis door het fascinerende Namibië onder leiding van een deskundige gids. U wordt rondgereden met een luxe adventure truck die van alle gemakken voorzien is. Dit is de business class onder de adventure truck reizen! Namibië is het land van de rode zandduinen, de Kalahari, wilde dieren in het Etosha National Park, eeuwenoude rotstekeningen en Duitse koloniale architectuur. U gaat dit alles en meer zien tijdens deze reis.

 

Specificaties

7074
v.a.€ 2467/ per persoon
12 dagen
Etosha National Park, Namib Naukluft National Park
Namibië
Windhoek, Swakopmund
Windhoek
Windhoek
 • 11 overnachtingen in tweepersoons kamers met en-suite badkamer
 • 11 x ontbijt, 11x lunch, 11 x diner
 • Vervoer per luxe adventure truck (toilet aan boord)
 • Professionele gids
 • Activiteiten volgens programma (inclusieve activiteiten)
 • Entreegelden en conservation fees
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Overnachtingen voorafgaand aan en na afloop van de reis in Windhoek
 • Transfer van en naar de luchthaven van Windhoek
 • Optionele activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (o.a. voor de gidsen)
Adventure truck
Vol pension inclusief activiteiten
Lodge, Guesthouse
Luxe
Ja
Kinderen t/m 7 jaar niet toegestaan. Kinderen van 8 t/m 15 jaar op aanvraag in overleg met de overige deelnemers.
Wij raden u aan om 1 dag voor aanvang van de toer te arriveren in Windhoek. U kunt bij ons deze overnachting en transfers van/naar het vliegveld boeken.

Overige informatie

yes, Yes
maximaal 12
Max. 20 kg in een zachte reistas/koffer (geen harde koffers) en een rugzak voor daguitstapjes.
80 cm breed, 60 cm diep, 30 cm hoog (uw reistas moet hierin passen!)
Engels of Duits (zie vertrekdata)
Engels of Duits
Ja
Nee
Ja
Nee
Dagprogramma
Reisschema -

Dag 1: Waterberg Plateau
De reis begint in de hoofdstad van Namibië: Windhoek. ’s Ochtends vroeg ontmoet u de reisleiding en medereizigers bij het Safari Hotel en worden de tassen in de truck geladen, het avontuur kan beginnen! Aangezien deze reis zo vroeg in de ochtend vertrekt (07:00 uur), kunt u het beste de avond voor vertrek in dit hotel in Windhoek overnachten, vraag ons naar de kosten.

In de middag arriveert u in het Waterberg Plateau National Park, een interessant gebied zowel qua historie als ecologie. Omdat dit gebied zoveel hoger ligt dan het omliggende land (o.a. de Kalahari woestijn), werden dieren die met uitsterven bedreigd werden hiernaartoe gebracht. Onder andere een aantal zeldzame antilopes hebben baat gehad bij dit project en kunnen vandaag de dag nog gezien worden in het park. U gaat een game drive maken op zoek naar dieren en vogels in dit mooie stukje ongerepte natuur.

Accommodatie: NWR Waterberg (of gelijkwaardig)
Route: Windhoek – Waterberg Plateau (vertrek 07:00 uur ‘s ochtends)
Activity Package: game drive Waterberg Plateau
Inclusieve maaltijd: lunch, diner

Dag 2: Etosha National Park
Na het ontbijt gaat de reis verder en in de middag komt u aan bij het Etosha National Park, een groot wildreservaat waar onder andere leeuwen, neushoorns, luipaarden, olifanten en zebra’s leven. Terwijl u door het park rijdt met de truck, kunt u veel wilde dieren tegenkomen. Eenmaal aangekomen in het kamp kunt u een kijkje nemen bij de waterpoel waar regelmatig dieren komen drinken. Of wellicht wilt u een verfrissend drankje drinken in de bar of een duik in het zwembad nemen op een warme dag. Vergeet vooral niet om weer bij de waterpoel te gaan kijken als het donker wordt/is. De schijnwerpers maken het mogelijk om tot laat in de avond op uw gemak dieren te kijken, een fantastische belevenis!

Accommodatie: NWR Okaukuejo of gelijkwaardig
Route: Waterberg Plateau – Etosha NP
Inclusieve activiteit: middag game drive Etosha in de truck
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 3: Etosha National Park
Vandaag staat geheel in het teken van safari en de Afrikaanse natuur. Zintuigen op scherp voor het zoeken naar wilde dieren! Vandaag stopt u onder andere bij de Etosha Pan en verschillende waterplaatsen. Vanuit de truck heeft u een goed uitzicht en kunt u wilde dieren makkelijker spotten. ’s Avonds in het kamp kunt u weer plaatsnemen op een bankje bij de waterpoel die verlicht is en wellicht neushoorns, leeuwen of ander wild zien dat komt drinken. Optioneel kunt u vanavond een game drive in het donker per 4×4 voertuig maken met een gids van het park.

Accommodatie: NWR Okaukuejo of gelijkwaardig
Route: Etosha N.P.
Inclusieve activiteit: volle dag game drive met de truck
Optionele activiteit: night game drive
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 4: Etosha – Khorixas/Twyfelfontein
Een laatste ochtend in het Etosha National Park. Terwijl u met de truck naar de uitgang rijdt, krijgt u wellicht nog een paar mogelijkheden om mooie foto’s van wilde dieren te maken. Vandaag rijdt u naar de Khorixas regio, dit gebied werd meer dan 6000 jaar lang bewoond door de Khoi San. Bij Twyfelfontein vindt u de grootste concentratie aan rotstekeningen van dit volk en dit is dus zeker een bezoek waard. Onderweg stopt u ook bij het ‘Petrified Forest’ waar pre-historische boomstammen die ooit door de rivier werden meegesleept nu als fossielen op de droge grond liggen.

Accommodatie: NWR Khorixas (of gelijkwaardig)
Route: Etosha – Twyfelfontein
Inclusieve activiteiten: petrified forest, rotstekeningen Twyfelfontein
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 5: Brandberg – Swakopmund
Na het ontbijt voert de route u via de Brandberg naar de kustplaats Swakopmund. De Brandberg is de hoogste berg van Namibië en de naam verwijst naar de soms ‘gloeiende’ kleur die de berg heeft tijdens de zonsondergang. U maakt een stop bij de bekende rotstekening ‘White Lady’ van meer dan 2000 jaar oud. U maakt een wandeling/hike naar deze en andere rotstekeningen (draag stevig schoeisel).

Uw accommodatie in Swakopmund bevindt zich op loopafstand van het strand en in deze kustplaats is een verscheidenheid aan winkeltjes en eetgelegenheden. Maak een wandeling en fotografeer de unieke architectuur.

Accommodatie: Swakopmund Plaze Hotel (of gelijkwaardig)
Route: Brandberg –  Swakopmund
Inclusieve activiteit: bezoek Brandberg White Lady
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Swakopmund
Vandaag kunt u de gezellige kustplaats Swakopmund ontdekken en deelnemen aan activiteiten die hier aangeboden worden. Van sandboarden in de woestijn tot cruises op de oceaan, hier zult u zich niet vervelen. Uw gids kan u adviseren over de excursies die aangeboden worden. Ook kunt u kiezen voor een wandeling door het centrum om de gebouwen met Duitse oorsprong te bezichtigen. U vindt hier niet alleen Duitse straatnamen en gebouwen, maar ook traditionele konditoreien (bakkerij/koffietentje) met Duitse lekkernijen.

Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel (of gelijkwaardig)
Route: Swakopmund
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 7: Swakopmund – Namib Naukluft N.P.
U verlaat Swakopmund al vroeg in de ochtend en rijdt richting het Namib Naukluft National Park. Uw ontdekkingstocht in de woestijn begint met een excursie samen met een deskundige gids die dit gebied zeer goed kent. Leer meer over de dieren, planten en mensen in dit gebied en hoe zij overleven met een geringe hoeveelheid water. Onderweg wordt gestopt bij een bakkerij/winkel in Solitaire. Iedere reiziger die deze route rijdt, stopt hier voor een lekker stuk appelgebak en om de benen te strekken. Daarna gaat de reis verder naar uw accommodatie voor de komende twee nachten.

Accommodatie: Solitaire Lodge of Desert Quiver Camp (of gelijkwaardig)
Route: Swakopmund – Namib Naukluft N.P.
Inclusieve activiteit: woestijnexcursie met gids
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 8: Namib Naukluft N.P.
Een drukke dag vandaag waarbij u dieper de Namib woestijn in gaat. De dag begint met een stopt bij Dune 45, de hoogste zandduin in Namibië. Hier kunt u naar de top klimmen voor een adembenemend uitzicht. Voor wie deze klim niet ziet zitten, vanaf de grond is het ook prima genieten van de omgeving. Daarna wordt u met een 4×4 voertuig naar Sossusvlei en Deadvlei gebracht waar u rustig kunt rondkijken en mooie foto’s maken van dit bijzondere landschap: ‘skeletten’ van bomen omgeven door zandduinen. Wanneer u weer terug rijdt naar de accommodatie, wordt nog gestopt bij de Sesriem Canyon. Eenmaal terug bij de accommodatie klopt u het zand uit uw schoenen na een volle dag in de woestijn. ’s Avonds moet u niet vergeten om naar de imposante sterrenhemel te kijken!

Accommodatie: Solitair Lodge of Desert Quiver Camp (of gelijkwaardg)
Route: Namib Naukluft NP
Inclusieve activiteit: bezoek Sossusvlei en Deadvlei, Dune 45 en Sesriem Canyon
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 9: Namib Naukluft – Kalahari/Kalkrand
De route van vandaag brengt u naar de Kalahari, één van de mooiste gebieden van het land en een zogenaamde ‘must see’. Hier in de roodgekleurde zandduinen leven onder andere antilopes zoals de oryx (gemsbok) met zijn imposante horens. En wellicht ziet u hier de vermakelijke stokstaartjes die het naar hun zin hebben in dit gebied.

Accommodatie: Intu Afrika – Zebra (of gelijkwaardig)
Route: Namib Naukluft – Kalahari regio
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Optionele activiteit: quad bike safari, 4×4 game drive

Dag 10: Kalahari/Kalkrand regio
Door middel van de vele optionele activiteiten die hier worden aangeboden, kunt u vandaag op een door u gekozen manier genieten van de Kalahari. ’s Ochtends is er een interessante wandeling met een bushman en bij zonsondergang maakt u een game drive. Vanavond is er de mogelijkheid om van de adembenemende sterrenhemel te genieten (bij helder weer uiteraard). U zult planeten, sterren, clusters en de maan kunnen bewonderen.

Accommodatie: Intu Afrika – Zebra (of gelijkwaardig)
Route: Kalahari
Inclusieve activiteit: morning bushman walk, sunset game drive
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 11: Kalahari – Windhoek
Na het ontbijt is het tijd om de Kalahari vaarwel te zeggen. U rijdt terug naar de hoofdstad Windhoek waar u vanavond zult verblijven. U maakt een wandeling door het oude stadscentrum met uw gids om kennis te maken met de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Accommodatie: Safari Hotel (of gelijkwaardig)
Route: Kalahari – Windhoek
Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusieve activiteit: stadswandeling Windhoek met uw gids

Dag 12: einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze rondreis door Namibië. U kunt er voor kiezen om vandaag nogmaals de stad in te gaan of om te relaxen bij de accommodatie voordat u weer terug vliegt.

Inclusieve maaltijd: ontbijt

Vertrekdata -
Algemene informatie -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.