Voorstel aanvragen

Op 4×4 kampeer avontuur in Limpopo

v.a. 1649/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Deze reis is uitermate geschikt voor echte avonturiers! Het biedt u een traditionele Afrikaanse safari ervaring. Tijdens een deel van de reis wordt u begeleid door een professionele en ervaren gids, echter u rijdt altijd zelf in uw eigen 4×4 voertuig met kampeeruitrusting. U kampeert vier nachten in Big Five reservaten (er zijn geen hekken) en slaapt in de daktent(en) van uw voertuig.

U rijdt de Mafefe trail in Wolkberg, de Luvuvhu 4×4 trail en het westelijke deel van de African Ivory Route.

Let op:  Dit is een avontuurlijke reis en ervaring met het rijden over 4×4 trails is van belang, aangezien de routes erg uitdagend kunnen zijn. Tevens dient u zelf voor uw ontbijt, lunch en diner te zorgen. Wij raden u aan uw voorraden in te slaan/aan te vullen wanneer mogelijk. In het dag tot dag programma leest u meer over wanneer dit mogelijk is.
Naast ervaring met het rijden over 4×4 trails, dient u ook te beschikken over de nodige dosis gevoel voor avontuur, enthousiasme, flexibiliteit en energie!

U kunt hier direct zelf een 4×4 camper uitkiezen of contact met ons opnemen, de voordeligste camper aanbieder van Zuid Afrika.

Specificaties

7039
v.a.€ 1649/ per persoon
11 dagen
Zuid-Afrika
Johannesburg
Johannesburg
  • 10 overnachtingen op kampeerplaatsen (al dan niet wild) en in camps
  • Een aantal dagen begeleiding door een professionele gids (dag 3 tot 8), u heeft contact via de radio in uw voertuig
  • Conservation fees: Letaba Ranch, Makuya Reserve en Masebe Reserve
  • Vluchten en evt. visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Huur 4x4 kampeervoertuig
  • Alle maaltijden en drankjes
  • Brandstof voor de auto en tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Niet genoemde entreegelden en conservation fees
Eigen auto
Logies
Camping
Budget
Ja
Lijkt u dit een geweldige reis, maar vindt u het spannend om een aantal dagen zonder gids te kamperen? Dan is deze reis ook te boeken inclusief gids voor alle dagen en waarbij uw maaltijden voor u geregeld/klaargemaakt worden. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.
Dagprogramma
Dag 1: Aankomst Johannesburg -

Uw reis start in Johannesburg. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw accommodatie voor de nacht gebracht. U verblijft één nacht in Outlook Lodge, op basis van logies en ontbijt. Deze lodge ligt niet ver van de luchthaven en is de ideale plek om bij te komen na een lange vlucht.

Dag 2: Johannesburg - Nylsvley Reserve -

Vandaag haalt u uw 4×4 camper op bij het camperdepot in Johannesburg waar u uitleg en instructie krijgt over uw voertuig. Neem ruim de tijd om u alles te laten uitleggen.

Vervolgens gaat u op pad. Stop eerst even bij een supermarkt! Wij raden u aan te stoppen bij het Menlyn Shopping Centre in Pretoria, aangezien dit winkelcentrum op uw route ligt. Sla in voor tenminste de eerste zes dagen! De komende dagen is er geen gelegenheid meer om voorraden aan te vullen.

Nadat u uw boodschappen heeft gedaan rijdt u in noordelijke richting op de N1. Uw eerste nacht is in het Nylsvley Nature Reserve, een prachtig natuur reservaat met ‘wetlands’, populair vanwege de vele vogels die hier leven. Maar er leven hier ook genoeg antilopesoorten. Vannacht gebruikt u voor het eerst uw kampeerfaciliteiten van uw voertuig.

Dag 3: Nylsvley Reserve - Mafefe Camp -

Vandaag ontmoet u uw gids. Om 08.00 uur verlaat u gezamenlijk Nylsvley en rijdt de wildernis in. Laat het avontuur beginnen!

De route naar Mafefe Camp leidt u eerst langs de Olifants River Valley en door prachtige landschappen. Opeens, zo’n 40 km voor het camp, maakt de weg een scherpe bocht en gaat u de echte 4×4 track op! U rijdt van de vallei tot boven aan de Wolkberg Mountains. Uiteindelijk vlakt de weg af als u bij de top komt. Hier is uw overnachtingsplaats, Mafefe Camp, gelegen.

Het camp heeft 5 kleine rondavels met gezamenlijke badkamer en keuken. Samen met uw gids maakt u plannen voor morgen.

Afstand: 430 km, 6,5 uur rijden.

Dag 4: Mafefe Camp - Letaba Ranch: Camp 1 -

Vandaag rijdt u weer naar beneden en zult u uw 4×4 skills flink op de proef stellen! Langzaam aan! Wanneer u weer beneden bent, heeft u ongetijfeld uw vaardigheden verbeterd. U volgt uw gids door de heuvels, passeert een aantal kleine dorpjes en rijdt naar de Letaba Ranch, uw eerste ‘wild kampeer-‘ ervaring.

Letaba Ranch is een Big Five reservaat, gelegen naast het bekende Kruger National Park. De hekken tussen de parken zijn weggehaald, dus de dieren kunnen vrij heen en weer lopen. De eerste overnachtingsplaats is meestal bij een waterpoel. Het is belangrijk hier zo vroeg mogelijk te arriveren, zodat er genoeg tijd is om het camp op te zetten.

Afstand: 140-220 km, 4-8 uur (afhankelijk van hoe vaardig u bent in het rijden over de 4×4 tracks)

Dag 5: Letaba Ranch: Camp 2 -

U blijft in het reservaat. Uw route en overnachtingsplaatsen worden bepaald door de activiteit van de dieren. Is er veel activiteit bij de waterpoel? Dan blijft u hier om er van te genieten. U pakt pas in als de dieren verder trekken. Er zijn diverse routes die u kunt rijden en variëren van 20 km tot 100 km.

Afstand: 50-100 km, 1-4 uur (afhankelijk van waar het wild zich bevindt).

Dag 6: Letaba Ranch - Makuya Reserve: Camp 3 -

Vandaag ziet u zowel meer van Letaba als van het platteland van Limpopo. U rijdt het noorden van Makuya Reserve in, zodat u op tijd bent om een mooie overachtingsplek te zoeken. Bent u door uw voorraden heen, dan kunt u een route rijden die door de plaats Giyani leidt. Hier kunt u boodschappen doen.

Afstand: 160 km, 3-6 uur (afhankelijk van het wild en de route)

Dag 7: Makuya Reserve: Camp 4 -

Makuya is een klein, maar bergachtig reservaat met ruige, rotsachtige tracks. Dit houdt in dat niemand hier snel van a naar b rijdt. U rijdt echter door een prachtig landschap en een van de hoogtepunten van vandaag is ‘World’s View’!

Dag 8: Makuya Reserve - Mutale Falls -

U neemt vandaag afscheid van uw gids en gaat verder alleen op pad. U rijdt naar het uitzichtpunt van Luvuvhu Gorge. Na nachten van wildkamperen staat er nu een heerlijke overnachting op het programma in een kamer met frisgewassen lakens en een eigen badkamer! Indien u op tijd arriveert, kunt u een begeleide wandeling maken. Op warme dagen kunt u een heerlijk verfrissende duik nemen bij de waterval.

Afstand 50-100 km, 1-4 uur (afhankelijk van het wild)

Dag 9: Mutale Falls - Blouberg Camp -

Uw volgende bestemming ligt op zo’n 330 km rijden. Maar de route gaat over voornamelijk verharde wegen. Een makkelijke rit in vergelijking met de afgelopen week!

Halverwege kunt u stoppen in Louis Trichardt om nog een boodschap te doen. Hier kunt  u ook een lokale markt bezoeken. Vervolgens rijdt u door de plaatsjes Vivo, Indermaak en Bochum voor u in Blouberg arriveert. Uw camp is gelegen aan de voet van de Blouberg Mountain. Indien u op tijd aankomt, kunt u de 20- minuten durende wandeling naar de mooie rotspoelen maken en een verfrissende duik nemen.

Afstand: 330 km, 4,5 uur (zonder winkelstop)

Dag 10: Blouberg - Nthubu -

Omdat het van Blouberg naar Nthubu maar 2,5 uur rijden is, kunt u in de ochtend nog even relaxen in uw camp en genieten van alle vogels of een begeleide wandeling maken naar de top van de berg.

Nadat u het camp heeft verlaten, rijdt u eerst in westelijke en daarna in zuidelijke richting naar het Nthubu Reserve. Het camp van vandaag is gelegen in de Masebe Reserve, in het westelijke deel van het reservaat. U kunt hier met de lokale gidsen een wandeling maken om de rotstekeningen van de San te gaan bekijken.

Afstand: 120 km, 2,5 uur.

Dag 11: Nthubu - Johannesburg -

Het is een 4 uur durende rit terug naar Johannesburg. U rijdt door de prachtige Waterberg regio, dus er is genoeg te zien en te bewonderen onderweg. Nadat u op de luchthaven bent gearriveerd, levert u uw auto weer in en checkt in voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Extra informatie -

Nylsvley:
Kamperen in de daktent van uw voertuig.

Mafefe:
Accommodatie in rondavels (geen bedlinnen aanwezig). Gedeelde faciliteiten.

Bush camping:
U kampeert hier in het wild, maakt gebruik van de daktent van uw voertuig. Er zijn geen douches of toiletten aanwezig en u maakt gebruik van uw eigen water voorraad. Uw gids zal u uiteraard assisteren als u het protocol in de bush niet goed kent. Echter u dient zelf uw spullen op te ruimen en de kampeerplaats weer netjes achter te laten.

Mutale Falls:
Accommodatie in safari tenten met bedlinnen en een eigen badkamer.

Blouberg:
Accommodatie in rondavels met bedlinnen en een bush shower (emmer).

Nthubu:
Accommodatie in safari tenten met bedlinnen en een bush shower (emmer).

De route: het programma en de route die gereden wordt is onder voorbehoud van wijzigingen. Per dag wordt er gekeken of de route gereden kan worden. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het weer. Indien het veel heeft geregend, kan het voorkomen dat er een andere route gereden moet worden of ergens anders overnacht moet worden.

De gids: U ontmoet uw gids op dag 3 en rijdt achter hem aan naar Mafefe Camp. De komende dagen rijdt u achter uw gids aan naar uw camps. Tevens stopt hij bij de genoemde uitzichtpunten en hij zoekt de kampeerplaatsen uit. Op dag 8 begeleidt uw gids u het Makuya Reserve uit en brengt u naar de verharde R55. Hier neemt u weer afscheid van de gids en vervolgt u uw weg.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *