Bathurst

Bathurst is gelegen in het Cacadu district van de Oost-Kaap provincie tussen Grahamstown en Port Alfred. Het heeft de uitstraling van een oud Engels dorp en de ‘Pig and Whistle’ pub in het hart van het dorp is één van de oudste cafés in Zuid-Afrika.

De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, maar het dorp heeft door de jaren heen zeker aan populariteit gewonnen. Meer en meer mensen genieten hier van het landelijk leven en tal van artiesten vonden dit een perfecte plaats voor het starten van een studio. Bezoek de gezellige winkeltjes, restaurantjes en studio’s in Mainstreet.

Gelegen in de prachtige natuurreservaat ‘Water’s meeting’ en dicht bij de kust kunt u zich voorstellen dat het ook toeristen trekt. Game reserves, wandelroutes, kanotrips op de Kowie rivier, picknick plaatsen met mooi uitzicht en de vele vogels in dit gebied zorgen voor een leuk uitstapje.

Bathurst is gelegen in het centrum van de ananas industrie en hier vindt u de grootste ananas ter wereld, u kunt hem niet missen met een hoogte van 17 meter. In deze enorme ananas is een museum gevestigd en hier kunt u door middel van video’s meer te weten komen over de verbouwing van deze tropische vrucht. Vanaf hier heeft u overigens ook een 360 graden adembenemend uitzicht over de akkers en kust!

De culturele stad Grahamstown ligt op 45 minuten rij-afstand (hier vindt jaarlijks in juli een Kunst festival plaats) en in 10 minuten bent u in het kustplaatsje Port Alfred, een paradijs voor iedereen die van watersporten houdt.

Monumentale en Nationale monumenten in Bathurst zijn: de Bradshaw’s Molen, de Wesleyan Kapel, de St. Johns Church en het Bathurst Agricultural Museum. Genoeg interessante gebouwen en plaatsen voor de geschiedenis liefhebber die dan vast ook wel wil weten dat dit gebied bekend stond als Frontier Country omdat er zich hier zo veel oorlogen afspeelden tussen de Xhosa en Britse soldaten.

Toevoegen aan reisplan