Kamanjab

Kamanjab is een dorp in de Kunene regio in het noord-oosten van Namibië en telt iets meer dan 6000 inwoners. Het ligt op een kruispunt van wegen naar verschillende delen van Namibië en wordt om die reden vaak snel aangedaan door toeristen om benzine te tanken en een supermarkt te bezoeken.

U kunt vanaf hier naar de zuidkant van het Etosha National Park rijden of westwaarts naar de ruige Skeleton Coast. Houdt er wel rekening mee dat dit niet altijd goed onderhouden wegen zijn en qua tijd kunt u vaak net zowel via Outjo naar Etosha rijden. Tussen Etosha en Kamanjab liggen wel een aantal privé wildreservaten waarvan de meeste Big Five safari’s aanbieden. Ook zijn er in de omgeving een aantal ‘conservation farms’ zoals Otjitotongwe Cheetah Farm waar zowel tamme als wilde cheetahs leven op het 7000 hectare grote stuk grond. Ook kunt u hier overnachten in één van de bungalows, kamperen en gebruik maken van het zwembad, restaurant, bar en wandelroutes. U vindt Otjitotongwe 24 kilometer ten oosten van Kamanjab.

In de nabijheid van Kamanjab zijn een aantal Himba-dorpen die u kunt bezoeken om meer te weten te komen over de cultuur en gebruiken van dit bijzondere volk. De meeste accommodaties bieden excursies naar de Himba’s aan.

Toevoegen aan reisplan