Spitzkoppe

Spitzkoppe is een groep rotsen van graniet in Namibië die gezien kan worden wanneer u over de weg van Swakopmund naar Usakos rijdt. De Duitse kolonisten ontleenden de naam aan de spitse rotspunt en wordt ook wel de ‘Matterhorn van Namibië’ genoemd. De granieten rotsen met een hoogte 1728 meter boven de zeespiegel, steken indrukwekkend af tegen de platte woestijnomgeving rondom.

Rond Spitzkoppe ligt een camping met enkele (basic) bungalows voor toeristen. De voorzieningen zijn simpel, toiletten, douches en plekken om te bbq-en. Er is een receptie waar u een campingplaats of bungalow kunt bespreken en een tour met een lokale gids kunt boeken. Er is een kleine bar waar u frisdrank kunt kopen, zorg zelf dat u voldoende water meebrengt. Er geldt een kleine toegangsprijs om Spitzkoppe te bezoeken.

Deze bergketen in de woestijn is een populaire plek voor bergbeklimmers en alpinisten, de routes variëren in moeilijkheid. Het is indrukwekkend om te beseffen dat men vroeger zonder hulpmiddelen al deze rotsen beklom, niet alleen vanwege de klim zelf maar ook vanwege de afwezigheid van water, het warme klimaat en de afgelegen ligging van Spitzkoppe. U kunt Spitzkoppe het gehele jaar door bezoeken en in het gebied wandelen/hiken. Wie echt wil klimmen kan het beste in de wintermaanden komen aangezien de zon de granieten rotsen erg warm kan maken in de zomer.

Naast de niet te missen Spitzkoppe zelf is er nog een opvallende bergtop: Pondok (grashut) Mountain. Aan de oostzijde is een ketting bevestigd om bezoekers te helpen om bij de berghelling op te klauteren naar Bushmans Paradise, een natuurlijk amfitheater. Helaas zijn veel van 2000 tot 4000 jaar oude rotstekeningen van de bosjesmannen door vandalisme verloren gegaan. Ook op andere plaatsen vindt u echter nog rotsschilderingen zoals bijvoorbeeld bij Rhino Rock.

Spitzkoppe en omgeving zijn gebruikt voor de Hollywood-film 2000BC, uiteraard komt de sneeuw zoals u die in de film ziet normaal gesproken niet voor.

Toevoegen aan reisplan