Slackpacking hike in de Drakensbergen

Algemene informatie

Slackpacking is een populaire en actieve manier om een gebied te verkennen. U draagt alleen een dagrugzakje terwijl u wel een meerdaagse tocht wandelt.

Indien u niet bekend bent met de term slackpacking: slackpacking wordt onder wandelaars gebruikt wanneer de bagage wordt getransporteerd van de ene overnachtingsplaats naar de andere. Hierdoor krijgt u de kans om een meerdaagse wandeling te maken zonder dat u zelf al uw bagage moet mee dragen.

Ook fijn: u weet dat er aan het einde van de wandeling een warme douche, een comfortabel bed en een heerlijke maaltijd op u wachten!

Tijdens deze trip is alles inclusief: uw accommodatie, maaltijden, gids en transport van uw bagage. U kunt dus volledig onbezorgd genieten van uw prachtige tocht door de Drakensbergen.

Specificaties

8698
v.a.€ 690
4 dagen
Dagelijks op aanvraag.
Inbegrepen (picknick lunch)
Antbear Lodge
 • 3 nachten in genoemde lodges, of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden (let op: lunch is een picknick lunch)
 • Entreegelden en concervation fees
 • Transport van bagage
 • Gids
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Accommodatie voorafgaand aan en na afloop van de wandeltocht
 • Transport naar het startpunt van de tocht
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Materiaal die u nodig heeft om te wandelen (denk aan schoenen, outdoorjas etc)
Dagprogramma
Giants Castle Slackpacking Trail -

Dit is ongetwijfeld een van de mooiste trails door de Drakensbergen. U wandelt een makkelijke tot gemiddelde wandelroute en geniet van spectaculaire uitzichten op de Drakensbergen en Giants Castle. U wandelt de komende dagen door gebieden waar wandelaars normaal gesproken niet kunnen komen, zoals het Lowvelds Conservancy en Zulu Waters Game Reserve.

U overnacht drie nachten in drie verschillende lodges en in elke lodge geniet u in de avond van een welverdiend en uitgebreid drie-gangen diner, een stevig ontbijt in de ochtenden en staat er een picknick lunch klaar voor u wanneer u vertrekt.

De dagelijkse afstanden variëren tussen de 10 en 15 km en zijn niet moeilijk waardoor dit een uitstekende beginner- of familietocht is!

De eerste nacht verblijft u in de Antbear Lodge. Vervolgens wandelt u in een aangenaam tempo de berg op, vanwaar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Drakensbergen. Nadat u even van het uitzicht heeft genoten, is het weer tijd om naar beneden te gaan en u loopt dwars door een prachtige vallei waar u zich echt even ‘alleen op de wereld’ waant.

De tweede overnachting is in de Leopards Lair Lodge. De wandeling vanaf deze lodge begint makkelijk en leidt u naar beneden, de Mbogta Valley in. De highlight van deze dag is het Zulu Waters Game Reserve.

Midden in het Zulu Waters Game Reserve ligt de luxueuze Shaka Lodge. Uw privé chef zal heerlijke delicatessen voor u bereiden, waardoor u eigenlijk helemaal niet meer weg wil! De hele dag wandelt u door dit mooie reservaat en wellicht spot u zelfs neushoorns, zebra’s, buffels, struisvogels, elanden, waterbokken, wildebeesten of andere dieren.

U wandelt in een kleine groep van maximaal 6 personen.

Extra optionele activiteiten:
Giants Castle Vulture Hide
Stargazing hammock camp
Heteluchtballon tochten
Abseiling
Paardrijden
Game-drives door Zulu Waters

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's