De Zuid-Afrika Specialist is ontstaan door de wens vakantiegangers het land –  waar wij zelf verliefd op zijn geworden –  te leren kennen en te laten ontdekken. Onderstaand leggen wij u graag uit welke toegevoegde waarde de Zuid-Afrika Specialist heeft voor uw reis naar Zuidelijk Afrika.

Kantoor in Zuid-Afrika en Nederland
Dit betekent dat wij altijd korte lijnen hebben met onze leveranciers. Omdat wij grotendeels vanuit Zuid-Afrika werken zijn onze kosten eveneens lager. Door o.a. met internettelefonie te werken, zijn wij goed bereikbaar tegen lokale kosten zelfs als u met een van onze medewerkers in Zuid-Afrika spreekt.

Daarnaast dragen wij bij aan de verbetering van de levensstandaard van vele Zuid-Afrikaners door lokaal te werken. Uw geld blijft dus in Zuid-Afrika, waarmee de werkgelegenheid en economie gestimuleerd wordt. Bij vele online boekingssites is dit niet het geval aangezien het personeel en bedrijf dan in een ander land gevestigd zijn.

Professioneel advies
Dit zeggen wij niet zomaar: wij investeren in het trainen en opleiden van ons personeel en zorgen dat zij uitgebreide kennis van Zuidelijk Afrika hebben. Daarnaast sturen wij regelmatig onze consultants op studiereis. Leveranciers komen bij ons langs op ons kantoor in Zuid-Afrika of in Nederland voor training, uitleg en informatie over hun producten. Wij gaan ook zelf regelmatig langs bij accommodaties en leveranciers. We testen routes langs de verschillende accommodaties om zo de optimale keuzes te kunnen maken voor elke reiziger. Wij hebben direct en persoonlijk contact met al onze leveranciers (accommodaties, autoverhuurders, groepsreis aanbieders, camper verhuurders etc).

Online bedrijf
Omdat wij geen dure reisgidsen uitgeven, noch kantoorpanden hebben in dure winkelstraten, zijn wij zowel milieuvriendelijker als goedkoper dan traditionele reisorganisaties.

Deelnemer van de SGR
Doordat wij eveneens in Nederland gevestigd zijn kunnen wij onze klanten financiële zekerheid garanderen door lid te zijn van de SGR. Dit betekent dat uw reisgeld te allen tijde aan uw reis zal worden besteed.

Een criterium om lid te zijn van de SGR als touroperator is het stellen van een bankgarantie. Dit betekent dat zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de Zuid-Afrika Specialist failliet zou gaan, al uw reisgelden veilig zijn en worden besteed aan de betreffende leveranciers zodat uw reis onverhinderd door kan gaan. Ons  SGR nr. is 3213.

Geen extra kosten
Wij berekenen geen reserveringskosten, boekingskosten of administratiekosten *. Wij trachten te allen tijde – waar mogelijk –  alle “verborgen” kosten voor u in de prijzen op te nemen of zullen deze expliciet benoemen als niet inbegrepen, indien dit niet mogelijk is (denk bijvoorbeeld aan de zgn conservation fees, die lokaal voldaan dienen te worden).

Omdat wij met zeer lage marges werken – en vluchten zelfs netto aanbieden zonder hier iets op te verdienen – , rekenen wij voor het zoeken naar en het reserveren van vluchten € 30 per ticket voor de arbeid.

Rechtstreeks boeken
Omdat wij zonder tussenkomst van reisagenten, marketingbedrijven of andere derde partijen werken, houden wij de lijnen kort en de prijzen zo laag mogelijk.

Betaling in Randen of Euro mogelijk
Wij hebben zowel een Nederlandse bankrekening als een Zuid-Afrikaanse. U kunt dus kiezen of u uw reis tegen een vaste koers in Euro wenst te betalen of dat uw voorkeur uitgaat naar betalen in Randen.

Vele online bookingsites tonen u prijzen in Euro, maar werken daadwerkelijk met de lokale valuta. Zodra de wisselkoers vervolgens verandert, verandert de prijs van uw geboekte reis eveneens.

Betaling in Randen kan goedkoper zijn voor u,  maar brengt koersrisico en bankkosten met zich mee. Betaling in Euro geeft u het voordeel van een vaste prijs en betaling op een Nederlandse rekening zonder bankkosten.

Betaling per creditcard werkt dermate prijsverhogend dat wij geen creditcard betaling accepteren. Het is echter wel mogelijk om gebruik te maken van Billhop waarbij u de voordelen heeft van het betalen met uw creditcard, maar de betaling voor ons als gewone bankbetaling binnenkomt. De transactiekosten die Billhop berekent, zijn voor uw rekening.

Wij laten de keuze aan u. Lees hier meer.

Verzekeringen
U kunt zelf uw gewenste reisverzekeringen direct boeken na ontvangst van uw boekingsbevestiging. Wij kunnen dit uiteraard ook voor u doen. Wij werken samen met ASR (voorheen Europeesche) verzekeringen en bieden alle soorten verzekeringen aan. Klik hier voor meer informatie.

Wij regelen uw reis van A tot Z
Accommodaties, vervoer, excursies, activiteiten, vluchten en wat u maar wenst. U kunt bij ons terecht voor al uw reisonderdelen. Tegelijkertijd heeft u bij ons alle vrijheid: zelf uw vluchten boeken? Geen probleem. Wij kunnen onze pakketreizen aanpassen aan uw wensen.

De laagst mogelijke prijzen
Doordat wij onze kosten zo laag mogelijk houden – zoals hierboven reeds beschreven – kunnen wij u de beste prijzen bieden voor uw reis. Omdat wij met een select aantal leveranciers werken hebben wij voor u de scherpste inkoopprijzen onderhandeld. Op deze manier is het boeken van uw reis(onderdeel) vaak voordeliger dan direct boeken bij de leverancier. Wij laten u mee profiteren van onze goede inkoopprijzen. Denkt u ergens anders dezelfde dienst/product tegen een betere prijs te hebben gevonden? Laat het ons gerust weten: in 9 van de 10 gevallen blijken er addertjes onder het gras te zitten, waar u zich bij ons geen zorgen over hoeft te maken.

Zuid-Afrika Specialist t.o.v. “zelf regelen / boeken”

Regelmatig horen wij van mensen dat zij accommodaties, auto’s, campers of andere reisonderdelen zelf wel willen regelen omdat ze denken dat dit goedkoper is. In de praktijk blijkt echter dat dit veelal niet het geval is. Er zijn een aantal situaties die we graag toelichten:

Het boeken van een auto via een bekende autoboekingssite
Het klopt dat het “zelf boeken” van uw auto bij één van de bekende online boekingssites vaak goedkoper oogt dan ons aanbod. De vergelijking is echter niet correct.

Allereerst is het belangrijk om te melden dat het boeken van uw auto bij zo’n boekingssite nog steeds via een zogenaamde broker gaat. Er is dus feitelijk geen verschil tussen deze manier van het “zelf regelen” en het  boeken bij de Zuid-Afrika Specialist.

Wat verschilt is dat deze internationale organisaties vaak in b.v. de Verenigde Staten gesitueerd zijn en dus niet lokaal kunnen handelen en assisteren. Ook bieden deze brokers vaak voorwaarden aan die ongunstig zijn.

Een simpel voorbeeld is een hoog eigen risico of gelimiteerde kilometers. Een ingewikkelder voorbeeld, waar vaak het verschil uit ontstaat, is de verzekering.

De Zuid-Afrika Specialist regelt haar verzekeringen direct bij de autoleveranciers. Dit betekent dat als wij aangeven dat u geen eigen risico heeft, u ook echt geen eigen risico heeft en hier geen haken en ogen aan zitten.

Brokers bieden deze verzekeringen zelf aan. Het grote nadeel is, dat u in dit geval nog steeds lokaal het eigen risico heeft en deze als borg op uw creditcard geblokkeerd wordt. Ook als er iets gebeurt dient u deze kosten eerst zelf te voldoen. U kunt deze vervolgens, als de verzekering van de broker deze dekt, terug claimen bij de broker. Lokaal wordt u vaak geconfronteerd met het feit dat u de verzekering niet heeft afgesloten bij de leverancier en u dus niet gedekt bent. Zij proberen u dan alsnog een additionele verzekering tegen een ongunstig tarief te verkopen. Dit risico heeft u bij ons niet.

Wellicht nog belangrijker: het is maar de vraag of deze verzekering ook echt alles dekt. Zo zijn er vaak toch uitzonderingen of uitgesloten zaken. Veel van dit soort verzekeringen dekken alleen schade aan het eigen voertuig. Ze dekken geen schade aan derden want deze is gedekt door de lokale verzekering. Dit is echter niet helemaal waar.  In  Zuid-Afrika kennen we geen WA verzekering zoals we deze in Nederland kennen. Ook voor schade aan derden wordt eerst het eigen risico berekend, en de rest is gedekt.

Ter verduidelijking een voorbeeld:
Stel u rijdt een weg op en veroorzaakt hierdoor een ongeluk. De andere betrokkene auto ontwijkt u maar net en rijdt tegen een boom aan. U heeft geen enkele schade aan uw voertuig, maar het andere voertuig is total loss en het was uw verantwoordelijkheid. De leverancier zal het eigen risico van uw rekening afschrijven, en de rest is gedekt als third party damage. De vraag is dus of u nu gedekt bent aangezien u geen schade heeft aan uw voertuig. Indien u bij ons de auto boekt, is deze lokaal bij de autoleverancier verzekert. U heeft dan ook in dit geval geen kosten aangezien u geen eigen risico heeft.

Brokers werken vaak met lokale valuta (zie ‘betaling in Randen’ hierboven voor toelichting over de voor- en nadelen hiervan).

De vele andere voordelen van het boeken bij de Zuid-Afrika Specialist zoals o.a. uw financiële zekerheid (deelnemer SGR)  zijn hierboven reeds beschreven en van toepassing op uw autohuur.

Wij werken sinds enkele jaren  ook met Sunny Cars. Na uitgebreid onderzoek en overleg met dit bedrijf, blijkt deze broker dezelfde waarde als de Zuid-Afrika Specialist hoog in het vaandel te hebben, en is bij hen daadwerkelijk ook alles gedekt.

Het boeken van uw overnachting via een bekende boekingssite
Ook hier geldt dat u eigenlijk niet uw accommodatie “zelf boekt”. Dit gaat immers via deze boekingssite die een tussenpersoon is, net zoals de Zuid-Afrika Specialist dit is. Daarnaast staan dit soort sites bekend om de vele “verkooptrucs” die zij gebruiken. Ze tonen alleen de beste reviews, doen alsof er schaarste is door te tonen dat er nog slechts 1 kamer beschikbaar is en vele andere bekende trucjes.

Het is waar dat deze organisaties soms prijzen hebben, waar wij niet mee kunnen concurreren. Dit komt met name voor in het geval dit een overnachting betreft bij een leverancier waar wij – om bepaalde redenen – niet mee samen werken.

Het aanbod wat wij u doen is altijd door ons persoonlijk gecontroleerd en heeft onze voorkeur.  Bij deze accommodaties bieden wij scherpe prijzen die zeker concurrerend zijn met dit soort boekingssites.

Daarnaast weet u  bij ons zeker dat u op een goed adres terecht komt. Omdat wij persoonlijk en direct met onze leveranciers werken is er ook sprake van een goede relatie. U voorkomt hiermee in de slechtste kamer van een accommodatie terecht te komen of dat er een fout door de computer is gemaakt, waardoor uw kamer toch niet beschikbaar is.

Tevens zijn maaltijden of excursies via boekingssites vaak niet inbegrepen in de aangeboden prijzen en zijn er lokale kosten die verborgen zijn en u achteraf alsnog dient te betalen. Ook hier geldt dat dit soort boekingssites vaak werken met de lokale valuta (zie ‘betaling in Randen’ hierboven voor toelichting over de voor- en nadelen hiervan).

De vele andere voordelen van het boeken bij de Zuid-Afrika Specialist zoals o.a. uw financiële zekerheid (deelnemer SGR) zijn hierboven reeds beschreven en van toepassing op uw accommodatieboeking via de Zuid-Afrika Specialist.

Denkt u toch via een boekingssites dezelfde accommodatie tegen een betere prijs gevonden te hebben? Laat het ons gerust weten: we gaan graag samen met u op zoek de beste prijs voor uw verblijf: klik hier.

Zelf regelen direct bij de leverancier
Met onze vaste leveranciers hebben wij door ons inkoopvolume voor u speciale inkoopprijzen bedongen. Wij zijn om deze reden veelal goedkoper dan direct boeken bij de accommodatie of leverancier. Mocht dit niet zo zijn: laat het ons weten en wij zullen er alles aan doen u alsnog de beste prijs te bieden. De vele andere voordelen van het boeken bij de Zuid-Afrika Specialist zijn hierboven reeds beschreven.

* voor het los reserveren van excursies en/of campings zijn wij genoodzaakt kosten te berekenen evenals voor het zoeken naar vluchten.