Shindzela Tented Safari Camp

Shindzela is een intiem bush camp gelegen in het Timbavati Reserve, dat deel uitmaakt van het Greater Kruger National Park.Het kamp dat voornamelijk is opgebouwd uit hout en canvas heeft een comfortabele en relaxte sfeer. Er is bewust gekozen om alles zo basic mogelijk te behouden, om er voor te zorgen dat het kamp zoveel mogelijk in de natuur overgaat en de gasten een onverstoorde wildernis ervaring kunnen beleven.Shindzela biedt haar gasten een unieke wildlife safari in een onbegrensd wildernis reservaat. Er kan van zowel wandelsafari’s als game drives in open voertuigen worden genoten. Het kamp biedt  maximaal  plaats aan 12 personenen en gebruikt geen elektriciteit.

In plaats daarvan worden solar power, gas en kaarsen gebruikt. Het kamp is televisie en mobiele telefoon vrij, waardoor er volledig kan worden genoten van de Afrikaanse wildernis. Uw safari accommodatie is een canvas tent met een twee eenpersoons  bedden. De tenten staan op een houten plateau en hebben een houten deur met aan weerszijden canvas flappen als ramen met gaas tegen de muskieten. Iedere tent heeft een rietendak en een portiek, die er voor zorgen dat de tenten ook tijdens de warme zomer maanden koel blijven.Alle tenten zijn uitgerust met bedlinnen, handdoeken en een solar lamp die voldoende licht geeft om ’s avonds bij te kunnen lezen. Achter de tenten zijn aparte badkamers gebouwd van riet en hout. Iedere badkamer is uitgerust met een douche met warm en koud water en een toilet.

Het Timbavati Private Game Reserve is de natuurlijke woonplaats van een groot aantal zoogdieren, zoals Afrika’s ‘Big Five’ dieren (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant). Andere diersoorten die u tijdends de safari kunt zien zijn o.a. hyena, giraffe, nijlpaard, zebra, kudu en impala. Tevens zijn er ook 350 verschillende vogelsoorten die in dit gebied leven. Het Timbavati Reserve ligt in het National Kruger Park en is niet omringd door hekken, waardoor de inheemse dieren zich vrij kunnen verplaatsen. Shindzela Bush Camp richt zich voornamelijk op wandel safaris, waarbij u tochten maakt van zo’n 2 tot 4 uur. Alle safaris worden geleid door een gewapende gids en sporen-zoeker. Deelname van maximaal 8 personen. Safari activiteiten vinden plaats in de vroege ochtend en late namiddag.

IMPORTANT TIMBAVATI NEWS FOR TRAVELLERS

On the 17 September 2019, the Timbavati Private Nature Reserve announced that they will be upgrading their access and security measures for the reserve with immediate effect.

Visitors and guests travelling to the reserve will need to be pre-authorised by the lodge or camp prior to their arrival.

 

Klanten over Shindzela Tented Safari Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Wat een avontuur, river-crossing was ontoegankelijk, maar niet voor de Safari wagens die ons ophaalden (en toch ook met de bagage vast bleven zitten midden in de rivier). Auto’s achtergelaten in de bush en in stromende regen naar Shindzela gereden. Geweldige ontvangst, meteen een Game drive (één van de 4) met zeer deskundige gids en tracker. Prima tenten, prima eten en ondanks het weer meer dan genoten. Olifanten, Nijlpaarden, Neushoorns (en dat was voor het eerst in 4 weken) veel leeuwen én een luipaard. Op je safari mag Shindzela niet ontbreken (je moet wel om 5 uur opstaan………)

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Dit is echt een locatie waar je wat avontuurlijker voor ingesteld moet zijn. Voor ons gezin iets te primitief. Moeilijk te vinden (gps stuurt je de verkeerde kant op), houten planken op de vloer waaronder de grond zichtbaar is (en er dus een grote spin in de klamboe van onze dochter zat) en wat meer “kampeerachtig”. Qua gamedrives echter zeer de moeite waard!

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Wat een verwennerij! Je denkt te gaan slapen in een tent maar deze is van alle gemakken voorzien.
Wij hebben een gamedrive en een bush walk gedaan wat er bij inbegrepen zat. Het eten was heerlijk en heel bijzonder met zijn allen rond het kampvuur. Leuk dat het personeel ook aanschoof aan tafel.
Aanrader!

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!