SANParks Storms River Mouth Rest Camp

Description accommodation :

Gelegen aan de oostelijke zijde van het Tsitsikamma park aan de dramatische kustlijn, tussen de heuvels met bossen en de rusteloze golven van de Indische oceaan, vindt u het Storms River Mouth Rest Camp. Vanuit uw accommodatie kunt u met wat geluk walvissen en dolfijnen zien spelen in de golven. Het gebied vol prachtige natuur is niet alleen voor de mens een paradijsje maar zeer zeker ook voor de vele vogels. Wandelen, een boottocht maken en lekker bijkomen aan het strand kan in het kamp. Maar er zijn tal van avontuurlijke hikes en uitjes te ondernemen als u iets verder dan uw accommodatie kijkt! .Van hieruit vertrekt de wel zeer bekende 42 kilometer lange hiking tocht: de Ottertrail! Gasten hebben hier de keuze uit verschillende soorten accommodatie als chalets, forest cabins, oceanette cabins en familie cottages. En er is ook een caravan park. Campingplaatsen hebben gebruik van de gezamenlijke toiletblokken en wasgelegenheden. Maximaal 6 personen per campingplaats,  1 vervoermiddel en 1 tent – of tent aan caravan of camper.  Niet alle plaatsen hebben electra. Chalets voor 2,3 of 4 personen – Open woonkamer/keuken  1 slaapkamer met twee één persoonsbedden  een 2 persoonsslaapbank in de kamer (alleen geschikt voor kinderen onder de 12) of 1 of 2 één persoonsbedden in de leefruimte,  badkamer met douche toilet en wastafel. Oceanettes, gelegen aan de oceaan. Geschikt voor 3 of 4 personen. Open woonkamer/keuken Enkele hebben 1 slaapkamer met 3 één persoonsbedden of 2 slaapkamers met ieder 2 één persoonsbedden. – Badkamer met bad en toilet  of douche en toilet Familie Cottage geschikt voor 4 personen  2 slaapkamers met elk twee één persoonsbedden  keuken  Badkamer met bad, douche en toilet. Honeymoon cottage  Vrijstaande cottage  1 slaapkamer met een dubbel bed – keuken – badkamer met douche en toilet . Algemene informatie  Openingstijden van het park zijn tussen 7.00 en 19.00 uur  Het Storms River Rest camp heeft een souvenirshop waar u ook wat basic boodschappen kunt doen. Er is een a la carte restaurant, waar u ook iets kunt drinken.

Er is een wasmachine/strijkruimte (strijkijzers niet aanwezig).  Gasten kunnen gebruik maken van het zwembad. Voor benzine moet u bij Storms River Bridge zijn, dit is zo’n 25 kilometer van het kamp. Vissen in de Tsitsikamma sectie van het Garden Route National park is verboden! Activiteiten, Tsitsikamma Hiking Trail: 2 tot 6 daagse hiking trail (vervoer van bagage is optioneel ): tocht door bossen, fynbos en rivieren in de spectuculaire Tsitsikamma mountains.  “Spirit of Tsitsikamma” boottochten  The Otter Trail, 42 km wandelen, 5 dagen 4 nachten  Verschillende wandeltochten van 1 tot 3 uur  Allerlei boottochten gecombineerd met snorkelen en duiken – Zonnebaden aan het kleine strandje.  Voor meer activiteiten in de omgeving zie ook de algemene informatie over SANParks Gardenroute National Park  Tsitsikamma onder algemene informatie op onze website.Stormsriver Adventures  was  the first eco adventure company in the world  to received Fair Trade accreditation in 2003. Stormsriver Adventures is more than just an eco adventure company, we strive to enrich the surrounding environment and community by honoring our Ten Point Commitment Statement. Stormsriver  Adventures  significant  accedes  the minimum responsible Tourism Standards; as lay down in SANS 1162:2011 in accordance with SAT requirements.  Stormsriver Adventures is a proud member of Greenline. This programme measures our ability to practice internationally competitive standards of responsible business and is benchmarked against national and international guidelines and accepted norms in this field. Stormsriver Adventures projects: The Company adopted the local school in Stormsriver. We provide a healthy meal to over 220 kids 4 times per week.,  All members employed are from the local surrounding communities. Extensive environmental training is conducted and all guides are accredited through FGASA. Stormsriver Adventures started a HIV Aids education and awareness program and our staff become ambassadors in the community, Stormsriver Adventures run an animal education and awareness program for the local community involving the kid.

Klanten over SANParks Storms River Mouth Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

We waren daar met onze drie kinderen en een gehuurde camper. De locatie is prachtig. Het ligt alleen heel afgelegen. We hadden drie nachten geboekt en dat was echt teveel. We hebben wat wandelingen gedaan en ook de kano tour gedaan. Die vonden we erg tegenvallen. Het hele aankleden en de wandeling naar de kano duurde langer dan de tocht zelf. Ook de verbouwing aan het restaurant is een teleurstelling als je dat niet van te voren weet. Dat gaat wel twee jaar duren en de tent die is neergezet is zo ongezellig dat je daar niet wilt zitten. Gelukkig hadden we genoeg voedsel bij ons in de camper maar het is wel goed dit te weten van te voren.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Onze chalet was maar voor één nacht geboekt, dit was spijtig omdat er veel te doen en te zien is voor meerdere dagen. De Chalet heeft alle standaard comfort en je kan zelf je koken of Braaien. Er was ook een catering- paviljoen aanwezig waar je kon ontbijten, lunchen en dineren.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Wat een mooie locatie. Tijdens het ontbijt komen er scholen dolfijnen voorbij gezwommen.
De route naar de waterval is ook fantastisch. En natuurlijk niet te vergeten de brug.
Minpuntjes:
Je moet het park af om ergens te gaan eten. In de tent waai je weg.
Jammer dat je onverwachte kosten krijgt omdat je entree van het park moet betalen
Geen wifi

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *