Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Categorie Treinreizen

Treinreizen

Pratende mensen op een perron, de koffers worden van u overgenomen. Heel even dwalen uw gedachten af, naar vervlogen tijden van romantisch reizen per spoor en dan wordt het sein gegeven om in te stappen...

U gaat Zuidelijk Afrika verkennen, doorkruisen en proeven op een totaal andere manier dan zo voor de hand ligt...U gaat per trein! Wellicht de meest luxe manier van vakantie vieren in Zuid-Afrika. Wij bieden u complete reizen aan, maar ook de mogelijkheid om een bepaald traject van uw reis per trein af te leggen. Van alle treinreis organisaties  zijn wij officieel agent.

Onze volledig verzorgde treinreizen met de Pride of Africa van Rovos rail zijn sinds 1989 een internationaal begrip op het gebied van reizen in stijl.
Stap aan boord van deze prachtige trein waar u met houten panelen beklede coupés aantreft en kunt genieten van de verfijnde keuken in een vijf-sterren luxe omgeving. Ondertussen glijdt het gevarieerde landschap dat Zuid-Afrika te bieden heeft aan u voorbij.
Stelt u zich de romantische sfeer voor uit een ver verleden, waarin bevoorrechte reizigers het continent van Afrika verkenden op een wel zeer elegante wijze. De treinen, die soms op stoom, diesel, of met elektrische locomotieven worden voortbewogen, bieden plaats aan maximaal 72 passagiers, in 36 prachtige suites.

U kunt kiezen voor kortere of langere trips. Reis door de wijnlanden, als u van Johannesburg naar Kaapstad gaat of maak een reis gecombineerd met een gamedrive en de Drakensbergen reizende tussen Durban en Pretoria.
Golf-liefhebbers kiezen voor één van onze luxe Golf treinreizen, waarbij inbegrepen prachtige excursies inbegrepen zijn. De niet golfers onder u worden tijdens de golfsessies een ander programma aangeboden.
Zuid-Afrika combineren met andere Afrikaanse landen is per trein een zeer voor de hand liggende mogelijkheid, ga per spoor langs de duinen van Namibië en Etosha Nationaal Park of via savannes en bushvelden naar de donderende watervallen van Zimbabwe en zo is er nog veel meer mogelijk. Met trots een 'droomreis' in Afrika!

Misschien minder bekend, maar zeker zo mooi is reizen met de Shongololo Express. Geheel in luxe Safari -Afrikaanse stijl gaat u reizen door Zuidelijk Afrika. Veel uitstapjes en heerlijke Afrikaanse cuisine als Kaaps Hollands en Maleis doen u al verlangen naar deze manier van reizen. De trein is uw hotel en dat geeft u het gemak van maar1 keer in en uit pakken. Deze treinreizen zijn 'An adventure of a Lifetime' en zijn incl. ontbijt en diner. Lees meer over onze 12 - 13 en 16 daagse treinreizen met verschillende bestemmingen in Zuidelijk Afrika. Of uw voorkeur nu uitgaat naar de woestijn van Namibië, Wildlife van Botswana, watervallen van Zimbabwe, of Kaapstad en de wijnlanden, de Shongololo Express brengt u er!

De "Peace train" is onderdeel van de Shongololo trein en biedt de mogelijkheid om tijdens uw fantastische trip uw steentje bij te dragen.  Dit gebeurt in de vorm van vrijwilligerswerk bij projecten die de lokale bevolking ondersteunen. Wanneer reizigers van de Shongololo op excursie gaan zult u één van de projecten gaan ondersteunen. Deze lopen uit één van uw tijd spenderen met kinderen uit een weeshuis, tot het helpen verbouwen van gewassen. Daarnaast zal ook 40% van uw reissom verdeeld worden over de diverse projecten die de Shongololo Trust ondersteunen.

Onze twee daagse treinreis met de Blue Train betekent reizen in een wereld van gratie, elegantie en romantiek. Het geeft u een kijkje door het raam naar de ziel van Zuid-Afrika. Maar ook uw ziel zal geraakt worden, door de gastvrijheid, de heerlijke maaltijden begeleid met zachte muziek en in een prachtig Afrikaans decor. Een heerlijke relaxte manier van luxe reizen tussen Johannesburg en Kaapstad. Afhankelijk van welke route u kiest is er een excursie ingepland, Kimberley en de geschiedenis omtrent diamant mijn koorts of terug in de tijd in het pittoreske Matjiesfontein.

Van Kaapstad naar Johannesburg per trein, omdat u gewoon heerlijk relaxt wil reizen kan natuurlijk ook. Wij kunnen dan een trip boeken voor u bij de Premier Class, de luxe lange afstandstrein die deel uitmaakt van de Prasa Rail Maatschappij. Een organisatie van de Zuid-Afrikaanse spoorwegen, die deel uitmaakt van het publieke transport systeem. Deze manier van reizen is geschikt als u alleengaande bent, als koppel maar ook als familie zult u aangenaam verrast en verwend worden op deze volledig verzorgde treintrip. Wij willen u erop attent maken dat dit geen toeristische trein betreft, waardoor wij geen garanties kunnen geven op de kwaliteit van deze treinreizen.

Reizen in Afrika per spoor spreekt nog altijd tot de verbeelding en zorgen ervoor dat avontuur en romantiek al snel deel worden van uw heerlijke vakantie.

Onderstaande reizen staan op volgorde van reisduur (aantal dagen). Voor het aanbod aan kortere treinreizen (2 t/m 6 dagen) kijkt u hier: bouwstenen treinreizen.

1 EUR = 15 RAND

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.9 daagse luxe golf- treinreis: De Spoor Club (reisnr. ER 344)

Hoogtepunten:

Golfcourses: Leopard Creek, Royal Swazi, Durban Golfclub, Champagne Sports Resort, Lost City golfbaan OF de Gary Player Country Club
Krugerpark, Swaziland, Hluhluwe game reserve, Durban, Pilanesberg game reserve

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: Geselecteerde data in 2018 en 2019
Accommodatie: Luxe treincoupé, all inclusive
Vervoer: Luxe Trein
Startpunt: Pretoria
Eindpunt: Pretoria
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland
Leeftijd: Alle leeftijden, maar gezien de manier van reizen wordt het zeer op prijs gesteld dat kinderen rustig en respectvol zijn.

NEW_Golf_Journey_17-18.jpg

Welkom aan boord van de African Pride!

Met Rovos Rail reist u in stijl en luxe en komt de romantische sfeer van reizen van een ver verleden opnieuw naar voren.  Een treinreis waarbij u op 5 prachtige golfcourses gaat spelen in een koninkrijk, op grote hoogte, en ook op fairways met wildlife! Terug aan boord glijdt Zuid-Afrika aan u voorbij en u geniet van culinaire verwennerij. Er zijn tal van excursies waarbij game drive en wildlife niet vergeten worden. Voor de niet golfer is er een aangepast programma.

Een prachtige reis en of u nou golf speelt of liever niet... dit is een ware droomreis!

Prijs v.a. € 3.441,00 / R 51.610,00 prijzen zijn p.p.

9 daagse luxe treinreis: Namibië Safari (reisnr. ER 358)

Hoogtepunten:

Pretoria, Kimberley, Upington, Fish River Canyon, Keetmanshoop (Giant's Playground, Quiver Tree Forest), Kalahari, Windhoek, Namib woestijn, Sossusvlei, Etosha National Park, Swakopmund, Walvisbaai

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: Geselecteerde data in 2018, 2019 en 2020 (periode april-juli)

Accommodatie: Luxe treincoupé, all inclusive
Vervoer: Luxe Trein
Startpunt: Pretoria of Walvisbaai
Eindpunt: Walvisbaai of Pretoria
Landen: Zuid-Afrika, Namibië
Leeftijd: Alle leeftijden, maar gezien de manier van reizen wordt het zeer op prijs gesteld dat kinderen rustig en respectvol zijn.

ER_358_map_Rovos.jpg

Stap aan boord van de Rovos Rail en ervaar het luxe reizen in 5 sterren stijl. Terwijl u culinair geniet, doemen de rode duinen van Namibië op. Romantisch reizen per spoor betekent ook erop uit en de betoverende omgeving van bijvoorbeeld het Etosha National Park ervaren. Wildlife en natuurspektakel zullen op deze trein safari een onvergetelijke indruk achterlaten. Inclusief een overnacting in Etosha en Sossusvlei.

Zuid-Afrika en Namibië glijden elegant aan u voorbij...maar u stopt voor tal van 'highlights' en prachtige excursies.

Prijs v.a. € 4.111,00 / R 61.659,00 prijzen zijn p.p.

10 daagse luxe golf- treinreis: Steden, Fairways en Wildlife (reisnr. ER 3451)

Hoogtepunten:

Golfcourses: Leopard Creek, Durban Golfclub/Zimbali, Humewood, Champagne Sports Resort, Ernie Els Ou Baai club en Fancourt Golf Estate.
Krugerpark, Swaziland, Hluhluwe game reserve, Durban, Spioenkop Battlefields, Port Elizabeth, Addo Elephant Park, Oudtshoorn, Knysna, Garden Route, Cape Winelands

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: 12 november 2018, 11 november 2019
Accommodatie: Luxe treincoupé, all inclusive
Vervoer: Luxe Trein
Startpunt: Kaapstad
Eindpunt: Pretoria
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland
Leeftijd: Alle leeftijden, maar gezien de manier van reizen wordt het zeer op prijs gesteld dat kinderen rustig en respectvol zijn.

Golf_Collage_map_17-18.jpg

Welkom aan boord van de African Pride!

Met Rovos Rail reist u in stijl en luxe en komt de romantische sfeer van reizen in een ver verleden opnieuw naar boven. De tijd waarin bevoorrechte reizigers het continent Afrika verkenden op een wel zeer elegante wijze. Voeg daar het spelen op 5 prachtige golfcourses aan toe en uw keuze is bepaald, dit is uw droomreis!

Stap aan boord van deze prachtige trein, waar u met houten panelen beklede coupés aantreft en kunt genieten van de verfijnde keuken in een vijf-sterren luxe omgeving. Zuid-Afrika glijdt aan u voorbij...maar er zijn ook tal van excursies. Voor de niet golfer is er een ander programma.

Prijs v.a. € 4.566,00 / R 68.488,00 prijzen zijn p.p.

10 daagse luxe golf-treinreis: Heuvels, Valleien en Bunkers vanaf Pretoria (reisnr. ER 345)

Hoogtepunten:

Golfcourses: Leopard Creek, Durban Golfclub/Zimbali, Humewood, Champagne Sports Resort, Ernie Els Ou Baai club en Fancourt Golf Estate.
Krugerpark, Swaziland, Mkhaya Game Reserve, Durban, Spioenkop Battlefields, Port Elizabeth, Addo Elephant Park, Oudtshoorn, Knysna, Garden Route, Cape Winelands

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: 16 mei en 31 oktober 2018, 15 mei en 30 oktober 2019
Accommodatie: Luxe treincoupé, all inclusive
Vervoer: Luxe Trein
Startpunt: Pretoria
Eindpunt: Kaapstad
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland
Leeftijd: Alle leeftijden, maar gezien de manier van reizen wordt het zeer op prijs gesteld dat kinderen rustig en respectvol zijn.

Golf_Collage_map_17-18.jpg

Welkom aan boord van de African Pride!

Met Rovos Rail reist u in stijl en luxe en komt de romantische sfeer van reizen in een ver verleden opnieuw naar voren. De tijd waarin bevoorrechte reizigers het continent van Afrika verkenden op een wel zeer elegante wijze.

Een treinreis waarbij u op 5 prachtige golfcourses gaat spelen, voor de golf-liefhebber is dit een ware droomreis! Zuid-Afrika glijdt aan u voorbij... maar er zijn ook tal van excursies waarbij game drive en wildlife niet vergeten worden. Voor de niet golfer is er een aangepast programma.

Prijs v.a. € 4.566,00 / R 68.488,00 prijzen zijn p.p.

12 daagse treinreis: de Duinen Expresss naar het oosten (reisnr. ER 259)

Hoogtepunten:

Walvisbaai, Etosha National Park, Windhoek, Dune 45, Sesriem Canyon, Sossusvlei, Namib-Naukluft ParkKeetmanshoop, Luderitz en Kolmanskop, Quiver Tree Forest, Fish River Canyon, Upington, Kimberley, Pretoria.

* klik op onderstaande kaart voor een volledig overzicht van de route

Vertrek: 22 juni 2018, 30 mei 2019
Accommodatie: 2 persoons luxe treincoupé
Vervoer: Luxe trein
Start: Walvisbaai/Swakopmund
Eindigt: Pretoria
Landen: Zuid-Afrika, Namibië
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Dune_Express_map.png

Per luxe trein ontdekt u de wonderen van zuidelijk Afrika. De Shongololo trein rijdt tussen Walvis Bay en Pretoria. Vanaf de ruige kust van de Atlantische oceaan tot de uitgestrekte savanne van Zuid-Afrika stopt de trein op zorgvuldig geselecteerde locaties. De canyon, steden, woestijnen en wildlife gaan u onderweg overvallen met hun schoonheid. Logies, ontbijt, diner en zorgvuldig geselecteerde aan activiteiten zijn inbegrepen. U overnacht 1 nacht in het Etosha N.P. en 1 nacht in het Namib-Naukluft Park.

Prijs v.a. € 4.228,00 / R 63.415,00 prijzen zijn p.p.

12 daagse treinreis: de Duinen Express naar het westen (reisnr. ER 359)

Hoogtepunten:

Pretoria, Kimberley, Upington, Fish River Canyon, Quiver Tree Forest, Luderitz en Kolmanskop, Keetmanshoop, Windhoek, Etosha National Park, Sossusvlei, Namib-Naukluft Park, Dune 45, Sesriem Canyon, Walvisbaai.

* klik op onderstaande kaart voor een volledig overzicht van de route

Vertrek: 7 juni 2018, 16 mei 2019
Accommodatie: 2 persoons luxe treincoupé
Vervoer: Luxe trein
Start: Pretoria
Eindigt: Walvisbaai/Swakopmund
Landen: Zuid-Afrika, Namibië
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Dune_Express_map.png

Deze prachtige reis per spoor voert u door en langs bijzondere plekken in Zuid-Afrika en Namibië.
De luxe Shongololo trein rijdt tussen Pretoria en Swakopmund. Vanaf de uitgestrekte savanne van Zuid-Afrika tot aan de ruige kust van de Atlantische oceaan stopt de trein op zorgvuldig geselecteerde locaties. De canyon, steden, woestijnen en wildlife gaan u onderweg overvallen met hun schoonheid. Logies, ontbijt, diner en zorgvuldig geselecteerde aan activiteiten zijn inbegrepen. U overnacht 1 nacht in het Etosha N.P. en 1 nacht in het Namib-Naukluft Park.

Prijs v.a. € 4.228,00 / R 63.415,00 prijzen zijn p.p.

12 daagse luxe treinreis Southern Cross vanaf Pretoria (reisnr. ER 210)

Hoogtepunten:

Pretoria/Johannesburg/Soweto, Swaziland, Maputo, Kruger National Park, Panorama Route, Great Zimbabwe Ruins, Antelope Park, Matobo National Park, Hwange National Park, Victoria Falls.

* klik op onderstaande kaart voor een volledig overzicht van de route

Vertrek: geselecteerde data in 2018 en 2019
Accommodatie: 2 persoons luxe treincoupé
Vervoer: Luxe trein
Start: Pretoria
Eindigt: Victoria Falls
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

southern_cross_shongololo_map.png

Deze 12 daagse reis voert u door vier landen, waarbij u elke dag fantastische ervaringen zult hebben. De Shongololo trein rijdt tussen Pretoria en de Victoria Falls en stopt op zorgvuldig geselecteerde locaties in Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe .Na een comfortabele nacht geniet u iedere dag weer van een oogverblindend uitzicht en een uitdagend programma met excursies en game drives.

Uw koffer pakt u uit op dag 1 in uw eigen coupé. De trein is vanaf dag één uw rijdend hotel.

Prijs v.a. € 3.708,00 / R 55.610,00 prijzen zijn p.p.

12 daagse luxe treinreis Southerncross vertrek vanaf Victoria Falls (reisnr. ER 211)

Hoogtepunten:

Victoria Falls, Matobo National Park, Hwange National Park, Great Zimbabwe Ruins, Antelope Park, Panorama Route, Kruger National Park,Maputo, Swaziland, Pretoria/Johannesburg/Soweto.

* klik op onderstaande kaart voor een volledig overzicht van de route

Vertrek: geselecteerde data in 2018 en 2019
Accommodatie: 2 persoons luxe treincoupé
Vervoer: Luxe trein
Start: Victoria Falls
Eindigt: Pretoria
Landen: Zimbabwe, Mozambique, Swaziland, Zuid-Afrika
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

southern_cross_shongololo_map.png

Deze 12 daagse reis voert u door 4 landen waarbij u elke dag weer nieuwe dingen zult zien. De Shongololo trein rijdt tussen de Victoria Falls en Pretoria en stopt op zorgvuldig geselecteerde lokaties in Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe. Na een comfortabele nacht geniet u iedere dag weer van een oogverblindend uitzicht en een afwisselend programma met excursies en game drives. Uw koffer pakt u uit in uw luxe coupé met eigen badkamer. De trein is vanaf dag één uw hotel.

Prijs v.a. € 3.708,00 / R 55.610,00 prijzen zijn p.p.

15 daagse luxe treinreis door Zuid-Afrika vanuit Pretoria met excursies en/of golf (ER 0488)

Hoogtepunten: Pretoria, SowetoKrugerpark, Panorama Route, Pilgrim's RestSwazilandHluhluwe-Imfolozi Game Reserve, St. Lucia, iSimangaliso Wetland Park, Durban, Ladysmith, Bloemfontein, KimberleyGraaff Reinet, Knysna, Oudtshoorn, Hermanus, Kaapstad en mogelijkheden om te golfen onderweg

* klik op onderstaande kaart voor een volledig overzicht van de route

Vertrek: 1 februari en 4 oktober 2018, 31 januari en en 3 oktober 2019
Accommodatie: 2 persoons luxe treincoupé
Vervoer: Luxe trein
Start: Pretoria
Einde: Kaapstad
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Shongololo_Good_Hope_Golf_map.jpg

Reizen in stijl per trein van Pretoria naar Kaapstad en onderweg kennis maken met de geschiedenis, architectuur, natuur en wilde dieren in het land. Uw koffer pakt u uit in de luxe coupé welke van alle gemakken is voorzien. Onderweg maakt u stadstoeren in o.a. Pretoria, Durban en Kaapstad. U neemt een kijkje in het goudzoekersdorpje Pilgrim's Rest en bij de Big Hole waar diamanten opgegraven werden in Kimberley. Ook Big Five safari's in het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve en Krugerpark zijn inbegrepen, een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park en het Koninkrijk Swaziland om maar een paar activiteiten te noemen. Golfers kunnen op verschillende mooie banen langs de route spelen (optioneel).

Prijs v.a. € 5.269,00 / R 79.025,00 prijzen zijn p.p.

15 daagse luxe treinreis door Zuid-Afrika vanuit Kaapstad met excursies en/of golf (reisnr. ER 0499)

Hoogtepunten:

Kaapstad, Hermanus, Oudtshoorn, Knysna, Graaff Reinet, Kimberley, Bloemfontein, Ladysmith, Durban, St. Lucia, iSimangaliso Wetland Park, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, Swaziland, Krugerpark, Panorama Route, Pilgrim's Rest, Pretoria, Soweto en mogelijkheid voor golf onderweg

* klik op onderstaande kaart voor een volledig overzicht van de route

Vertrek: 20 maart en 20 november 2018, 19 maart en 19 november 2019
Accommodatie: 2 persoons luxe treincoupé
Vervoer: Luxe trein
Start: Kaapstad
Einde: Pretoria
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Shongololo_Good_Hope_Golf_map.jpg

Reizen in stijl is wat u met de Shongololo trein van Kaapstad naar Pretoria zeker doet. Uw koffer pakt u uit in de luxe coupé welke van alle gemakken is voorzien. De trein is vanaf dag één uw hotel. Onderweg maakt u stadstoeren in o.a. Kaapstad, Bloemfontein, Durban, Pretoria en Soweto. Ook Big Five safari's in het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve en Krugerpark zijn inbegrepen, een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park en het Koninkrijk Swaziland om maar een paar activiteiten te noemen. Golfers kunnen op verschillende banen langs de route spelen.

Prijs v.a. € 5.269,00 / R 79.025,00 prijzen zijn p.p.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.