Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

8 daagse safari door het Krugerpark, Swaziland en Kwazulu Natal (reisnr. ER 274)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Kruger National Park; Swaziland; Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve; iSimangaliso Wetland Park; Hippo en Crocodile Boat cruise

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: Dagelijks op basis van beschikbaarheid
Accommodatie: En-suite chalets
Vervoer: Per minibus en 4x4 safari voertuigen
Startpunt: Johannesburg
Eindpunt: King Shaka luchthaven in Durban
Landen: Zuid-Afrika, Swaziland
Leeftijd: Vanaf 3 jaar

Tijdens deze achtdaagse reis per minibus reist u met een gids door het indrukwekkende Kruger National Park, het koninkrijk Swaziland en enkele van de mooiste natuurparken in Kwazulu Natal. Deze safari biedt u volop mogelijkheden om deze gebieden te voet, per boot en op safaritochten per 4x4 voertuig te verkennen en is daarmee uitermate geschikt voor echte natuur- en wildlife liefhebbers.

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

8 daagse safari reis door het Krugerpark, Swaziland en Kwazulu Natal  (reisnr. ER 274)

Reisschema:

Dag 1:  Gauteng - Krugerpark
U wordt tussen 06.00 uur en 07.00 uur opgehaald bij uw accommodatie in Johannesburg. De route voert u door de open vlaktes van het Hoogveld en door de schilderachtige Laagveld-regio. Onderweg wordt er gestopt en heeft u mogelijkheid om te lunchen (voor eigen kosten). In de middag arriveert u bij het Berg en Dal Rest Camp (of gelijkwaardig) gelegen in het Kruger National Park. Vanaf 1 januari 2018 verblijft u bij het Pretoriuskop Camp.

Nadat u bent gesetteld in uw accommodatie begint de eerste echte game drive. Alle game drives in het Krugerpark worden uitgevoerd in speciale 4x4 open safarivoertuigen zodat u een optimaal zicht heeft over de bush en de dieren beter kunt spotten.

Het diner is een drie-gangen maaltijd, geserveerd in de buitenlucht in het privé kamp. Tijdens het diner wordt er wijn geserveerd, maar u kunt ook andere drankjes meebrengen die u kunt kopen in de winkel in het park.

 

Dag 2 en 3: Krugerpark
Het beste kunt u wilde dieren spotten in de vroege ochtend. Om deze reden wordt u vandaag dan ook voor zonsopgang gewekt voor koffie/thee en een snack. Hierna vertrekt u op een ochtend safari welke zo'n drie tot vier uur zal duren.

Bij terugkomst in het kamp staat er een uitgebreide brunch voor u klaar. Dit kunt u heerlijk rustig genieten want de rest van de ochtend kunt u geheel naar eigen wens indelen. Neem een kijkje in de kampwinkel, maak een wandeling door het kamp op zoek naar vogels of drink een drankje.

In de middag gaat u weer onder begeleiding van de gids op pad voor een safari in een 4x4 voertuig en 's avonds geniet u van een heerlijk uitgebreid diner bij het kampvuur.

Dag 4: Kruger Park naar Swaziland
Vanochtend is uw laatste kans om de Big 5 te spotten in het Krugerpark terwijl u door het park rijdt. Na het ontbijt vertrekt u vervolgens naar het kleine koninkrijk Swaziland. U gaat echt de grens over dus houdt uw paspoort bij de hand. Het is interessant om de variatie in landschap te zien terwijl u in zuidelijke richting rijdt. Het landschap wordt onderbroken door de traditionele woningen die u hier overal tegenkomt, de zogenaamde beehive hutten. Ronde hutten van klei gemaakt en met een grasdak. Onderweg wordt gestopt voor de lunch die voor eigen rekening is.

De accommodatie voor vanavond is in één van Swaziland's Royal National Parks. Rond het kampvuur geniet u van een heerlijk door uw gids bereid diner of bij een lokaal restaurant en kunt u onder een prachtige sterrenhemel reisverhalen delen met uw medereizigers.

 

Dag 5: Swaziland naar Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
Vandaag heeft u de gelegenheid wat langer te slapen. Na een heerlijk ontbijt vertrekt het busje naar de provincie KwaZulu Natal in Zuid-Afrka. U rijdt langs een panoramische route door wisselende landschappen. U heeft opnieuw uw paspoort nodig als u de grens overgaat.

Onderweg naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve - een van de oudste game reserves - wordt weer gestopt voor een lunch (voor eigen rekening). Het Hluhluwe-Imfolozi park is opgericht in 1895 als wildreservaat om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Ook vandaag de dag is dit park nog steeds van enorm belang voor het voortbestaan van deze prachtige dieren. Vanmiddag heeft u al kans om wilde dieren te spotten wanneer u met het busje door het park rijdt. 's Avonds in het kamp geniet van een heerlijk diner bij het restaurant in het kamp.

Dag 6: Hlhuhluwe-Imfolozi
Ook vandaag wordt er weer volop gezocht naar wilde dieren! Naast de Big Five kunt u ook andere kleinere dieren zien zoals bosbokken en nyala's. Ook vindt u in het park een grote variatie aan prachtige vogels. dE ochtend game drive wordt weer uitgevoerd met het busje maar in in de late middag/avond maakt u met een KZN ranger een sunset game drive in een open 4x4 voertuig.

Dag 7: Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve naar Dolphin Coast
Na een laatste ochtend game drive met het busje en het ontbijt reist u verder naar Zuid-Afrika's eerste World Heritage Site, het iSimangaliso Wetland Park. Met een omvang van 260.000 hectare is het park uitgegroeid tot een belangrijk nationaal park, tegenwoordig een van de grootste van Zuid-Afrika. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen. Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

Bij aankomst in het pittoreske dorpje St Lucia sluit uw groep zich aan bij een twee uur durende Hippo & Crocodile boottocht op het St Lucia Estuary. In het estuarium, met de vele krokodillen, nijlpaarden en vogels kunt u prachtige foto's maken.

Na de lunch in een van de restaurants in het dorp (voor eigen rekening), vervolgt uw reis langs de kust naar het overnachtingsadres aan de Dolphin Coast vlakbij Ballito. Het diner van vanavond zal vast heerlijk smaken met het geluid van de golven op de achtergrond.

Dag 8: Dolphin Coast naar Durban
Na het ontbijt heeft u tijd om een wandeling te maken langs het strand of om een duik te nemen in de warme Indische Oceaan. Aan het einde van de ochtend zult u dit prachige gebied met zijn grote biodiversiteit weer verlaten. Wellicht ziet u nog dolfijnen terwijl u langs de kust rijdt. 

Op weg naar de King Shaka luchthaven bij Durban wordt weer gestopt voor een lunch (voor eigen rekening). U arriveert normaal gesproken tussen 12.00 - 14:00 uur op de luchthaven en dit is het einde van een afwisselende reis door enkele bijzondere Zuid-Afrikaanse natuur- en wildparken.

Misschien reist u wel verder naar uw volgende bestemming in Zuid-Afrika of neemt u een binnenlandse vlucht.  Indien u advies nodig heeft voor een verlenging kunt u ons altijd bellen of mailen. Klik hier voor tips voor  aanvullende reismogelijkheden.

Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs met uw chauffeur terug te rijden naar Johannesburg. U komt in dat geval tussen 18:00 en 21.00 uur aan in Johannesburg. Prijs op aanvraag.

Spreekt deze safari per minibus u aan maar wilt u misschien minder lang weg? Kijk dan bij reisnummer ER 273 voor een zesdaagse safari.

Let op: iedere bezoeker van 18 jaar of ouder dient bij de ingang van het Krugerpark een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen (bijvoorbeeld uw paspoort).

Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Reisduur:

8 dagen, 7 nachten

Vertrek :

Dagelijks op basis van beschikbaarheid

Accommodatie:

En-suite chalets

Verzorging:

7x ontbijt, 7x diner

Prijs:

Per persoon op basis van 2 persoonsbezetting

Startpunt:

Johannesburg

Richtlijn starttijd van reis:

06.00 uur - 07.00 uur

Eindpunt:

King Shaka luchthaven in Durban

Minimum deelnemers:

Minimum 2 deelnemers

Malariagebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Vanaf 3 jaar

Reiskenmerken:

Safari, natuur

Landen:

Zuid-Afrika, Swaziland

Hoogtepunten:

Kruger National Park; Swaziland; Hluhluwe-Imfolozipark; Isimangaliso Wetlands Park; Hippo en Crocodile Boat cruise

Internationaalgezelschap:

Ja

1 persoonsaccommodatie:

Ja met éénpersoonstoeslag

Zelfparticiperen:

Nee

Visa nodig:

Ja, lees hier meer

Grensoverschrijdingen:

Lees hier meer over grensoverschrijdingen

Gezondheid:

Lees hier meer over gezondheid

Inbegrepen:
- Transfer vanaf Johannesburg / Pretoria
- Accommodatie: 7 nachten in een en-suite chalet
- Vervoer per minibus en 4x4 safari voertuigen
- Verzorging: 7x ontbijt,  7x diner
- Game drives met gids volgens beschrijving
- Hippo & Crocodile Cruise op St Lucia Estuary
- KZN Parks sunset game drive
- Professionele chauffeurs / gidsen (FGASA geregistreerd - Field Guides
   Association of Southern Africa)
- Alle entreegelden en dagelijks conservation fees
- Mineraalwater tijdens game drives in Kruger
- Wijn tijdens diners

Niet Inbegrepen:
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Transfer naar Johannesburg
- Niet genoemde maaltijden en dranken
- Optionele activiteiten
- Artikelen van persoonlijke aard
- Fooien
- Visa voor Swaziland
- Single toeslag wanneer u alleen reist (prijs op aanvraag)

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving 01/01/17
tot
31/12/17
01/01/18
tot
31/12/18
ER 274; chalet met en-suite badkamer op basis van éénpersoons kamerbezetting € 1.951,00 / R 27.312,00€ 2.036,00 / R 28.491,00
ER 274; chalet met en-suite badkamer op basis van tweepersoons kamerbezetting € 1.572,00 / R 21.996,00€ 1.629,00 / R 22.800,00
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.