Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

7 dagen genieten in Botswana: Okavango Delta en Moremi Game Reserve (ER 128)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Okavango Delta, Moremi Game Reserve, game drives, mokoro boottochten, bush walks

* Klik op de kaart voor de locatie

Accommodatie: Afrika Ecco Mobile Safari Camps; Xaxaba Island en Xinii
Start: Maun
Einde: Maun
Leeftijden: vanaf 12 jaar
Land: Botswana

Een onvergetelijke week in de prachtige natuur van Botswana onder leiding van uitstekende gidsen. U kampeert in tweepersoonstenten in de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve in het noord-westen van Botswana. Alle maaltijden, safari-activiteiten en transfers vanuit Maun zijn inbegrepen, u hoeft zich dus nergens zorgen over te maken. Geniet van de wilde dieren en de natuur vanaf het water, per 4x4 safarivoertuig en te voet.

Prijs vanaf US$ 2100 per persoon

7 dagen genieten in Botswana: Okavango Delta en Moremi Game Reserve (ER 128)

Bij deze reis overnacht u in tweepersoons canvas koepeltenten. Elke tent is voorzien van twee stretchers met een matras en beddengoed. Er zijn lampen op zonne-energie aanwezig en elke tent heeft een canvas en-suite badkamer met een 'emmer-douche' en eco bush toilet. 's Avonds wordt er een gezellig kampvuur aangestoken en er zijn comfortabele stoelen en tafels aanwezig. U hoeft zelf niet mee te helpen met het op- en afbreken van het kamp. Maaltijden worden door de chef bereid.

Dag 1
U wordt opgewacht op het vliegveld van Maun door een personeelslid van Africa Ecco Safari's. U wordt uitgenodigd om samen een verfrissend drankje te drinken en krijgt in het kort uitleg over wat u de komende dagen te wachten staat tijdens uw avontuurlijke verblijf in de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Indien u nog iets wilt kopen om mee te nemen de Delta in, dan wordt u meegenomen naar het winkelcentrum om uw laatste inkopen te kunnen doen.

Een korte rit brengt u naar de boot waar uw gids, zijn kamp-assistent en de chef u begroeten. De boot vaart over de Thamalakane River en voert door het plaatsje Maun de Okavango Delta in. Deze boottocht duurt zo'n 3 tot 4 uren, genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen en alvast wat informatie te verkrijgen over de Delta. U vaart naar uw eerste kampeerplek: Xaxaba Island.

Wanneer u laat in de middag/begin van de avond bij de camp site aankomt, staan de safaritenten, met en-suite badkamers, gemaakt van canvas al voor u klaar! Ook zijn er wastafels en een 'emmer douche' met warm water aanwezig. In het camp zijn de lokale polers al voorbereid op uw komst, de komende dagen zullen zij samen met u en de gids boottochten met mokoro's  (kano's) maken door dit waterrijke gebied. De polers bewegen de kano's met een lange stok bijna geruisloos voort door het water en tussen het riet door. U als passagier hoeft slechts één ding te doen: genieten!

U wordt getrakteerd op een lekker drie gangen diner onder de adembenemende sterrenhemel van Botswana. Vanavond zult u vast heerlijk slapen na alle indrukken van vandaag.

 

Dag 2
Zodra de vogels beginnen te fluiten en de zon opkomt, is het tijd om op te staan. Na het ontbijt en een kopje koffie of thee nemen de polers u met de mokoro's mee naar Chief's Island, deel van het Moremi Game Reserve. Op dit eiland gaat u vanochtend een bush walk maken. De lokale gidsen nemen u zo'n 3 tot 4 uren mee op wandelsafari op dit eiland. Daarna keert u per mokoro terug naar het kamp waar u kunt douchen met de emmer-douche die voor u warm gemaakt is. Rond 12:00 uur staat een heerlijke brunch/lunch voor u klaar. In de middag kunt u relaxen, wellicht een middagdutje doen, een boek lezen of genieten van alle vogels in het kamp.

Om 15:00 uur is het tijd voor een 'high tea' gevolgd door een ontspannen tochtje per mokoro door het waterstelsel van de Delta met al haar riviertjes. Voordat de zon onder gaat, komt u weer terug bij het kamp zodat u met een sundowner in uw hand kunt genieten van de Afrikaanse zonsondergang. Met de andere reizigers en uw gids zit u gezellig rond het kampvuur totdat het avondeten gereed is. Nogmaals een heerlijke maaltijd onder de sterrenhemel.

Dag 3
Vandaag ziet de dag er ongeveer hetzelfde uit als gister, al weet u natuurlijk nooit welke wilde dieren u vandaag zult tegen komen! Vroeg op, ontbijt met koffie en thee en dan per mokoro naar Chief's Island voor een bush wandeling. Douchen bij terugkomst in het kamp, brunch/lunch en daarna tijd om het even rustig aan te doen.

Na de High Tea (15:00 uur), vertrekt u wederom per mokoro de Delta in. Deze keer bezoekt u het lokale dorp Xaxaba waar u een rondleiding krijgt door de lokale bevolking en hen kunt ondersteunen met het kopen van (handgemaakte) souvenirs. Bij terugkomst in het kamp brandt het vuur en wordt uw maaltijd voorbereid. Vanavond uw laatste overnachting in de Okavango Delta, wellicht komt er vanavond onweer en kunt u de mooiste onweersflitsen in de lucht zien.

Dag 4
Na het ontbijt vertrekt u per boot voor een 3 tot 4 uren durende cruise naar uw volgende bestemming. U komt aan in Maun waar u wederom de mogelijkheid krijgt om wat inkopen te doen. Bij een lokaal restaurant kunt u  terecht voor brunch/lunch en daarna vertrekt u per safarivoertuig naar het Moremi Game Reserve.

U maakt gebruik van het zuidelijke toegangshek naar Moremi Game Reserve: Maqwee Gate. U rijdt door het reservaat naar uw BOGA (Botswana Guides Association) camping bij Xinii. Bij deze kampeerplekken komen slechts lokale gidsen wat betekent dat u hier een authentieke en meer privé kampeerervaring zult beleven dan op andere plaatsen. Het kamp wordt in gereedheid gebracht en daarna maakt u een sunset drive naar Xinii Lagoon. Hier bij de lagune kunt u wilde dieren spotten en genieten van de mooie zonsondergang. Inmiddels is het kamp romantisch verlicht met kaarsen en er is een heerlijk drie gangen diner voor u voorbereid.

 

Dag 5
Na het ontbijt vroeg in de ochtend vertrekt u voor een game drive in het Moremi Game Reserve. Dit reservaat is 4000 vierkante kilometer groot en u vindt er de gehele Big Five. Een uitstekende plek dus voor een safari! Het landschap in dit park is erg divers, van een nat gebied in het westen waar Moremi grenst aan de Okavango Delta en de rest van het reservaat wat veel droger is met Acacia bossen en grasland. De game drive zal zo'n 3 tot 4 uren in beslag nemen en daarna keert u terug naar het kamp voor een verfrissende douche en voedzame lunch.

Om 15:00 uur kunt u genieten van de High Tea en daarna gaat u wederom op safari in de 4x4 safari-auto. Wanneer de zon begint te zakken, keert u terug naar het kamp waar het kampvuur gezellig brandt. Geniet van een 3-gangen diner voordat u uw bed opzoekt.

Dag 6
Vandaag brengt u de gehele dag door op safari in het reservaat. U vertrekt na het ontbijt en in het safarivoertuig is een koelbox aanwezig met een vers verpakte lunch. Halverwege de ochtend wordt er gestopt voor nog een kopje koffie en rusks om in uw warme drankje te dopen. Halverwege de middag keert u terug naar het kamp voor de thee en om wat te rusten. 's Avonds geniet u nogmaals van een diner onder de sterrenhemel.

Dag 7
Ook op de laatste dag is het vroeg opstaan voor koffie en ontbijt. Daarna is het tijd om u spullen weer in te pakken en Moremi achter u te laten. Tijdens de rit naar de uitgang van het park kunt u nog wilde dieren spotten en daarna rijdt u terug naar Maun (+/- 2 uren). U wordt naar de luchthaven gebracht waar u nog wat souvenirs kunt kopen waardat u Botswana verlaat. U kunt, tegen betaling, ook kiezen voor een vlucht van Moremi naar Maun i.p.v. de transfer over de weg.

Prijs van deze bouwsteen
Een veel gebruikte valuta in sommige landen in zuidelijk Afrika, zoals Botswana, is US Dollar. Dit betekent dat de prijs in Euro's van deze reizen afhankelijk is van de wisselkoers US$-Euro. Hieronder treft u de prijzen per persoon voor deze reis/bouwsteen in US$. Neem contact met ons op voor een offerte op maat in Euro of Rand.

Seizoen Prijs pp op basis van 2-persoons bezetting
01 april 2018 - 30 juni 2018 US$ 2370
01 juli 2018 - 31 oktober 2018 US$ 3000
01 november 2018 - 30 november 2018
US$ 2370
01 december 2018 - 31 maart 2019 US$ 2100
01 april 2019 - 30 juni 2019 US$ 2520
01 juli 2019 - 31 oktober 2019 US$ 3210
01 november 2019 - 30 november 2019 US$ 2520
Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Reisduur:

7 dagen, 6 nachten

Vertrek:

Iedere dag op basis van beschikbaarheid

Accommodatie:

Africa Ecco Safari camp: Xaxaba Camp, Xinii Camp (2-persoons canvas koepeltenten)

Verzorging:

Alle maaltijden

Vervoer:

Transfers vanaf Maun inbegrepen

Prijs:

Per persoon op basis van tweepersoons bezetting

Startpunt:

Maun

Eindpunt:

Maun

Malariagebied:

Ja, klik hier voor belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Vanaf 12 jaar

Reiskenmerken:

Natuur, safari, kamperen

Landen:

Botswana

Hoogtepunten:

Okavango Delta: boottocht, mokoro trips, bush walks met lokale gidsen, game drives Moremi Game Reserve, Big Five

Taal reisleiding:          

Engels

Visa nodig:

Ja

Malariagebied: Ja, lees hier meer over malaria

Grens overschrijdingen

Lees hier meer over grens overschrijdingen

Gezondheid

Lees hier meer over gezondheid

Inbegrepen
- Accommodatie: 2 persoons tent
- Verzorging: alle maaltijden, thee en koffie
- Transfers van vanaf het vliegveld van Maun naar de boot v.v. en transfers per boot en 4x4 naar de kampen
- Game viewing activiteiten (game walks, mokoro trips, boottochten)
- Bezoek lokaal dorp
- Entreegelden parken

Niet Inbegrepen
-
Vluchten en mogelijke visa
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Optionele activiteiten
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Lokale drankjes (frisdrank, wijn, bier etc)

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.