Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

7 daagse privé tour met gids vol safari's (reisnr. ER 077)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Kruger National Park, Klaserie Private Game Reserve, safari, nacht safari

*Klik op de kaart foto voor routekaartje.

Vertrek: Dagelijks
Accommodatie: 3 nachten rest camp chalet, 3 nachten private game lodge
Vervoer: Auto/busje incl. chauffeur/reisleider
Startpunt: Johannesburg
Eindpunt: Johannesburg
Landen: Zuid-Afrika
Leeftijd: Alle leeftijden

De perfecte reis voor wie de natuur en het wild van Zuid-Afrika wil ontdekken. De gehele reis wordt u vergezeld door uw gids/chauffeur die zich aanpast aan uw wensen. Het reizen met uw eigen gids betekent dat u op een intensieve manier de natuur beleeft en veel informatie krijgt over voor u interessante onderwerpen. U verblijft zowel in een restcamp in het Kruger National Park als in een private game lodge in het Greater Kruger Park. 

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

7 daagse privé tour met gids vol safari's (reisnr. ER 077)

Dagprogramma

Dag 1: Johannesburg, OR Tambo - Kruger National Park
U ontmoet de gids/chauffeur op het vliegveld van Johannesburg of bij uw accommodatie rond 08.00 uur (op aanvraag kunt u ook elders in Gauteng of Mpumalanga worden opgehaald, informeer naar eventuele extra kosten). Uw bagage wordt ingeladen en dan kan de reis beginnen. De eerste stop is in het plaatsje Dullstroom waar uw gids u meeneemt naar een restaurant waar u zult genieten van een 'traditional pancake' en een bezoek aan enkele plaatselijke winkels voordat de reis verder gaat.

De eindbestemming voor vandaag is het zuidelijk gedeelte van het Kruger National Park. Onderweg zult u hopelijk al de eerste wilde dieren spotten. Vandaag maakt u een avondsafari en u geniet van een lekker diner (voor eigen rekening) in een van de vele restaurants in het kamp voordat u onder de wol kruipt.

De accommodatie voor de komende drie nachten is gewoonlijk SANParks Lower Sabie Rest Camp en SANParks Satara Rest Camp. Afhankelijk beschikbaarheid kan de keuze voor een kamp afwijken.

Dag 2: Kruger National Park
Na een vroeg ontbijt neemt uw gids u mee voor de ochtend game drive. Het zuiden van het Kruger National Park is staat bekend om de mooie begroeiing en om het feit dat de witte neushoorn hier vaak gespot wordt. De Sabie en Crocodile River lopen door het gebied. Deze rivieren hebben grote aantrekkingskracht op vele soorten wild. Al het klein wild is natuurlijk een lekkere maaltijd voor het gevaarlijk wild zoals als leeuwen en luipaarden. Dit zorgt ervoor dat de Sabie en Crocodile rivieren de perfecte lokaties zijn om in een dag veel verschillende dieren te spotten.

Uw gids zorgt vanochtend voor een picknick stijl ontbijt wat onderweg genuttigd wordt.

 

Dag 3: Kruger National Park
Na de ochtend game drive en het ontbijt rijdt de gids verder naar het volgende overnachtingskamp wat noorderlijker gelegen is. Het landschap in dit gedeelte van het park is weidser met veel open vlaktes waar u de kuddes zebra wildebees (gnoe) goed kunt zien. Vanmiddag heeft u tijd om te relaxen bij het zwembad van het kamp, een wandeling te maken (binnen het kamp) of een siëta te houden. De gids neemt u al vroeg mee voor het diner (voor eigen rekening) voordat de nacht safari begint. De 4x4 waarmee u op pad gaat is uitgerust met een speciale schijnwerper welke ervoor zorgt dat de gids u zoveel mogelijk nachtdieren kan laten zien.

Let op: De brandstof voor de tochten door het Kruger Park tijdens de eerste 3 dagen is niet inbegrepen. De gids rijdt zoveel of zo weinig kilometers als uw wenst. De brandstof is dan voor uw kosten. De brandstof voor de transfers is wel inbegrepen.

Dag 4: Klaserie Private Game Reserve
Na het ontbijt vertrekt u richting het Klaserie Private Game Reserve dat onderdeel is van het Greater Krugerpark. U verblijft in een private camp en dat betekent dat er geen andere gasten zullen zijn, enkel uw reisgezelschap, de gids en chef Lindsay die uw maaltijden verzorgt. Een unieke ervaring!

De accommodatie met haar rieten dak is gelegen op een klif met een geweldig uitzicht over de Klaserie Rivier en de Afrikaanse bush. Mocht u met kinderen reizen dan kunnen ze hier heerlijk hun gang gaan aangezien er geen andere gasten zijn. Uiteraard is er een zwembad waar u lekker kunt afkoelen op een warme dag.

U kunt de komende dagen zelf beslissen wanneer en hoe lang u op safari wilt gaan, de gids past zich aan uw wensen aan. De meeste gasten kiezen voor een game drive in de ochtend van zo'n 3 uren en dan later in de middag/avond nogmaals een game drive van 3 uren.

Uiteraard staan de safari's in het teken van het vinden van de Big Five: olifant, luipaard, leeuw, buffel en neushoorn. Om de kans op het zien van deze dieren te vergroten, gaat er een lokale Shangaan tracker mee op safari die zeer bekwaam is in het volgen van sporen. Naast de Big Five komen er ook vele andere diersoorten in dit gebied voor zoals giraffes, zebra's en kudu's. U krijgt informatie over de dieren en vogels in het gebied als ook over de planten en hun geneeskrachtige werking. De gids zal u interessante feitjes vertellen over groot en klein wild onderweg en uiteraard kunt u zoveel vragen stellen als u maar wilt. Het gebied waar u de game drives maakt telt maar liefst 5000 hectare, u zult dus niet snel uitgekeken zijn.

Wanneer u bij het kamp aankomt, staat de lunch voor u klaar. U kunt 's middags uw eerste safari maken en 's avonds genieten van een maaltijd van de chef. Vergeet niet om te genieten van de adembenemende sterrenhemel. Mocht u na het avondeten leeuwen horen brullen nabij het kamp en u wilt graag kijken of u ze kunt vinden? Uw gids staat voor u klaar!

Dag 5 en 6: Klaserie Private Game Reserve
Een hele dag gevuld met safari's! Zoals gezegd, u besluit zelf wanneer de game drives plaatsvinden. In dit deel van het Greater Krugerpark worden regelmatig leeuwen en luipaarden gezien, dus houdt uw camera bij de hand. De maaltijden worden genuttigd bij het kamp.

Dag 7: Klaserie Private Game Reserve - Johannesburg
En na deze unieke privé-safari is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Na een laatste game drive en een lekker ontbijt vertrekt u weer naar Johannesburg. Onderweg stopt u in het pittoreske dorpje Dullstroom om een hapje te eten (exclusief) en wat rond te kijken in de winkeltjes. Daarna wordt u naar de luchthaven van Johannesburg of uw volgende accommodatie (op aanvraag) gebracht.

U kunt deze reis nog uitbreiden met bijvoorbeeld een verblijf in Dullstroom waar u met de gids kunt (vlieg)vissen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Ook kunt u met de gids langer in het Krugerpark verblijven of het Waterberg gebied verkennen of deze bouwsteen combineren met andere onderdelen uit ons totale reisaanbod. Uw gids voor deze tour is Shaun Taylor.

Prijzen kunnen (licht) afwijken, neem altijd contact met ons op voor de exacte prijs en eventuele speciale wensen of toevoegingen aan deze reis.

U kunt deze reis boeken inclusief of exclusief vlucht. Wilt u een vlucht boeken klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Reisduur:

7 dagen, 6 nachten

Vertrek:

Dagelijks

Accommodatie: 3 nachten rest camp chalet
3 nachten private game lodge
Verzorging: 3 nachten op basis van logies, ontbijt en koffie een thee
3 nachten op basis van logies, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee
Vervoer: Auto/busje incl. chauffeur/reisleider
Prijs: 
Per persoon, minimaal 2 persoonsbezetting  
Startpunt: Johannesburg
Eindpunt: Johannesburg
Malariagebied: Ja, klik hier voor belangrijke informatie over malaria
Leeftijd:

Alle leeftijden

Reiskenmerken:

Natuur, safari, actief, privé

Landen:

Zuid-Afrika

Hoogtepunten:

Kruger National Park, Klaserie Private Game Reserve, safari, nacht safari

Visa nodig:

Nee

Inbegrepen Niet inbegrepen
- Accommodatie: 3 nachten rest camp chalet en 3 nachten private game lodge
- Vervoer: met gids/chauffeur in minibus en game drives met open safarivoertuig
- Safari's met gids
- Transfer vanaf luchthaven Johannesburg
- Verzorging: 3 nachten op basis van logies, ontbijt en koffie een thee en 3 nachten op basis van logies, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee
- Conservation Fees private game reserve, entreegelden
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Optionele activiteiten
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Maaltijden en drankjes onderweg
- Lunch en diner op dag 1, 2 en 3 (± R300 p.p. per dag)
- Brandstof voor de game drives in het Kruger Park op dag 1, 2 en 3
- Drankjes en alcohol in de kampen
Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving
ER 077 - Per persoon op basis van min. 2 persoons groepsbezetting
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.