Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

7 daagse avontuurlijke reis door Botswana incl safari's en lokale vluchten (ER 140)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Tuskers Bush Camp, Xobega Island Camp, Camp Savuti, safari activiteiten, Moremi Game Reserve, Okavango Delta

*Klik op de kaart voor de locatie van de kampen.

Vertrek: Dagelijks op basis van beschikbaarheid
Accommodatie: Tuskers Bush Camp, Xobega Island Camp, Camp Savuti
Transfers: Inbegrepen, transfers via de weg en met kleine vliegtuigjes
Startpunt: Maun Airport
Eindpunt: Maun/Kasane Airport
Landen: Botswana
Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Ontdek de paden van Botswana gedurende deze 6 nachten beginnend in een exlusieve wildlife concessie, waarna u uw reis vervolgd door Moremi Game Reserve op weg naar een Delta Island. U eindigt uw reis in Chobe's Savuti regio. Een unieke en avontuurlijk reis, die u zeker niet wilt missen!

Prijs vanaf US$ 2681 per persoon. Vraag ons naar een offerte in Euro of Rand.

7 daagse avontuurlijke reis door Botswana inclusief safaris en lokale vluchten (ER 140)

Accommodatie:
Tuskers Bush Camp ligt tussen Nxai Pan National Park in het oosten en Moremi Game Reserve in het westen. Het omvat 365 000 hectare mopane bos en struikgewas, plus de noordpunt van de Kalahari-woestijn waardoor dit exclusieve stuk land ideaal is voor game drives en wandelsafari's. Zes Meru-stijl canvas safaritenten van Tuskers bush Camp bevinden zich tussen de bomen met uitzicht over het veld. De hoofdtent wordt gebruikt als eetzaal en er is een boma, bar en zwembad met uitzicht op een waterhole waar regelmatig wild gezien wordt.

Xobega, of Gcobega, is een afgelegen eiland vol met bomen in de wateren van de Okavango Delta. Dit stukje paradijs, enkel toegankelijk per boot, is de droom van elke avonturier. Zeer geschikt voor groepen vrienden of families die op zoek zijn naar een unieke beleving door de prachtige, rustgevende natuur van Botswana. De Meru-stijl tenten zijn ruim en bevatten verlichting op zonne-energie. De emmer-douches en eco-toiletten houden het geheel lekker low-key. De gemeenschappelijke diner-tent is gelegen tussen de bomen.

Camp Savuti belichaamt de Botswana safari-ervaring. Vanuit de overvloedige safari naar de authentieke accommodatie van tenten, is dit de traditionele manier om tijd door te brengen in één van Afrika's meest prachtige wildlife regio's. De 5 tenten zijn subtiel verborgen tussen de wilgen en bieden allen een eigen badkamer en buitendouche. De houten veranda's bieden uitzicht op Savuti Channel.

 

Dagprogramma:

Dag 1
Bij aankomst op Maun Airport wordt u ontvangen door een gastheer van Tuskers Bush Camp. Hierna is het nog 1,5 uur rijden voordat u bij de lodge arriveert. De lodge bevindt zich in een uitgestrekte privé concessie van maar liefst 365 000 hectare. Nadat u bent ingecheckt kunt u heerlijk gaan genieten van het uitzicht met een aantal versnaperingen voordat u vertrekt voor een avond game drive. Tijdens deze game drive kunt u op een unieke locatie middenin de bush genieten van een heerlijke sundowner. Daarna is het tijd voor een korte rit in het donker terug naar het kamp, waar een kampvuur u zal verwelkomen. Het diner wordt geserveerd in de dinertent, gevolgd door uw eerste nacht in de wildernis van Botswana.

Dag 2
Na een vroege wake up call krijgt u een lekker kopje koffie met beschuit (harde koekjes om in uw koffie te dopen) in het gemeenschappelijke deel van het kamp. Hierna vertrekt u voor de ochtend game drive of optionele bush wandeling door de ongerepte Tuskers concessie. Een wandelsafari met gids door deze exclusieve regio zal u dichter bij de natuur brengen en wellicht heeft u wel het geluk om groot wild tegen het lijf te lopen.
Na deze ochtendactiviteit gaat u terug naar de lodge voor een welverdiend ontbijt. Daarna kunt u heerlijk tot rust komen in het kamp, uitkijkend over de drinkplaats waar wilde dieren en vogels regelmatig gezien worden. Lunch zal later op de dag geserveerd worden. In de (na)middag maakt u weer een game drive met een stop voor sundowners middenin de natuur en een nachtelijke rit terug naar het kamp. Na dit alles is het tijd voor het diner, gevolgd door uw laatste nacht in een Tuskers safaritent.

 

Dag 3
Vroeg in de ochtend na het ontbijt is het tijd voor de transfer door het Moremi Game Reserve (3,5 tot 4,5 uur) naar Xobega Island Camp. Deze transfer brengt u van Tuskers naar Moremi's Khwai Gate langs het Khwai riverfront. Omdat u door het Moremi Game Reserve rijdt, is deze transfer eigenlijk een game drive, ogen open voor het spotten van wilde dieren dus! Onderweg stop u voor een heerlijke picknick lunch.

Wanneer u arriveert bij Xakanaxa Boat Station zal uw gids u meenemen voor de transfer richting Xobega Island. Dit is een 1,5 uur durende boottrip door de mooie Delta waterwegen. Bij aankomst krijgt u een heerlijk welkomstdrankje met een briefing van uw gastheer en wordt u naar uw klassieke canvas safaritent gebracht. Nadat u gesetteld bent, is het tijd voor uw sunset bootcruise waarbij uw gids zorgt voor de drankjes voor onderweg. Geniet de komende uren van de schoonheid van de Delta en de vele vogelsoorten die hier te vinden zijn. Daarna keert u terug naar het kamp voor een heerlijk diner en uw eerste nacht op Xobega Island.

Dag 4
Ook deze ochtend staat u vroeg op voor een lekker ontbijt om daarna te vertrekken voor een lange boottocht door de Okavango Delta waarbij u vaart tussen de kanalen langs een groot aantal eilanden. Vergeet uw camera en zonnebrandcreme niet, u zult namelijk tot laat in de ochtend op het water te vinden zijn. Bij terugkomst in het kamp heeft u tijd om uzelf even op te frissen, voordat u aan tafel schuift voor een heerlijke lunch. Na de lunch heeft u de tijd om even lekker tot rust te komen. Later in de middag is het tijd voor een high tea, gevolgd door een sunset cruise inclusief sundowners. U sluit deze dag af met een heerlijk kampvuur en 3 gangen-diner.

Dag 5
Na uw ontbijt is het tijd om Xobega Island achter u te laten en uw reis voort te zetten richting Camp Savuti. U wordt eerst met de boot weer terug gebracht naar Xakanaxa Boat Station en van daar met een 4x4 naar het vliegtuigje gebracht. Een unieke kans om dit gebied vanuit de lucht te bekijken terwijl u naar Savuti vliegt. Bij aankomst op Savuti Airstrip staat uw gids al klaar om u in een 30 minuten durende transfer naar uw eindbestemming te brengen. Deze transfer gaat door het Chobe National Park, waardoor u onderweg al kunt genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Nadat u uw spullen bij uw tent heeft gebracht, is het tijd voor lunch. Later in de middag kunt u genieten van een sunset game inclusief een sundowner stop in het park waarbij u kunt genieten van de mooie omgeving van Savuti. Na een lange dag vol indrukken staat een heerlijk diner u op te wachten in het kamp.

Dag 6
Een vroege wake up call, gevolgd door een snel ontbijt en koffie voordat u vertrekt voor uw morning game drive. Geniet van een lange tocht door de Savuti Marsh, terwijl u onderweg op een mooie spot stopt om te genieten van een lekker kop koffie en lekkernijen. Terug in het kamp is het tijd voor een heerlijke lunch, voordat u kunt gaan onstpannen in de lodge of kunt genieten van het mooie uitzicht vanaf uw eigen privédek. Later op de dag wordt er een High Tea geserveerd, gevolgd door een middag game drive, compleet met sundowners middenin de natuur. Wanneer de zon onder gaat is het tijd om weer terug te keren naar het kamp, waar een kampvuur en speciaal diner onder de sterren op u wacht.

Dag 7
Het is alweer de laatste dag van deze safari. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw 30 minuten durende transfer richting Savuti Airstrip. Waarna u met een light air transfer richting Maun of Kasane Airport wordt gebracht.


Prijs van deze bouwsteen

Een veel gebruikte valuta in sommige landen in zuidelijk Afrika, zoals Botswana, is US Dollar. Dit betekent dat de prijs in Euro's van deze reizen afhankelijk is van de wisselkoers US$-Euro. Hieronder treft u de prijzen per persoon voor deze reis/bouwsteen in US$. Neem contact met ons op voor een offerte op maat in Euro of Rand.

2 nachten Tuskers Bush Camp, 2 nachten Xobega Island Camp en 2 nachten Camp Savuti (inclusief transfers tussen de kampen):
Op basis van 2 persoons kamerbezetting (Maun/Maun)
1 dec 2017 - 31 maart 2018               US$ 2805      
1 apr 2018 - 30 juni 2018                   US$ 3205
1 juli 2018 - 31 okt 2018                    US$ 3595
November 2018                                US$ 3205

Op basis van 2 persoons kamerbezetting (Maun/Kasane)   
1 dec 2017 - 31 maart 2018               US$ 2985
1 apr 2018 - 30 juni 2018                   US$ 3385
1 juli 2018 - 31 okt 2018                    US$ 3775
November 2018                                US$ 3385

Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact
  

Reisduur: 

7 dagen, 6 nachten

Vertrek:

Dagelijks op basis van beschikbaarheid

Accommodatie:          

Tuskers Bush Camp, Xobega Island Camp, Camp Savuti

Verzorging:

Alle maaltijden

Type huurauto:

Niet inbegrepen

Prijs:   

Per persoon op basis van 2 persoons bezetting

Startpunt:

Maun

Eindpunt:

Maun of Kasane

Malariagebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:           

Vanaf 12 jaar

Reiskenmerken:

Natuur, avontuur, safari

Landen:

Botswana

Hoogtepunten:

Tuskers Bush Camp, Xobega Island Camp, Camp Savuti, game drive, boot cruise

Visa nodig:

Klik hier voor meer informatie

Grens overschrijdingen:

Lees hier meer over grens overschrijdingen

Gezondheid:

Lees hier meer over gezondheid

Inbegrepen
- Accommodatie: volgens beschrijving
- Verzorging: alle maaltijden
- Lokale drankjes bij Camp Savuti, mineraalwater bij Tuskers en Xobega, koffie en thee.
- Safari activiteiten
- Park Fees
- Road transfer Maun - Tuskers Bush Camp
- Road transfer Tuskers Bush Camp - Xobega Island Camp
- Light air transfer Xobega Island - Camp Savuti
- Light air transfer Camp Savuti - Maun/Kasane

Niet Inbegrepen
- Vluchten 
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Geimporteerde alcoholische drankje bij Camp Savuti, alle frisdranken en alcoholische drankjes bij Tuskers en Xobega.
- Conservation fees en Community Levy

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.