Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

7 daagse avonturier safari reis in Botswana (reisnr. ER 138)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Chobe National Park, Okavango Delta, Moremi Game Reserve

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: Iedere donderdag
Accommodatie: Koepeltenten voor 2 personen
Vervoer: 4x4 safarivoertuig
Startpunt: Kasane
Eindpunt: Kasane
Landen: Botswana
Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Deze zevendaagse safari door enkele van de mooiste nationale parken van Botswana zorgt gegarandeerd voor onvergetelijke ervaringen. In een groep van maximaal twaalf personen reist u door het Chobe National Park, de wereldberoemde Okavango Delta en de enorme Makgadikgadi zoutpannen. U overnacht in tenten, welke u samen met uw medereizigers opzet en samen met uw gids bereidt u heerlijke maaltijden. Een back to basic safari reis welke u niet snel zult vergeten!

Prijs vanaf US$ 1299 per persoon. Vraag ons naar de aktuele prijs in Euro of Rand (afhanelijk van de wisselkoers).

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

7 daagse avonturier safari in Botswana (reisnr. ER 138)

Reisschema

Inclusieve maaltijden per dag; O = ontbijt, L = lunch, D = diner.

Dag 1, donderdag: Kasane - Chobe National Park (L, D)
Indien u een vlucht geboekt heeft naar Victoria Falls Airport in Zimbabwe, neemt u een transfer naar de grens met Botswana (niet inbegrepen - prijs op aanvraag). Aan de andere kant van de grens wordt u vervolgens opgewacht door uw gids en tevens chauffeur voor de komende week. Indien u al in Kasane bent, ontmoet u de groep bij Kalahari Adventures & Coffee Buzz in het centrum van de stad. Rond 12.30 uur is uw groep compleet en kan het avontuur beginnen. 

Vanuit Kasane brengt uw chauffeur u naar het Chobe National Park waar u een game drive gaat maken. Onder leiding van uw gids ontdekt u de grote biodiversiteit van de Chobe rivier. U kunt onder andere leeuwen, nijlpaarden, buffels en verschillende antilopen spotten. Aan de oever van deze rivier wordt ook het kamp opgezet. Deze eerste avond moet u misschien nog even oefenen met het opzetten van uw tent, maar u zult dit snel onder de knie hebben. Daarna gaat u gezamenlijk, zodra het kamp klaar is, genieten van de maaltijd.

Indien gewenst kunt u 's ochtends een cruise over de Chobe Rivier maken met Kalahari Adventures, niet inbegrepen in de toerprijs. Na de cruise ontmoet u de rest van de groep om 12:30 bij Kalahari adventures & Coffee Buzz.

Dag 2, vrijdag: Chobe National Park - Savuti (O, L, D)
Uw gids zal u vroeg wekken, want vandaag wordt een drukke reisdag. Het kamp wordt opgebroken en het is tijd voor een snel ontbijt want de rit naar het Savute gedeelte van Chobe zal ongeveer 4-6 uren in beslag nemen. Vanuit het dorpje Kachikau gaat de route via een een 4x4 trail door het Chobe Forest Reserve en de Gchoha Gate. Rond het middaguur komt u aan in het Savuti, uw bestemming voor vandaag. Dit westelijk gedeelte van het Chobe park bestaat voornamelijk uit moeras, savanne en grasland, hierdoor kent dit gebied een dynamische fauna. Tevens staat het gebied bekend om enkele prachtige heuvels waarop tekeningen van de bushmen te vinden zijn. Deze gemakkelijk toegankelijke tekeningen zult u gaan bekijken tijdens de game drive in de middag. In dit park leeft een relatief grote populatie luipaarden, wie weet spot u er een!

Het kamp wordt weer opgezet en samen met uw gids en uw reisgenoten bereidt u het avondmaal voor vanavond.


Dag 3, zaterdag: Savuti - Moremi Game Reserve (O, L, D)
De morgenstond heeft goud in de mond! Vanochtend staat u weer vroeg op en wordt het kamp afgebroken. De rit naar het oostelijker gelegen Moremi Game Reserve zal ongeveer vijf uur duren. Deze tijd is slechts een schatting, want de werkelijke reistijd is erg afhankelijk van de staat van de lokale paden. Rond het middaguur komt u aan in het Moremi reservaat en staat er een game drive op het programma. Dit gebied ligt ligt tussen het droge Chobe National Park en de zeer vochtige Okavango Delta in. Door de overgang tussen nat en droog is er een enorme verscheidenheid aan flora en fauna in dit giebied. De landschappen lopen uiteen van lagunes, Mopane bosveld, Acacia bossen en grasland. Dieren die u hier kunt zien zijn onder andere: buffels, leeuwen, giraffes, luipaarden, cheetahs, hyena's, jakhalsen, impala's en nog vele anderen. U begrijpt het wel, tijdens de game drive van vanmiddag zult u vast uw ogen uitkijken en vele foto's maken. 

Het kamp voor vanavond zal in het Moremi reservaat zijn of in een nabij gelegen wildpark wat door de lokale bevolking beheerd wordt.

Dag 4, zondag: Moremi Game Reserve - Maun (O, L, D)
Na het ontbijt is het weer tijd om de tenten in te pakken. Uw gids neemt u mee voor een laatste game drive in het Moremi gebied. Indien u een vogelliefhebber bent, zult u hier aan uw trekken komen want er leven wel 500 verschillende vogelsoorten in dit gebied. De ochtend is natuurlijk de beste tijd om deze te spotten!

De tocht naar Maun zal ongeveer vijf uur duren. Onderweg zal er op een plek met een mooi uitzicht gestopt worden voor een picknick lunch. In de late middag komt u vandaag aan in Maun. Sinds de opkomst van het toerisme in Botswana is Maun veranderd van boerendorp naar een toeristenplaats en de combinatie van banken, supermarkten en hotels met boerenkarren en loslopend vee is erg interessant.

Dag 5, maandag: Maun - Okavango Delta (O, L, D)
Vroeg op vandaag voor een bijzonderde dag op het water. Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta en de beste manier om deze delta te verkennen, is per boot. U gaat per traditionele Mokoro (soort kano) het stelsel van rivierarmen en stroompjes verkennen. De mokoro's worden met een lange stok vooruit bewogen door een 'poler' uit de dorpjes in dit gebied. Laat u overspoelen door de rust van het kristalheldere water en het labyrint aan kleine waterwegen, terwijl u geruisloos tussen het riet en de lelies wordt voort gevaren. Vergeet niet om u goed te beschermen tegen de zon vandaag.

Na een onvergetelijke tocht komt u tussen 14.00 uur en 15.00 uur weer terug in Maun. U heeft de rest van de dag tijd om bij het kamp te relaxen, nog wat foto's te maken van de omgeving of uw reisleider te helpen bij het klaarmaken van het diner.

Optioneel kan uw gids vandaag een helicoptervlucht over de Okavango Delta of een paardrijtocht in het gebied voor u regelen (niet inbegrepen - prijs op aanvraag). Vooral de vlucht over de Delta raden wij sterk aan. Als een vogel vliegt u over de delta. Een onvergetelijke ervaring en een goede manier om een nog beter beeld van dit gebied te krijgen.


Dag 6, dinsdag: Maun - Makgadikgadi (O, L, D)
Vanuit Maun rijdt u vandaag naar de Makgadikgadi zoutpannen. De rit - waarbij u zeker prachtige uitzichten zult hebben over de glinsterende pannen - zal zo'n 4 tot 6 uur in beslag nemen. Onderweg wordt gestopt om te lunchen. Terwijl u door Botswana rijdt, ziet u wellicht wilde dieren of enorme Baobab bomen onderweg.

Het kamp wordt opgezet bij de zoutpannen vlakbij Nata. Deze laatste avond brengt u in ware avonturierstijl door onder de sterrenhemel van Botswana. Deze overnachting is natuurlijk weersafhankelijk.

Dag 7, woensdag: Makgadikgadi - Kasane (O, L)
Nog een laatste keer pakt u al uw spullen in en wordt het kamp opgebroken. Vanuit de zoutpannen rijdt u vandaag door de dorpjes Gweta en Nata. Net na Nata komt u door het gebied Pandamatenga. Dit gebied staat bekend om de landbouwomzet. Het is namelijk de enige regio in Botswana waar gewassen verbouwd kunnen worden. De totale rit vandaag is ongeveer 350 kilometer en zal 4 tot 6 uur duren.

Rond 13.00 uur komt u aan in Kasane waar deze safari eindigt. U wordt afgezet bij de grens met Zimbabwe, bij de Kazangula veerboot (aan de Botswana zijde) of bij een van de lodges in Kasane. U kunt bij boeking aangeven waar u afgezet wenst te worden.

Misschien reist u wel verder naar uw volgende bestemming in Botswana, Zimbabwe of Zuid-Afrika of neemt u een (binnenlandse) vlucht. Indien u advies nodig heeft voor een verlenging van uw reis kunt u ons altijd bellen of mailen. Klik hier voor tips voor aanvullende reismogelijkheden.

Accommodatie
Als een echte avonturier kampeert u zes nachten in tweepersoons koepeltenten met vaste vloer en 'muskietennet' . U bent zelf verantwoordelijk voor het opzetten van de tenten en helpt bij het opzetten van de rest van het kamp. In de tenten zijn matrassen van 45-50 mm aanwezig en u maakt gebruik van gedeelde primitieve faciliteiten: een longdrop toilet en een bush shower. Er is een bush shower aanwezig maar het weer of andere omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u het op sommige reisdagen zonder douche moet doen. De plaatsen waar het kamp opgezet wordt, zijn niet gescheiden van het wild. Het kan dus zomaar voorkomen dat u de voetstappen van een olifant hoort vanuit uw tent.

Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contactDe prijs van dit pakket wordt betaald in US$ en is dus afhankelijk van de wisselkoers. Vraag ons naar de actuele prijs, van maart 2018 t/m 19 december 2018 is de prijs vanaf US$ 1299 per persoon.

Reisduur:

7 dagen,  6 nachten

Vertrek:

Iedere donderdag

Accommodatie:         

Koepeltenten voor 2 personen

Verzorging:

Ontbijt, lunch en diner

Vervoer          

4x4 safarivoertuig

Prijs:

Per persoon op basis van tweepersoons bezetting

Startpunt:

Kasane

Eindpunt:

Kasane

Malariagebied:           

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Vanaf 10 jaar

Groepsgroote: Minimaal 2, maximaal 9

Reiskenmerken:

Actief, natuur, wildlife, kamperen

Landen:

Botswana

Hoogtepunten:           

Chobe National Park, Okavango Delta, Moremi Game Reserve

Single accom. mogelijk: - Ja, indien u een tent deelt met een andere single reiziger van hetzelfde geslacht betaalt u de tweepersoons prijs.
- Indien u een eigen tent wenst, betaalt u de eenpersoonsprijs (incl. eenpersoons toeslag).
Taal reisleiding: Engels
Zelf participeren: Ja, bij het opzetten van de tenten, afwassen na de maaltijden etc.

Visa nodig

Ja

Grens overschrijdingen

Lees hier meer over grens overschrijdingen

Gezondheid

Lees hier meer over gezondheid

Inbegrepen
- Accommodatie: tweepersoons koepeltenten met houten vloer, muskietennet en ca 50 mm dikke matrassen
- Gebruik van gedeelde sanitaire faciliteiten: bucket shower en bush toilet
- Vervoer per 4x4 safarivoertuig
- Begeleiding van een gekwalificeerde gids
- Safari's in de nationale parken en een mokoro tocht in de Okavango Delta
- Entreegelden en conservation fees
- Verzorging: 6x ontbijt, 7x lunch, 6x diner
- Genoemde activiteiten
- Medische evacuatie verzekering

Niet Inbegrepen
-
Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Visa
- Optionele activiteiten (Chobe boat cruise op de ochtend van dag 1, Okavango
  Scenic flight met een helicopter op dag 5)
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Niet genoemde maaltijden en drankjes (drankjes kunnen voor vertrek in
  Kasane gekocht worden)
- Niet genoemde entreegelden (wild)parken
- Visa
- Transfers vanuit Victoria Falls of Kasane airport
- Slaapzak en kussen (slaapzak kan voor US$30 gehuurd worden, geef dit aan bij boeking)

Uw Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving
ER 138; per persoon op basis van eenpersoons bezetting
ER 138; per persoon op basis van tweepersoons bezetting
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.