Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

21 daagse fascinerende reis door Namibië en Botswana vanaf de Vic Falls in Zambia (ER S208)

Omschrijving

Hoogtepunten: Victoria Falls, Caprivi Strip, Etosha N.P., Damaraland, Swakopmund, Namib woestijn, Sossusvlei, Kalahari Okavango Delta, Makgadikgadi Pans, Chobe National Park.

* Klik op de kaart voor een overzicht van de route van deze reis

Vertrek: Geselecteerde data in 2018 (altijd op zondag)
Accommodatie: Lodges, chalets, hotel, Tented Camp
Vervoer: Adventure Truck
Startpunt: Livingstone
Eindpunt: Livingstone (Vic Falls)
Landen: Namibië, Botswana, Zambia
Leeftijd: 12 - 65 jaar

Deze avontuurlijke reis begint en eindigt bij de grote Victoria watervallen in Zambia. In een kleine groep en met deskundige gidsen, reist u door fascinerend Botswana en Namibië. U gaat in verschillende wildparken op zoek naar de Big Five, bezoekt de mooie rode zandduinen in de Namib woestijn, komt tot rust in de waterrijke Okavango Delta etc. Iedere plek die u bezoekt tijdens deze adventure truck reis, is zeker de moeite waard!

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

21 daagse fascinerende reis door Namibië en Botswana vanaf de Vic Falls in Zambia (ER S208)

Maaltijden worden tijdens deze reis hoofdzakelijk bereid door de groepsleiding met hulp van gasten waar nodig (afwassen e.d.). Bij een aantal van de accommodaties worden ontbijt en/of diner door de lodge verzorgd. U overnacht meestal in 2-persoons chalets. Reist u alleen? Dan wordt u ingedeeld met een andere reiziger van hetzelfde geslacht of u kunt kiezen voor een eigen kamer tegen een meerprijs. Genoemde accommodaties kunnen op basis van beschikbaarheid vervangen worden door accommodaties van dezelfde kwaliteit. U reist met een Adventure Truck voorzien van 12 stoelen of in uitzonderlijke gevallen wordt gebruik gemaakt van een busje.

Aan het begin van deze reis betaalt u een local payment van 2000 Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR 2000) per persoon. U betaalt dit bedrag aan uw gidsen en dit wordt gebruikt voor betalingen tijdens de reis die slechts kontant gedaan kunnen worden (op de afgelegen plekken die u bezoekt).

Verwijzing naar maaltijden die inclusief zijn: O = ontbijt, L = lunch, D = diner.

Dag 1 - 2: Livingstone (1x O)
Om 14:00 uur ontmoet u uw gidsen en medereizigers bij de accommodatie in Livingstone en wordt in het kort de gang van zaken voor deze reis besproken. Deze eerste twee dagen kunt u de mooie Victoria Falls gaan bezichtigen als ook optioneel deelnemen aan activiteiten zoals een rondvlucht boven de watervallen, bungeejump, cruise of raften op de Zambezi rivier. Uw gids kan u meer vertellen over alle avontuurlijke excursies die u hier kunt ondernemen. Maar u kunt er ook voor kiezen om het rustig aan te doen en Livingstone een beetje te verkennen of relaxen bij uw accommodatie. Lunches en diners zijn voor eigen rekening in lokale restauranten. Het ontbijt op dag twee wordt door uw groepsleiders voorbereid zodat u de dag samen kunt beginnen.

U overnacht bij Victoria Falls Waterfront of Maramba Lodge in een tweepersoons chalet met en-suite badkamer. Bij uw accommodatie is een zwembad, restaurant en bar aanwezig.

Inclusief: entreegelden Victoria Falls
Optionele activiteiten: bungeejump, sunset cruise, white water rafting, Flight of Angels

 

Dag 3 - 4: Caprivi (O, L, D)
U laat Zambia achter zich en gaat de Caprivi Strip in waar u de komende dagen op zoek gaat naar de wilde dieren waar deze regio om bekend staat. Met een boot gaat u de Kwando rivier op en u maakt een game drive in het Mahango Game Reserve. Dagafstand dag drie: 300 km, +/- 4 uren exclusief stops. Dagafstand dag vier: 200 km, +/- 3 uren exclusief stops.

De eerste nacht brengt u door in een tweepersoons permante tent met en-suite badkamer bij Camp Kwando waar een zwembad, restaurant en bar aanwezig zijn. De volgende nacht gaat u naar Ngepi Camp waar u overnacht in tweepersoons boomhutten met en-suite badkamer. Bij dit kamp zijn een bar, restaurant en een 'zwemkooi' in de rivier aanwezig.

Inclusief: entreegelden, game drives

Dag 5: Rundu (O, L)
Een rustig begin van de dag, u kunt genieten van de grote verscheidenheid aan vogels in het kamp waar u overnacht heeft. De route van vandaag volgt de Kavango rivier en u zult onderweg kleine dorpjes met rieten hutten zien en mensen die houtsnijwerk verkopen. U overnacht aan de rand van de rivier in Rundu waar u een mooie Afrikaanse zonsondergang kunt zien. Avondmaaltijd bij een restaurant, voor eigen rekening. Dagafstand 210 km, +/- 3 uur exclusief stops.

Overnachting bij Inkwazi Lodge in een tweepersoons chalet met en-suite badkamer. Zwembad, restaurant en bar aanwezig.

Dag 6 - 8: Etosha National Park (O, L, D)
U rijdt Namibië dieper in naar het Etosha National Park. Dit park heeft als kern de Etosha Pan met daar omheen waterpoelen. De lokale bevolking noemt dit gebied: 'the great white place of dry water'. In Etosha worden veel leeuwen, olifanten en antilopes gezien. U overnacht op de grens van het park op zo'n 25 minuten rijafstand van het dichtstbijzijnde ingangshek. U gaat tweemaal een hele dag op safari in dit park, maaltijden worden door de reisleiding bereid. Dagafstand 420 km, +/- 5 uren exclusief stops en 2x volle dag game drive.

Overnachting bij Tarentaal Guest Farm in een tweepersoons kamers met en-suite badkamer. Zwembad en bar aanwezig.

Inclusief: 2x full day game drive en entreegelden Etosha National Park

 

Dag 9: Brandberg (O, L, D)
Vandaag rijdt u door het mooie woestijnlandschap naar het Brandberg gebergte. De lodge waar u vanavond overnacht is gelegen in de droge Ugab rivier, een gebied waar de zeldzame woestijnolifanten voorkomen. U brengt een bezoek aan het fascinerende petrified forest en maakt een wandeling met een lokale gids naar de White Lady rotstekeningen. Dagafstand 430 km, +/- 6 uren exclusief stops.

Overnachting in tweepersoons chalets met en-suite badkamer bij Brandberg White Lady Lodge. Bij de lodge zijn een zwembad, bar en restaurant aanwezig.

Inclusief: toegang petrified forest, wandeling met gids naar White Lady rock art.

Dag 10 - 11: Swakopmund (2xO, 1xL)
Na het ontbijt is het tijd om de kust op te zoeken! Het eindpunt van vandaag is Swakopmund, een kustplaats omgeven door woestijn met een sterk Duitse geschiedenis. De Duitse invloeden zijn nog duidelijk terug te vinden in de architectuur van gebouwen, straatnamen en ook op de menukaart in restauranten. Voor u in Swakopmund arriveert, maakt u nog een tussenstop om de zeehondenkolonie bij Cape Cross te zien. Dagafstand 250 km, +/- 3,5 uur exclusief stops.

Uw gids zal u meer inlichting geven over de vele activiteiten in en rond Swakopmund die u kunt ondernemen. Een paar voorbeelden: sandboarden, parachutespringen of kanoën op de oceaan. Maar maak ook vooral een wandeling door dit stadje en langs de oceaan en kies een gezellig restaurant voor het diner.

U overnacht bij Hotel d'Avignon in een tweepersoons kamer met en-suite badkamer. Bij dit hotel zijn een restaurant en wi-fi aanwezig.

Inclusief: entree Cape Cross seal colony
Optionele activiteiten: parachute springen, sandboarden, ocean canoe safari, rondvlucht etc.

Dag 12 - 13: Namib woestijn (O, L, D)
U verlaat Swakopmund en rijdt het mooie maanachtige landschap in wat deze kustplaats omringt. Vandaag bezoekt u een aantal speciale plekken in de Namib woestijn waar u prachtige foto's kunt maken. De Namib is maar liefst 55 miljoen jaar oud, één van de oudste woestijnen ter wereld. Te voet verkent u Sossusvlei, een plek waar ooit water was en nu nog de 'skeletten' van bomen te vinden zijn. Een dramatisch lijnenspel met op de achtergrond het roodgekleurde zand van de woestijn, een droom voor iedere (amateur-)fotograaf. De lokale gids loopt samen met u naar Sossusvlei, dit is een wandeling van ongeveer 3,5 km. U kunt ook kiezen om met een 4x4 voertuig naar Sossusvlei gebracht te worden, kosten hiervoor zijn voor eigen rekening (+/- 50 Namibian Dollar per rit per persoon, retour N$ 100 pp).

Een andere bijzondere plek die u vandaag gaat bezoeken is de Sesriem Canyon. U overnacht bij een lodge vanwaar u de zon mooi kunt zien zakken achter de hoogste zandduinen ter wereld. Dagafstand 350 km, +/- 5 uur exclusief stops.

U overnacht bij Desert Camp in tweepersoons permanente tenten met en-suite badkamer. Bij dit kamp is een restaurant, bar en zwembad aanwezig.

Inclusief: entree Sossusvlei te voet, entree Namib Naukluft National Park.
Optioneel: 4x4 rit naar Sossusvlei (N$ 50 per persoon one way)

Dag 14: Windhoek (O, L)
De reis gaat vandaag verder naar Windhoek, de hoofdstad en grootste stad van Namibië. In deze stad vindt u vriendelijke mensen en een interessante mix van Afrikaanse en Europese culturen. Ook hier vindt u weer gebouwen uit de Duitse koloniale tijd. Dagafstand 345 km, +/- 4,5 uur exclusief stops.

Overnachting bij Klein Windhoek Guesthouse in een tweepersoons kamer met en-suite badkamer. Bij dit guesthouse zijn een restaurant, bar, zwembad en wi-fi aanwezig.

Dag 15: Kalahari (O, L, D)
Vandaag staat er een hele interessante ontmoeting op het programma. U gaat de grens over naar Botswana en ontmoet een San bushman die leeft in dit droge gebied. U maakt een natuurwandeling met de bushman en een tolk en leert meer over overlevingsstrategieën die de bosjesmannen gebruiken om in de woestijn te kunnen leven. Dagafstand 550 km, +/- 7,5 uur exclusief stops.

U overnacht in chalets bij Dqae Qare San Lodge.

Inclusief: natuurwandeling met San Bushman en tolk.


Dag 16 - 18: Okavango Delta (3xO, 3xL, 2xD)
Botswana kent veel mooi natuurschoon, maar de Okavango Delta is een 'anders dan anders' natuurgebied. Voorafgaande aan uw avontuur in de Delta overnacht u 1 avond bij een lodge in Maun en daarna twee nachten in het tented camp op een eiland in de Okavango Delta. U rijdt door de Kalahari naar Maun, een afstand van zo'n 300 km, +/- 4,5 uur rijafstand.

U rijdt op dag 17 de Okavango Delta in naar de mokoro's met een 4x4 voertuig (ongeveer 2 uren rijden). Mokoro's zijn traditionele uitgeholde boomstammen die dienen als kano. Tegenwoordig wordt er veelal gebruik gemaakt van modernere kano's om bomen te sparen. Met de mokoro's wordt u door een poler naar het tented camp in het hart van de Delta gebracht. De polers bewegen de mokoro's voort d.m.v. een lange stok. Voor u is dit een heerlijke ontspannen manier van reizen! U beweegt bijna geruisloos door het water en tussen het riet door. Vergeet niet om u goed te beschermen tegen de zon!

De Okavango Delta is een bijzonder en rustgevend gebied waar onder andere grote aantallen buffels en olifanten leven. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met name Kingfishers komen hier veel voor. Geniet van de rust terwijl u zich ver van de bewoonde wereld bevindt. Maak een wandeling of wellicht wilt u zelf proberen om de mokoro te varen. Neem een boek of spelletje mee, leer uw reisgenoten beter kennen of geniet in stilte van de natuur om u heen. Game walks met de lokale gidsen zijn inbegrepen (iedere ochtend en middag).

U overnacht in een tented camp in de Okavango Delta. Iedere tent is voorzien van horren om muggen buiten de deur te houden en heeft twee kampeerbedden en een en-suite chemisch toilet. Dagelijks wordt op het vuur water verwarmd voor de 'emmer-douche'. Kussens, dekens, lakens en stoelen zijn aanwezig in het kamp, maar verder moet alles meegenomen worden vanuit Maun (ook drinkwater!). Belangrijk bij dit Wilderness Camp is ook dat er geen rommel mag achterblijven in de Delta, alles wordt weer mee terug genomen. Dagafstand: 2 uren per 4x4 voertuig de Delta in.

Inclusief: entreegelden Okavango Delta, ochtend en middag game walks met lokale gids.
Optionele activiteit: rondvlucht boven de Okavango Delta (+/- 95-120 US$, afhankelijk van het aantal personen aan boord van het vliegtuigje)

Dag 19: Makgadigadi Pans (O, L)
U zult de glinsterende Makgadigadi zoutpannen als een eindeloos wit landschap zien opdoemen. Slechts een korte tijd van het jaar valt hier regen en dan komen grote kuddes wildebeesten, zebra's en springbokken naar het gebied om het verse gras te eten. Ook flamingo's komen naar de pannen om de algen in de ondiepe meertjes te eten. Helaas kan men dit schouwspel slechts een korte periode van het jaar aanschouwen. Dagafstand 320 km, +/- 4 uur exclusief stops.

U overnacht vanavond in een tented lodge of in een chalet (2 éénpersoonsbedden en en-suite badkamer) bij Nata Lodge of Pelican Lodge (zwembad, restaurant en bar aanwezig). Het diner van vanavond is voor eiegn rekening.

Inclusief: entreegelden Makgadikgadi Pans

   

Dag 20: Chobe National Park (O, L)
U rijdt na het ontbijt in noordelijke richting door het Chobe Forest Reserve naar Kasane waar uw lodge gelegen is. Het Chobe National Park staat vooral bekend vanwege de grote kuddes olifanten en buffels die hier leven. In de middag maakt u een bootcruise over de Chobe rivier en kunt u wilde dieren spotten vanaf het water. Wie weet komen de olifanten in de namiddag om een bad te nemen of hun dorst te lessen bij de rivier. Dagafstand 300 km, +/- 3,5 uren exclusief stops.

Overnachting bij Thebe River Safaris in een tweepersoons chalet met en-suite badkamer. Zwembad, bar en restaurant en wi-fi aanwezig bij de lodge.

Dag 21: Zambia Livingstone/Vic Falls (O)
U steekt de Zambezi rivier over met de Kazangula veerboot en dan bevindt u zich weer in Zambia. Gasten kunnen rond 12:00 uur naar Livingstone Airport gebracht worden. Deze fantastische toer eindigt helaas om 12:00 uur, vraag ons naar de mogelijkheden voor het verlengen van uw reis of vlieg weer terug naar Nederland.

Let op: Bij deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten. Lees hier meer over reisverzekeringen
Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Reisduur:

21 dagen,  20 nachten

Vertrek 2018:
D = Duitse reisleiding/vertaler
7 januari, 11 februari, 18, 25 maart, 8 april, 6 (D), 20 mei, 3, 17, 24 juni, 1, 8, 15, 22, 29 juli, 5 (D), 12, 19, 26 augustus, 2 (D), 9, 16, 23 (D), 30 september, 7, 14, 21 (D), 28 oktober, 4, 11, 18 november, 2 (D), 16, 30 december

Accommodatie:

Lodges, chalets, tented camp, hotel

Verzorging:

20x ontbijt, 17x lunch, 11x diner

Prijs:

Per persoon op basis van 2 persoonsbezetting

Startpunt:

Livingstone, Zambia

Richtlijn starttijd:

14:00

Eindpunt:

Victoria Falls/ Livingstone

Min / Max deelnemers:

4 min / 12 max

Malarigebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over Malaria

Leeftijd:

Tussen 12 en 65 (kinderen vanaf 12 tot 17 jaar, met ouder)

Reiskenmerken:

Safaris, natuur, avontuur, actief, cultuur

Extra activiteiten mogelijk:

Rondvlucht boven de Delta, activiteiten Vic Falls (bungeejump, rafting, flight of Angels), activiteiten Swakopmund (sandboarden, quad biken etc)

Landen:

Namibië, Botswana, Zambia

Hoogtepunten:

Victoria Falls, Caprivi Strip, Etosha N.P., Damaraland, Swakopmund, Namib woestijn, Sossusvlei, Makgadigadi Pans, Kalahari, Okavango Delta, Chobe National Park, Big Five

Bagage voorwaarden:

Zachte tassen, niet meer dan 12 kg (+ rugzak die u bij activiteiten kunt gebruiken)

Internationaal gezelschap:

Ja

Taal Reisleiding:

Engels en bij sommige reizen Duits (zie vertrekdata)

1 persoonsaccommodatie mogelijk:

Ja, extra toeslag

Zelf participeren:

Ja, afwassen, afruimen, tassen inpakken en uitpakken van de truck etc

Visa nodig:

Ja, lees hier meer

Grens overschrijdingen:

Lees hier meer informatie over Grens overschrijdingen 

Gezondheid: 

Lees hier meer informatie over Gezondheid

Inbegrepen:
- Accommodatie: Lodges, chalets, hotel en tented camp
- Vervoer per Adventure Truck
- Verzorging: 20x Ontbijt, 17x Lunch, 11x Diner
- Entreegelden
- Professionele gidsen
- Genoemde activiteiten

Niet Inbegrepen:
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering (verplicht)
- Visas
- Transfers
- Optionele activiteiten en excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Niet genoemde maaltijden en drankjes
- Local Payment van ZAR 2000 p.p.

Uw Zuidelijk Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving 01/01/18
tot
31/12/18
ER S208 op basis van 1-persoonsbezetting € 4.040,00
ER S208 op basis van 2-persoonsbezetting € 3.220,00
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.