Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

16 daagse reis langs bijzondere plekken in Botswana, Zimbabwe en het Krugerpark (ER S212)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Krugerpark, Great Zimbabwe Ruïnes, Matobo National Park, Hwange N.P., Victoria Falls, Chobe N.P., Okavango Delta, Khama Rhino Sanctuary, Big Five safaris

*Klik op de kaart voor een overzicht van de route van deze reis.

Vertrek: Geselecteerde data in 2018 (altijd op zaterdag)
Accommodatie: Lodges, chalets, hotels, Tented Camp
Vervoer: Adventure Truck of minibus
Startpunt: Johannesburg
Eindpunt: Johannesburg
Landen: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe
Leeftijd: 12 - 65 jaar

Een avontuurlijke reis voor een betaalbare prijs! Bij deze reis ontdekt u drie verschillende landen in zuidelijk Afrika en verblijft u in een verscheidenheid aan accommodaties. Bezoek top-locaties voor het spotten van wilde dieren en kom tot rust in de adembenemende natuur van de Okavango Delta, Matobos National Park en Victoria Falls. Een cultureel en historisch interessante lokatie zijn de Great Zimbabwe Ruïnes. U reist in een kleine groep van 4 tot 12 personen onder begeleiding van deskundige gidsen.

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

16 daagse reis langs bijzondere plekken in Botswana, Zimbabwe en het Krugerpark (ER S212)

Verwijzing naar maaltijden die inclusief zijn: O = ontbijt, L = lunch, D = diner.

Maaltijden worden hoofdzakelijk bereid door de groepsleiding met hulp van gasten waar nodig (afwassen etc). Bij een aantal van de accommodaties worden ontbijt en/of diner door de lodge verzorgd. U overnacht in 2-persoons kamers. Reist u alleen? Dan wordt u ingedeeld met een andere reiziger van hetzelfde geslacht of u kunt kiezen voor een eigen kamer tegen betaling. Genoemde accommodaties kunnen op basis van beschikbaarheid vervangen worden door accommodaties van dezelfde kwaliteit. U reist met een Adventure Truck voorzien van 12 stoelen of in uitzonderlijke gevallen wordt gebruik gemaakt van een busje.

Aan het begin van deze reis betaalt u een local payment van 300 Amerikaanse Dollar per persoon. U betaalt dit bedrag aan uw gidsen en dit wordt gebruikt voor betalingen tijdens de reis die slechts kontant gedaan kunnen worden.

Dagprogramma

Dag 1: Johannesburg - Krugerpark (L, D)
Een vroege start van deze reis: om 06:30 uur verlaat u Johannesburg richting het Krugerpark. U gaat het noordelijke deel van dit wereldberoemde park verkennen met de truck en zult in het Letaba Camp verblijven. Terwijl u door het park rijdt, heeft u kans om vele wilde dieren te zien waaronder de befaamde Big Five: olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. Dagafstand 550 km, +/- 8 uren exclusief stops.

Overnachting in het Letaba Camp in chalets met twee 2-persoons slaapkamers met gedeelde badkamer of in het tented camp.

Inclusief: entreegelden Krugerpark en game drive met de truck

Dag 2: Krugerpark (O, L, D)
Om de kans op het spotten van roofdieren zoals leeuwen en luipaarden te vergroten, is het belangrijk om vroeg op pad te gaan wanneer deze dieren nog genieten van hun prooi. U rijdt vandaag door het noordelijke deel van het park (Pafuri), dat bekend staat vanwege de olifanten, wilde honden en leeuwen. Wanneer u de Limpopo Vallei bereikt, zult u zien dat de Mopani struiken plaats hebben gemaakt voor een meer bosrijke vegetatie. In dit gebied vindt u veel verschillende vogelsoorten. Aan het einde van de middag verlaat u het Krugerpark en overnacht en dineert bij een lodge net buiten de hekken van het park. Dagafstand 305 km, +/- 8 uren exclusief stops.

U overnacht in Meru-stijl tenten in het Tented Camp bij Awelani.

Inclusief: entreegelden Krugerpark en volle dag game drive met de truck


Dag 3: Great Zimbabwe (O, L, D)
Vroeg in de ochtend gaat u Zimbabwe binnen via de Beit Bridge grenspost en reist daarna in noordelijke richting naar uw accommodatie voor vanavond. Vandaag brengt u met een lokale gids een bezoek aan het Great Zimbabwe Monument. Deze zeer goed bewaard gebleven ruïnes zijn van de grootste en oudste stenen structuren in zuidelijk Afrika. Tijdens een informatieve wandeling gaat u deze bouwwerken, daterend uit de 11e tot 14e eeuw, ontdekken. Dagafstand 630 km, +/- 6,5 uur exclusief stops en grensovergang (kan zo'n 2 tot 4+ uren duren). Wanneer de reistijd vandaag lang is dan brengt u morgenochtend een bezoek aan de Zimbabwe ruïnes.

Overnachting bij het Great Zimbabwe Hotel in tweepersoons kamers met en-suite badkamer, diner bij het restaurant van de lodge.

Inclusief: entreegelden en toer met gids langs de Zimbabwe ruïnes.

Dag 4 - 5: Matobo National Park (O, L, D)
Reizend via de hoofdstad van Zimbabwe, Bulawayo, komt u vandaag aan bij het Matobo National park waar u in chalets grenzend aan het park zult slapen. Aan het einde van de middag, als de zon begint te zakken, kunt u genieten van sundowners met uitzicht over het park. De volgende ochtend bezoekt u World's View en het graf van Cecil John Rhodes in het park. Terwijl u door het park rijdt, heeft u kans om wilde dieren te zien waaronder neushoorns. De uitzonderlijke rotsformaties bieden niet alleen een fantastisch landschap, maar u vindt er ook oude rotstekeningen van de bushman die u tijdens een wandeling gaat bekijken. Dagafstand 340 km, +/- 5 uren exclusief stops.

Twee overnachtingen bij Hermits Peak in 2-persoons chalets met en-suite badkamer. Diners worden door de lodge verzorgd als ook het ontbijt op dag 5 en 6. Zwembad, restaurant en bar aanwezig.

Inclusief: entreegelden Matobo N.P., game walks

Dag 6 - 7: Hwange National Park (O, L, D)
Het Hwange National Park is het grootste wildpark in Zimbabwe met een oppervlakte van 14650 vierkante kilometer. Het park is met name bekend vanwege de grote populatie olifanten. De chalets waar u overnacht liggen in de zogenaamde game management area aan de rand van het reservaat. Met een lokale gids die het park op z'n duimpje kent, gaat u een volle dag op game drive met een open 4x4 safarivoertuig (dag 7). Dagafstand 335 km, +/- 5 uren exclusief stops.

Twee overnachtingen bij Miombo Safari Lodge in het Hwange N.P. in 2-persoons chalets met en-suite badkamer. Afhankelijk van beschikbaarheid kunt u ook in tweepersoons boomhutten met en-suite badkamer overnachten. Bij de Lodge is een zwembad en gezamenlijke boma aanwezig.

Inclusief: entreegelden, 1 dag game drive met open 4x4.

 

Dag 8 - 9: Victoria Falls (O)
Tijd om de adembenemende Victoria Falls te bezoeken. Mosi oa Tunya worden de watervallen ook wel genoemd en dit betekent 'de rook die dondert', verwijzend naar het gebulder van het vallende water en de mist/waterdamp die rond de waterval hangt. De brug over de kloof van de Zambezi rivier werd gebouwd in opdracht van Cecil John Rhodes en werd voltooid in 1905. Vandaag de dag kunt u vanaf de brug een bungeejump maken van maar liefst 111 meter. U kunt naast het bezoeken van de waterval ook nog kiezen voor een vlucht boven de waterval, raften op de rivier etc. U kunt hier ook op de lokale markt terecht voor het kopen van souvenirs. Lunch en diner zijn deze dagen voor eigen rekening. Dagafstand: 200 km, +/- 3 uur exclusief stops.

Overnachtingen in het Rainbow Hotel in Victoria Falls (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met en-suite badkamer. Bij het hotel zijn een zwembad, restaurant, bar en wi-fi aanwezig.

Inclusief: entree naar de Victoria Falls
Optionele activiteiten: white river rafting, Flight of Angels, bungeejump etc.

Dag 10: Chobe National Park (O, L, D)
De Choberivier is één van de focuspunten van Botswana en zorgt overal waar zij vloeit voor een prachtig landschap. Ook de lodge waar u vanavond overnacht, ligt nabij de Chobe River. De rivier vormt de noordelijke grens van het Chobe National Park en is de reden voor de grote hoeveelheid olifanten in het gebied. In de namiddag gaat u een sundowner cruise over de rivier maken waar u hopelijk de olifanten hun dorst ziet lessen aan het einde van de dag. Dagafstand 85 km, +/- 1 uur exclusief grensformaliteiten.

Overnachtingen bij Thebe River Lodge in een tweepersoons chalet met en-suite badkamer. Bij de lodge zijn een zwembad, restaurant en bar aanwezig.

Inclusief: entreegelden Chobe N.P.,  sunset cruise over de Chobe rivier.

Dag 11: Nata (O, L)
's Ochtends kunt u optioneel nog een game drive maken in het Chobe N.P. en daarna gaat de reis verder in zuidelijke richting door het Kasane Forest Reserve naar Nata. Diner is 's avonds bij een lokaal restaurant of de lodge (voor eigen rekening). Dagafstand 300 km, +/- 4,5 uur exclusief stops.

Overnachting bij Nata Lodge in 2-persoons luxe tenten met en-suite badkamer. Bij de lodge zijn een zwembad, bar en restaurant aanwezig.

Optionele activiteit: morning game drive Chobe N.P.

Dag 12 - 14: Okavango Delta (3xO, 3xL, 2xD)
U rijdt de Okavango Delta in met een 4x4 voertuig naar de mokoro's (kano's). Met de mokoro's wordt u door een poler naar het tented camp in het hart van de Delta gebracht. De polers bewegen de mokoro's voort d.m.v. een lange stok. Voor u is dit een heerlijke ontspannen manier van reizen! U beweegt bijna geruisloos door het water en tussen het riet door. Vergeet niet om u goed te beschermen tegen de zon!

De Okavango Delta is een bijzonder en rustgevend gebied waar onder andere grote aantallen buffels en olifanten leven. Vogelliefhebbers kunnen hier eveneens hun hart ophalen, met name Kingfishers komen hier veel voor. Geniet van de rust terwijl u zich ver van de bewoonde wereld bevindt. Maak een wandeling, zwem in het heldere water of wellicht wilt u zelf proberen om de mokoro te varen. Neem een boek of spelletje mee, leer uw reisgenoten beter kennen of geniet in stilte van de natuur om u heen.

U overnacht in een tented camp in de Okavango Delta samen met lokale gidsen. Iedere tent is voorzien van horren om muggen buiten de deur te houden en heeft twee kampeerbedden en een en-suite chemisch toilet. Dagelijks wordt op het vuur water verwarmd voor de 'emmer-douche'. Kussens, dekens, lakens en stoelen zijn aanwezig in het kamp, maar verder moet alles meegenomen worden (ook drinkwater!). Belangrijk bij dit Wilderness Camp is ook dat er geen rommel mag achterblijven in de Delta, alles wordt weer meegenomen terug naar Maun. Op dag 14 arriveert u in de middag bij de lodge in Maun waar u 's avonds dineert (voor eigen rekening). Dagafstand: 2 uren per 4x4 voertuig de Delta in.

Inclusief: entreegelden Okavango Delta, tocht per mokoro, ochtend en middag game walks met lokale gids.
Optionele activiteit: vlucht boven de Delta op dag 14.

 

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary (O, L, D)
Na het ontbijt bij de lodge rijdt u vanaf Maun in zuidelijke richting door de Kalahari woestijn naar Khama Rhino Sanctuary. Khama Rhino ontstond in 1992 met als doel het beschermen van de met uitsterven bedreigde neushoorn en het in stand houden van een gebied waar wilde dieren kunnen leven. Ook biedt het economische voordelen voor de lokale bevolking d.m.v. toerisme en voorlichting over natuurbescherming. Met een beetje geluk zult u hier neushoorns zien wanneer u in de middag door het reservaat rijdt. Dagafstand: 450 km, +/- 6,5 uur exclusief stops.

U overnacht vanavond in een chalet in het Khama Rhino Sanctuary, het chalet heeft 2 slaapkamers met elk twee éénpersoons bedden en een gedeelde badkamer.

Inclusief: entree Khama Rhino Sanctuary en afternoon game drive
Optionele activiteit: night game drive in open 4x4 safarivoertuig

Dag 16: Johannesburg (O)
Tijd om terug te keren naar Zuid-Afrika. Onderweg zult u de gelegenheid krijgen om ergens te lunchen (voor eigen rekening). De verwachting is om rond 17:00-18:00 uur weer in Johannesburg te zijn. Dagafstand 630 km, +/- 7,5 uur exclusief stops.

Vanaf het vliegveld van Johannesburg kunt u terug vliegen naar Nederland of uw reis vervolgen (vraag ons naar de mogelijkheden).

Let op: Bij deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten. Lees hier meer over reisverzekeringen
Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Uw Zuidelijk Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Reisduur:

16 dagen, 15 nachten

Vertrek 2018:
(D = Duitse reisleiding)
6, 13 januari, 3, 10 (D), 24 februari, 17, 24 maart, 7, 14, 28 (D) april, 5, 19 mei, 2, 9, 23, 30 juni, 7 (D), 14, 21, 28 juli, 4 (D en Engels), 11 (D), 18, 25 augustus, 1, 8 (D), 15, 22 (D), 29 september, 6, 13 (D), 20, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 22 december

Accommodatie:

Chalets, hotels, lodges en tented camp

Verzorging:

15x ontbijt, 13x lunch, 11x diner

Prijs:

Per persoon op basis van 2 persoonsbezetting

Stratpunt:

Johannesburg

Richtlijn starttijd van reis:

06:30

Eindpunt:

Johannesburg (rond 17:00-18:00 uur)

Min / Max deelnemers:

4 min / 12 max

Malariagebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

tussen 12 en 65 (kinderen vanaf 12 tot 17 jaar, met ouder)

Reiskenmerken:

Avontuur, safaris, natuur, cultuur, actief

Extra activiteiten mogelijk:

Bungeejump, flight of Angels, raften, rondvlucht Delta, night game drive Khama Rhino, morning game drive Chobe

Landen:

Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe

Hoogtepunten:

Krugerpark, Zimbabwe Ruins, Matobos NP, Hwange NP, Victoria Falls, Chobe NP, Okavango Delta, Khama Rhino sanctuary, Big Five game drives

Bagage voorwaarden:

Zachte tassen, niet meer dan 12 kg (+ rugzak die u bij activiteiten kunt gebruiken)

Internationaal gezelschap:

Ja

Taal Reisleiding:

Engels en bij sommige reizen Duits (zie vertrekdata)

1 persoonsaccommodatie mogelijk:

Ja, extra toeslag

Zelf participeren:

Ja, afwassen, tassen inpakken en uitpakken van de truck etc

Visa nodig:

Ja, lees hier meer

Grens overschrijdingen:

Lees hier meer informatie over Grens overschrijdingen 

Gezondheid: 

Lees hier meer informatie over Gezondheid

Inbegrepen:
- Accommodatie: Lodges, hotels, chalets en tented camp
- Vervoer per Adventure Truck
- Verzorging: 15x Ontbijt, 13x Lunch, 11x Diner
- Entreegelden parken
- Professionele gidsen
- Genoemde activiteiten

Niet Inbegrepen:
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering (verplicht)
- Visas
- Transfers
- Optionele activiteiten en excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Niet genomde maaltijden en drankjes
- Local Payment van US$ 300 p.p. te voldoen aan het begin van de reis bij de reisleiding
- Botswana Tourism levy USD 30 p.p.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving 01/01/18
tot
31/12/18
ER S212 op basis van 1-persoons bezetting € 3.120,00
ER S212 op basis van 2-persoonsbezetting € 2.430,00
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.