Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

14 dagen toeren langs de mooiste wildparken van Botswana en de Vic Falls (ER S214)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Khama Rhino Sanctuary, Okavango Delta, Moremi Game Reserve, Makgadikgadi zoutpannen, Chobe National Park, Victoria Falls.

* Klik op de kaart voor een overzicht van de route van deze reis

Vertrek: Geselecteerde data in 2018 (altijd op zondag)
Accommodatie: Lodges, chalets, hotel, Tented Camp
Vervoer: Adventure Truck
Startpunt: Johannesburg (13 daagse reis start in Maun)
Eindpunt: Victoria Falls
Landen: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe
Leeftijd: 12 - 65 jaar

Bij deze groepsreis, in een kleine groep van 4 tot 12 personen, staat Botswana centraal. Het land is een paradijs voor liefhebbers van safari met een verscheidenheid aan fantastische wildparken waar u de Big Five kunt spotten. Naast wildreservaten bezoekt u ook een aantal van de mooiste natuurparken: Okavango Delta, Makgadikgadi Pans en de Victoria Watervallen in Zimbabwe.

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

14 dagen toeren langs de mooiste wildparken van Botswana en de Vic Falls (ER S214)

Botswana staat bekend vanwege de uitstekende safarimogelijkheden, het land wordt echter ook veel gezien als een relatief dure vakantiebestemming. Voor deze reis zijn accommodaties geselecteerd waarbij u absoluut waar voor u geld krijgt.

Verwijzing naar maaltijden die inclusief zijn: O = ontbijt, L = lunch, D = diner.

Maaltijden worden hoofdzakelijk bereid door de groepsleiding met hulp van gasten waar nodig (afwassen e.d.). Bij een aantal van de accommodaties worden ontbijt en/of diner door de lodge verzorgd. U overnacht meestal in 2-persoons chalets. Reist u alleen? Dan wordt u ingedeeld met een andere reiziger van hetzelfde geslacht of u kunt kiezen voor een eigen kamer tegen een meerprijs. Genoemde accommodaties kunnen op basis van beschikbaarheid vervangen worden door accommodaties van dezelfde kwaliteit. U reist met een Adventure Truck voorzien van 12 stoelen of in uitzonderlijke gevallen wordt gebruik gemaakt van een busje.

Aan het begin van deze reis betaalt u een local payment van 300 Amerikaanse Dollar per persoon. U betaalt dit bedrag aan uw gidsen en dit wordt gebruikt voor betalingen tijdens de reis die slechts kontant gedaan kunnen worden.

Dagprogramma

Dag 1: Johannesburg - Khama Rhino Sanctuary (L, D)
De reis begint vroeg, om 06:30 uur verlaat u Johannesburg en rijdt in noordelijke richting naar de grens met Botswana. Uw eerste overnachting vindt plaats bij Khama Rhino Sanctuary in Botswana. Khama Rhino ontstond in 1992 met als doel het beschermen van de met uitsterven bedreigde neushoorn en het in stand houden van een gebied waar wilde dieren kunnen leven. Ook biedt het economische voordelen voor de lokale bevolking d.m.v. toerisme en voorlichting over natuurbescherming. Dit reservaat ligt in het Kalahari zandveld en heeft een aantal natuurlijke waterplekken waardoor er veel neushoorns, zebra's en wildebeesten leven. Dagafstand: 630 km, +/- 7,5 uur exclusief stops.

U overnacht vanavond in een chalet in het Khama Rhino Sanctuary, het chalet heeft 2 slaapkamers met elk twee éénpersoons bedden en een gedeelde badkamer.

Inclusief: entree Khama Rhino Sanctuary en afternoon game drive

Dag 2: Maun (O, L)
U rijdt vandaag door de Kalahari naar Maun, deze plaats staat bekend als de toegangspoort naar de Okavango Delta. U zult vandaag heel wat uren op de weg doorbrengen waar u kunt genieten van het landschap en wellicht olifanten of giraffes langs de weg zien. Maun werd gesticht in 1915 als hoofdstad van het Batawanavolk. De naam Maun komt van het San-woord 'maung' wat betekent: plaats van kort riet. U kunt vanavond dineren bij een lokaal restaurant voor eigen rekening. Dagafstand: 450 km, +/- 6,5 uur exclusief stops.

U overnacht vanavond bij Rivernest Cottages (of gelijkwaardig) in Maun in tweepersoons cottages (2 éénpersoons bedden) met en-suite badkamer. Zwembad, restaurant en bar aanwezig bij de accommodatie.

Optionele activiteit: vlucht boven de Okavango Delta, prijs USD 95-120 pp afhankelijk van het aantal personen in het vliegtuig (tijdsafhankelijk kan deze optionele activiteit ook later in de reis uitgevoerd worden, informeer bij uw gids).

 

Dag 3 - 4: Okavango Delta (2xO, 2xL, 2xD)
U rijdt de Okavango Delta in naar de mokoro's. Mokoro's zijn traditionele uitgeholde boomstammen die dienen als kano. Tegenwoordig wordt er veelal gebruik gemaakt van modernere kano's om bomen te sparen. Met de mokoro's wordt u door een poler naar het tented camp in het hart van de Delta gebracht. De polers bewegen de mokoro's voort d.m.v. een lange stok. Voor u is dit een heerlijke ontspannen manier van reizen! U beweegt bijna geruisloos door het water en tussen het riet door. Vergeet niet om u goed te beschermen tegen de zon!

De Okavango Delta is een bijzonder en rustgevend gebied waar onder andere grote aantallen buffels en olifanten leven. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met name Kingfishers komen hier veel voor. Geniet van de rust terwijl u zich ver van de bewoonde wereld bevindt. Maak een wandeling of wellicht wilt u zelf proberen om de mokoro te varen. Neem een boek of spelletje mee, leer uw reisgenoten beter kennen of geniet in stilte van de natuur om u heen. Game walks met de lokale gidsen zijn inbegrepen.

U overnacht in een tented camp in de Okavango Delta. Iedere tent is voorzien van horren om muggen buiten de deur te houden en heeft twee kampeerbedden en een en-suite chemisch toilet. Dagelijks wordt op het vuur water verwarmd voor de 'emmer-douche'. Kussens, dekens, lakens en stoelen zijn aanwezig in het kamp, maar verder moet alles meegenomen worden vanuit Maun (ook drinkwater!). Belangrijk bij dit Wilderness Camp is ook dat er geen rommel mag achterblijven in de Delta, alles wordt weer mee terug genomen. Dagafstand: 2 uren per 4x4 voertuig de Delta in.

Inclusief: entreegelden Okavango Delta, ochtend en middag game walk met lokale gids.

Dag 5, 6, 7 en 8: Moremi Game Reserve (4xO, 4xL, 3xD)
Met een open 4x4 safari-voertuig gaat u het Moremi Game Reserve in voor ongekende mogelijkheden om wild te spotten. Chiefs Island is het grootste stuk land binnen het Moremi Game Reservaat en was het belangrijkste jachtgebied van het Batawanavolk voordat het gebied tot reservaat uitgeroepen werd. De komende dagen maakt u game drives in dit gebied op zoek naar olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en vele andere dieren. U brengt tijd door in Moremi als ook in een aangrenzend privé wildreservaat. Dagafstand: 150 km, +/- 4 uren exclusief stops.

Op dag 8 komt u halverwege de dag weer terug bij de lodge in Maun waar u 's avonds in het restaurant kunt dineren (voor eigen rekening)

U overnacht 3 nachten bij Hyena Pan Bushlodge (2 éénpersoons bedden met en-suite badkamer) of gelijkwaardig en nog een nacht bij Rivernest Cottages in Maun. Hyena Pan Bushlodge grenst aan het Moremi Game Reserve en is een privé permanente tented lodge.

Inclusief: entreegelden Moremi Game Reserve, game drives in de ochtend en middag per open 4x4
Optionele activiteit: rondvlucht boven de Okavango Delta, prijs USD 95-120 afhankelijk van het aantal personen in het vliegtuig (kan ook in de ochtend van dag 9 plaatsvinden)

   

Dag 9: Makgadikgadi Pans (O, L)
Vandaag is het tijd om naar Nata te rijden. U zult de glinsterende Makgadigadi zoutpannen als een eindeloos wit landschap zien opdoemen. Slechts een korte tijd van het jaar valt hier regen en dan komen grote kuddes wildebeesten en zebra's naar het gebied om het verse gras te eten. Ook flamingo's komen naar de pannen om de algen in de ondiepe meertjes te eten. Helaas kan men dit schouwspel slechts een korte periode van het jaar aanschouwen. Dagafstand 320 km, +/- 3,5 uur exclusief stops.

U overnacht vanavond in een tented lodge of in een chalet (2 éénpersoonsbedden en en-suite badkamer) bij Nata Lodge of Pelican Lodge (zwembad, restaurant en bar aanwezig).

Inclusief: entreegelden Makgadikgadi Pans

Dag 10 - 11: Chobe National Park (O, L)
De Choberivier is één van de focuspunten van Botswana en zorgt overal waar zij vloeit voor een prachtig landschap. Ook de lodge waar u vanavond overnacht, ligt nabij de Chobe River. De rivier vormt de noordelijke grens van het Chobe National Park en is de reden voor de grote hoeveelheden olifanten in dit gebied. Inbegrepen zijn een ochtend game drive per 4x4 voertuig in het park en een sundowner cruise over de rivier waar u de olifanten hun dorst ziet lessen aan het einde van de dag. Dagafstand: 300 km, +/- 4 uren exclusief stops + 1x 3 uren durende game drive.

Overnachtingen bij Thebe River Lodge in een tweepersoons chalet met en-suite badkamer. Bij de lodge zijn een zwembad, restaurant en bar aanwezig.

Inclusief: entreegelden Chobe N.P., ochtend game drive Chobe op dag 11 en sunset cruise op dag 11.
Optionele activiteit: afternoon game drive per 4x4 op dag 10.

 

Dag 12 - 13: Victoria Falls (2xO)
Tijd voor een uitstapje naar Zimbabwe om de geweldige Victoria Falls te bezoeken. Mosi oa Tunya worden de watervallen ook wel genoemd en dit betekent 'de rook die dondert', verwijzend naar het gebulder van het vallende water en de mist/waterdamp die rond de waterval hangt. De brug over de kloof van de Zambezi Rivier werd gebouwd in opdracht van Cecil John Rhodes en werd voltooid in 1905. Vandaag de dag kunt u vanaf de brug een bungeejump maken van maar liefst 111 meter. U kunt naast het bezoeken van de waterval ook nog kiezen voor een vlucht boven de waterval, raften op de rivier, bungeejump etc. U kunt hier ook op de lokale markt terecht voor het kopen van souvenirs (alles voor eigen rekening). Dagafstand: 70 km, +/- 1 uur exclusief grensformaliteiten.

Overnachtingen in het Rainbow Hotel in Victoria Falls (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met en-suite badkamer. Bij het hotel zijn een zwembad, restaurant, bar en wi-fi aanwezig.

Inclusief: entree naar de Victoria Falls
Optionele activiteiten: white river rafting, Flight of Angels, bungeejump etc.

Dag 14: einde tour (O)
Na het ontbijt (08:00 uur) komt er een einde aan deze tour. U kunt uw reis door zuidelijk Afrika vanaf hier nog vervolgen, vlieg bijvoorbeeld vanaf het Victoria Falls Airport naar uw volgende bestemming (vraag ons naar de mogelijkheden).

Let op: Bij deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten. Lees hier meer over reisverzekeringen
Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

 

Reisduur:

14 dagen, 13 nachten

Vertrek 2018:
D = Duitse reisleiding:
7, 14, 21, 28 januari, 4, 11, 18 (D), 25 februari, 4, 11, 18, 25 (mogelijk met Duitse reisleiding of Engels) maart, 1, 8, 22 (D), 29 april, 6, 13, 20, 27 mei, 3, 10, 17, 24 juni, 1, 8, 15, 22 (D), 29 juli, 5, 12, 19 (D), 26 augustus, 2, 9 (D), 16, 23, 30 september, 7 (D), 14, 21, 28 oktober, 4, 11, 18 (D), 25 november, 2, 9, 16, 23, 30 december

Accommodatie:

Lodges, chalets, tented camp, hotel

Verzorging:

13x ontbijt, 11x lunch, 6x diner

Prijs:

Per persoon op basis van 2 persoonsbezetting

Stratpunt:

Johannesburg (of u vliegt vanaf Johannesburg naar Maun en begint halverwege dag 2 met deze reis)

Richtlijn starttijd:

06:30

Eindpunt:

Victoria Falls

Min / Max deelnemers:

4 min / 12 max

Malarigebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Tussen 12 en 65 (kinderen vanaf 12 tot 17 jaar, met ouder)

Reiskenmerken:

Safaris, natuur, avontuur, actief, cultuur

Extra activiteiten mogelijk:

Rondvlucht boven de Delta, afternoon game drive Chobe, bungeejump, rafting, flight of Angels Vic Falls

Landen:

Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe

Hoogtepunten:

Khama Rhino Sanctuary, Okavango Delta, Moremi Game Reserve,  Chobe National Park, Makgadikgadi Pans, Victoria Falls, Big Five

Bagage voorwaarden:

Zachte tassen, niet meer dan 12 kg (+ rugzak die u bij activiteiten kunt gebruiken)

Internationaal gezelschap:

Ja

Taal Reisleiding:

Engels en bij sommige reizen Duits (zie vertrekdata)

1 persoonsaccommodatie mogelijk:

Ja, extra toeslag

Zelf participeren:

Ja, afwassen, afruimen, tassen inpakken en uitpakken van de truck etc

Visa nodig:

Ja, lees hier meer

Grens overschrijdingen:

Lees hier meer informatie over Grens overschrijdingen 

Gezondheid: 

Lees hier meer informatie over Gezondheid

Inbegrepen:
- Accommodatie: Lodges, chalets, hotel en tented camp
- Vervoer per Adventure Truck
- Verzorging: 13x Ontbijt, 11x Lunch, 6x Diner
- Entreegelden
- Professionele gidsen
- Genoemde activiteiten

Niet Inbegrepen:
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering (verplicht)
- Visas
- Transfers
- Optionele activiteiten en excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Niet genomde maaltijden en drankjes
- Local Payment van US$ 300 p.p.
- Botswana Tourism Levy USD 30 p.p.

Uw Zuidelijk Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving 01/01/18
tot
31/12/18
ER S214 op basis van 1-persoons kamerbezetting € 3.690,00
Er S214 op basis van 2-persoons kamerbezetting € 2.720,00
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.