Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

12 daagse groepsreis ‘Het beste van Namibië’ (reisnr. ER 290)

Omschrijving

Hoogtepunten:

Etosha National Park, Sossusvlei, Swakopmund, Walvisbaai, Twyfelfontain, bezoek aan Himba dorp

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: Op aanvraag
Vervoer: Inbegrepen
Startpunt: Windhoek
Eindpunt: Windhoek
Landen: Namibië
Leeftijd: Vanaf 16 jaar (Kinderen jonger dan 16 mogen in overleg mee)

Deze avontuurlijke groepsreis vertrekt en eindigt in de Namibische hoofdstad Windhoek. U reist per minibus langs enkele hoogtepunten van Namibië. Uw gids neemt u mee naar de fotogenieke Sossusvlei, het voormalig Britse Walvisbaai en het sterk Duits beïnvloede Swakopmund. Als absolute hoogtepunten brengt u een bezoek aan een Himba dorp en de laatste paar dagen brengt u door in het Nationale Park Etosha. Deze groepsrondreis zal u op een aangename wijze kennis laten maken met al het moois wat Nambië te bieden heeft.

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

12 daagse groepsreis 'Het beste van Namibië' (reisnr. ER 290)

Inclusieve maaltijden per dag: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Windhoek - Sesriem (D)
Vroeg in de ochtend, rond 09:00 uur, wordt u door uw gids bij de luchthaven of bij uw accommdodatie in Windhoek opgehaald. Vanuit de hoofdstad van Namibië reist u vandaag via het dorpje Rehoboth naar het zuiden. Rehoboth staat bekend om de de 'baster bevolking' die hier woont. De 'Basters' oftewel de kinderen van ouders van verschillende culturen (Nederlanders uit de Kaapkolonie die trouwden met vrouwen van Afrikaanse stammen), trokken vanuit de Kaap over de Oranjerivier en streken hier neer. De reis gaat verder met een stop in Solitaire, het op 1 na kleinste dorp van Namibië. Leuk om te weten is dat dit dorp bekend staat om de appeltaart van Moose McGregor's bakkerij! Vervolgens rijdt u door naar de accommodatie voor vandaag. U overnacht vanavond in een accomodatie dichtbij de beroemde zandduinen.

Dagafstand: ± 290 kilometer
Accommodatie: Agama River Lodge of gelijkwaardig
Verzorging: diner

Dag 2: Sesriem - Sossusvlei (O, D)
Hopelijk heeft u goed geslapen want uw gids zal u vroeg wekken voor een rit naar Sossusvlei. Het doel is om rond zonsopgang bij de toegangspoorten aan te komen, want het licht van de zonsopgang heeft een magisch effect op de duinen. U zult vanochtend prachtige foto's kunnen maken! Vanaf de poorten is het nog zo'n 60 kilometer rijden naar Sossusvlei en de laatste 5 kilometer legt u af in een speciaal woestijnvoertuig. Voordat het tijd is voor de lunch brengt u een bezoek aan de bekendste duin in het gebied: Dune 45, zo genoemd omdat hij op 45 kilometer vanaf Sesriem ligt op de weg naar Sossusvlei. Deze duin is zo'n 80 meter hoog, ligt dichtbij de weg en is niet vreselijk steil waardoor hij geschikt is om te beklimmen als u b.v. de zonsondergang wilt bewonderen.

Na de lunch in Sesriem staat er een korte excursies naar de Sesriem Canyon op het programma, waarna u aan het einde van de middag bij uw accommodatie komt om heerlijke te genieten van het zwembad of uw mooie kamer.

Dagafstand: ± 220 kilometer
Accommodatie: Agama River Lodge of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner

 

Dag 3: Sesriem - Swakopmund (O, L)
Weer vroeg op voor een lange reisdag richting het noordwesten. U zult zich echter totaal niet vervelen want er is onderweg meer dan genoeg te zien. De duinen achter u latend, rijdt u door een bergachtige woestijn. U passeert de steenbokskeerkring en trotseert de Gaub en de Kuiseb bergpassen. In de kustplaats Walvisbaai wordt gestopt voor en picknick lunch aan het strand. Aan de zuidkant van Walvisbaai ligt een lagune welke tienduizenden vogels aantrekt waaronder veel flamingo's. Na de lunch zal uw gids hier ook even stoppen voordat u de laatste 30 kilometer naar Swakopmund aflegt. Swakopmund is gebouwd in de Duitse Bavaria stijl en is prachtig gelegen tussen de westkust en de woestijn. Het plaatsje ademt een zeer ontspannen sfeer uit.

U komt aan het einde van de middag aan bij uw accommodatie. Vanavond geniet u op eigen gelegenheid van het diner (niet inbegrepen) in het hotel of in een van de restaurantjes in het stadscentrum.

Dagafstand: ± 300 kilometer
Accommodatie: Beach Hotel of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, lunch

Dag 4: Swakopmund (O)
Deze vierde dag kunt u geheel naar eigen wens indelen. Swakopmund is een geliefde vakantiebestemming onder Namibiërs en Zuid-Afrikanen en er zijn dan ook genoeg dingen te zien en te beleven. U kunt bijvoorbeeld een rit op een kameel maken, quadbiken of sandboarden op de enorme zandduinen. Ook zijn er mogelijkheden voor rondvluchten, parachute springen, boottrips en paardrijden. Uw gids zal u helpen bij het plannen en boeken van deze activiteiten.

Wanneer u meer wilt weten over de geschiedenis van het gebied kunt u een bezoek brengen aan het Swakopmund Museum, of geniet van de zon op het prachtige strand. Er zijn ook meer dan voldoende winkeltjes voor de liefhebbers.

Indien u niet voor een van de vele optionele activiteiten kiest, kan uw gids u meenemen naar de Swakopmund River Valley. Deze vallei staat door het zeer kale maar indrukwekkende landschap ook wel bekend als 'het maanlandschap'.

Let op: Alle activiteiten vandaag zijn niet inbegrepen in de reissom en voor eigen rekening.

Accommodatie: Beach Hotel of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt

  

Dag 5: Swakopmund - Twyfelfontein (O, D)
Zorg dat u goed uitgerust bent, want vandaag is een lange reisdag. Vanuit Swakopmund reist u in noordelijke richting langs de kust waar de eerste stop de Cape Cross zeehonden kolonie is. Duizenden Kaapse pelsrobben genieten hier van de zon op het strand en de rotsen. Hier vandaan rijdt u terug de woestijn in naar het prachtige Damaraland gebied waar kort gestopt wordt in het afgelegen mijnwerkers plaatsje Uis.

Wanneer u in de namiddag bij uw accommodatie in Twyfelfontein arriveert, is er nog voldoende tijd om iets te ondernemen. Uw gids zal u wijzen op optionele game en nature drives (niet inbegrepen) of geniet simpelweg van de weidse uitzichten vanuit de lodge.

Dagafstand: 450 kilometer
Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner

Dag 6: Twyfelfontein - Palmwag (O, D)
Na het ontbijt bij uw accommodatie reist u vandaag in ongeveer anderhalf uur naar het Palmwag gebied. Palmwag is werkelijk een paradijs op aarde. Wuivende palmbomen, prachtige uitzichten en vele wilde dieren zorgen ervoor dat u vandaag uw ogen zult uitkijken. Hier worden iedere ochtend en middag game drives aangeboden waarbij een deskundige ranger u zal meenemen voor een rit in een open 4x4 voertuig. U kunt onder andere de zwarte neushoorn, woestijn olifanten, giraffes, zebra's en gemsbokken tegenkomen.

Dagafstand: ± 120 kilometer
Accommodatie: Palmwag Lodge of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner

Dag 7: Palmwag - Kaokoland, Opuwo (O, L, D)
Vanochtend rijdt uw gids rechtstreeks naar de volgende accommodatie in het Kaokoland, het thuisland van de Himba bevolking. Dit half-nomadenvolk leeft voornamelijk van hun vee en spreekt de taal Zemba. Uiterlijke verschijning is voor de Himba erg belangrijk en hun uiterlijk zegt iets over de plaats in de groep en de fase van hun leven. Huwbare Himba jongens zijn bijvoorbeeld herkenbaar aan een gebogen staartje omhoog en pasgeboren baby's worden omhangen met parelkettingen. Vandaag de dag wonen er nog zo'n 6000 Himba's in dit gebied. Morgen zult u kennis maken met dit bijzondere volk.

De lodge ligt net buiten Opuwo en kijkt uit over de bergen en een vallei met adembenemende zonsondergangen. Houd uw camera dus gereed!

Dagafstand: ± 240 kilometer
Accommodatie: Opuwo Country Lodge of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, lunch, diner

  

Dag 8: Kaokoland (O, D)
Vandaag is een dag waarnaar u vast heeft uitgekeken. De lokale gids haalt u op bij de lodge en neemt u mee naar een traditioneel Himba dorp. De gids spreekt de taal van de Himba en zal u vertellen over de tradities en leefwijzen.

De volgende stop zijn de Epupa watervallen welke worden gevormd door een serie watervallen over een lengte van 1,5 kilometer. Het water valt gemiddeld 60 meter naar beneden. Dit imposante natuurverschijnsel ligt in de Kunene Rivier in het westelijke deel van het Kaokoland. Rondom de rivier is veel begroeing, waardoor dieren dit een fijne plaats vinden om te drinken en zich te verschuilen.

Na een dag gevuld met zowel natuur als cultuur komt u aan het einde van de middag terug bij de lodge, waar u nog even kunt relaxen voordat u met uw reisgenoten geniet van het diner.

Accommodatie: Opuwu Country Lodge of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner

Dag 9: Kaokoland - Etosha National Park (O, D)
Na twee dagen in Opuwu staat er vandaag weer een langere reisdag gepland, maar voor een groot deel is de rit door Etosha en is het dus eigenlijk een game drive. Na twee uur over reguliere wegen komt u aan bij de westelijke toegangspoort van het Etosha National Park, de Galton's Gate. Normaal mag deze poort enkel gebruikt worden door gasten van Dolomite's Camp en wetenschappers/onderzoekers, maar uw gids heeft speciale toestemming om hier naar binnen te gaan. Het Etosha National Park is een van de grootste en bekendste nationale parken in zuidelijk Afrika en staat vooral bekend om de grote aantallen wild die er gespot kunnen worden. Omdat het westelijke gedeelte van het park niet voor iedereen toegankelijk is, zult u mogelijk dieren zien die niet alle toeristen in Etosha zien.

De ochtend game drive begint gelijk bij aankomst in het park en eindigt uiteindelijk bij de accommodatie voor vandaag. Onderweg rijdt de gids naar enkele drinkplaatsen waar regelmatig wilde dieren worden gezien. Drinkplaatsen zijn over het algemeen de beste locaties om wild te spotten en dat is dan ook het doel van vandaag! De dieren welke u hier tegen kunt komen zijn onder andere olifanten, witte en zwarte neushoorns, leeuwen, zebra's, giraffes en vele anderen...

Rond lunchtijd komt u aan bij de accommodatie waar u na de lunch (voor eigen rekening) de tijd heeft om in het zwembad af te koelen of misschien een middagdutje te doen. In de namiddag staat er nog een korte game drive op het programma waarbij u een drinkplaats (waterhole) bezoekt in de hoop om daar dieren te zien. U dineert 's avonds bij het restaurant in het kamp.

Dagafstand: ± 350 kilometer
Accommodatie: Okaukuejo Luxury Bungalows or Bush Chalets of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner

Dag 10: Etosha National Park (O, D)
Om de dag optimaal te benutten wordt u vroeg gewekt voor een ochtend game drive. Vanuit uw accommodatie rijdt uw gids door het Etosha park naar het centraal in het park gelegen Halali kamp. Onderweg wordt diverse malen gestopt bij drinkplekken en bij uitkijkpunten over de gigantische Etosha zoutpan. Etosha betekent namelijk 'grote witte plek' wat verwijst naar de zoutpan die 25% van het park in beslag neemt. Vandaag concentreert uw gids zich op het oostelijke gedeelte van het park

In het Halali kamp heeft u gelegenheid te lunchen (voor eigen rekening) en de Halali waterhole te bezoeken. Voor wat verkoeling kunt u ook een duik nemen in het zwembad voordat de tocht verder gaat richting Namutoni. Hier wordt weer kort gestopt voor een fotomoment bij de drinkplek waarna u terugkeert naar de lodge. Na een dag lang zoeken naar wilde dieren is het tijd voor een heerlijk diner bij het restaurant in het kamp.

Accommodatie: Namutoni Luxury Bungalows or Bush Chalets of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner


Dag 11: Etosha National Park - Okonjima (O, D)
Na nog één vroege game drive in Etosha en het ontbijt bij uw accommdoatie verlaat u het park door de Von Linderguist poort aan de oostkant. U reist vandaag zuidwaards richting de Otavi bergen. Rondom deze bergen werd in het verleden veel koper gevonden waardoor de mijnindustrie in deze streek op gang kwam.

In de middag komt u aan bij de accommodatie voor vanavond. Deze is prachtig gelegen aan de voet van een zandstenen bergformatie. Na het diner bij uw accommodatie kunt u rustig plaatsnemen in de 'nocturnal hide' waar u in het donker wellicht stekelvarkens, honingdassen en de woestijnlynx kunt zien. De volgende ochtend kunt u een bezoek brenegn aan het Cheetah project waar u meer leert over het belangrijke werk van de AfriCat Foundation. Ook is het mogelijk om (optioneel) deel te nemen aan cheetah of luipaard tracking in de vroege ochtend.

Dagafstand: ± 280 kilometer
Accommodatie: Plains tented camp of gelijkwaardig
Verzorging: ontbijt, diner

Dag 12: Okonjima - Windhoek (O)
Deelnemers aan de optionele Tracking Trail moeten vroeg opstaan vandaag. Samen met deskundige rangers gaat u te voet op zoek naar gerehabiliteerde luipaarden en cheetahs binnen het 20.000 hectare tellende natuurreservaat. na deze excursie is het tijd voor een lekkere brunch en dan keert u weer terug naar Windhoek. Afhankelijk van de tijd wordt nog gestopt in Okahandja waar u op de grote markt prachtig houtsnijwerk en andere houten souvenirs kunt kopen. De kraampjes worden bemand door de lokale bevolking en dit is dan ook een goede manier om hen te steunen.

In de namiddag komt u uiteindelijk met veel herinneringen in en prachtige foto's aan in Windhoek waar u bij de luchthaven wordt afgezet.

Dagafstand: ± 230 kilometer
Verzorging: ontbijt/brunch

U vliegt terug naar Nederland of vervolgt uw vakantie in zuidelijk Afrika. U kunt deze rondreis boeken in combinatie met andere onderdelen uit ons totale reisaanbod.

Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Reisduur:

12  dagen, 11 nachten

Vertrek: Op aanvraag

Accommodatie:

Hotels, lodges, chalets en bungalows

Verzorging:

11x ontbijt, 2x lunch, 9x diner

Prijs:

Per persoon op basis van tweepersoonsbezetting

Startpunt:

Windhoek

Richtlijn start tijd van reis:

09.00 uur

Eindpunt:

Windhoek

Min / Max deelnemers:

Minimaal 2, maximaal 12

Malariagebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Vanaf 16 jaar (Kinderen jonger dan 16 mogen in overleg mee)

Reiskenmerken:

Safari, avontuur, groepsreis, cultuur, woestijn

Extra activitieten mogelijk:

Ja, in overleg met de gids

Landen:

Namibië

Hoogtepunten:

Etosha, Sossusvlei, Swakopmund, Walvisbaai, bezoek aan Himba dorp

Bagage voorwaarden:

Zachte tassen, niet zwaarder dan 20 kg

Internationaal gezelschap:

Ja

Taal Reisleiding:

Engels

Eenpersoonsaccommodatie mogelijk:

Ja met toeslag

Zelf participeren:

Nee

Visa nodig:

Nee

Grens overschrijdingen:

Lees hier meer over grens overschrijdingen

Gezondhied:

Lees hier meer over gezondheid

Inbegrepen:
- 11 overnachtingen in lodges, bungalows en/ of chalets
- Vervoer per minibus en 4x4 safarivoertuigen tijdens de game drives
- Verzorging: 11x ontbijt, 2x lunch, 9x diner
- Genoemde activiteiten
- Entreegelden voor Nationale Parken

Niet Inbegrepen:
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Transfers in Windhoek
- Optionele activiteiten en excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Niet genoemde maaltijden en drankjes
- Overnachting in Windhoek voorafgaand aan de reis
- Overnachting in Windhoek op dag 12

Uw Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving
ER 290; Per persoon op basis van tweepersoons bezetting
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.