Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

9 daagse safari dwars door het Kruger Park ER 137

Omschrijving

Hoogtepunten:

Krugerpark, Safari's, Big 5

*Klik op de kaart foto voor routekaartje.

Vertrek: Dagelijks
Vervoer: Safaris per open 4x4
Startpunt: Phalaborwa (vanuit Johannesburg op aanvraag)
Eindpunt: Johannesburg (OR Tambo Luchthaven)
Landen: Zuid-Afrika
Leeftijd: Alle leeftijden

Vroeg uit de veren is tijdens deze safaritrip niet alleen voor de vogels, want u ziet natuurlijk het meeste als de dierenwereld in Kruger National Park ontwaakt. Van olifantenland, nijlpaardrijk water en het gebied van Koning leeuw, reizend van noord naar zuid door sprookjesachtig landschap. U verblijft in verschillende gebieden met steeds een ander uitzicht, maar altijd onder de onmetelijke prachtige Zuid-Afrikaanse sterrenhemel. Ondanks het vroege opstaan, heeft u ook voldoende tijd om te relaxen tijdens deze reis en heerlijk tot rust te komen in de fascinerende Zuid-Afrikaanse natuur. U overnacht in chalets met en-suite badkamer en ontbijt, diner en game drives zijn bij deze reis inbegrepen. 

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

9-daagse safari in het Krugerpark (reisnr. ER 137)

U heeft de kans om tijdens de safari in een open 4x4 dichter bij de wilde dieren te komen en prachtige foto's te maken. De safari gids zal u veel kunnen vertellen over de flora en fauna in het gebied.

Let op: uw uiteindelijke reisschema kan afwijkend zijn van onderstaand, aangezien de touroperator afhankelijk is van de beschikbaarheid van de accommodaties in het Krugerpark. U zult wel altijd gelijkwaardige accommodatie toegewezen krijgen. Bij aankomst kan uw safarigids uw locaties bevestigen.

Reisschema:

O = Ontbijt; D = Diner

Dag 1: Phalaborwa - Krugerpark - Shingwedzi Camp (D)
U wordt door uw gids opgehaald bij de Phalaborwa luchthaven (in ieder geval voor 13.00 uur) en gaat vervolgens in een open safari voertuig door de Phalaborwa ingang het Krugerpark in. Shingwedzi Camp is uw eerste stop tijdens deze trip en het ligt in het hart van het noordelijke Krugerpark. Het noordelijke gedeelte van het Krugerpark staat bekend als 'Olifantland' en hier heeft u dan ook de kans om deze prachtige dieren 'tegen het lijf te lopen'. We komen aan het einde van de middag aan in het Camp en u heeft de gelegenheid om te relaxen en in te checken voor het diner in het restaurant in het rest camp (19.00 uur).

Dag 2: Krugerpark - Shingwedzi Camp (O, D)
Vroeg uit de veren! Nog voor het ontbijt gaat u op pad voor de ochtend game drive, waarna u kunt genieten van een heerlijk ontbijt bij Punda Maria (uiterste noorden van het Krugerpark). Vroeg in de ochtend heeft u namelijk de meeste kans om zoveel mogelijk wild te spotten. Punda Maria Camp bestaat al sinds 1919 en werd gebruikt als observatiepunt om de ivoor- en neushoornstropers in de gaten te houden. Vanaf 1930 is het omgezet naar een toeristenkamp. Onderweg zal uw gids proberen om u zoveel mogelijk dieren en vogels te laten zien. Stel ook gerust alle vragen die u heeft over de flora en fauna.

In de loop van de middag keert u terug naar het Shingwedzi Camp voor een siësta en tijd om te relaxen. U kunt de middag naar eigen indeling besteden, alvorens te gaan genieten van het diner (rond 19.00 uur).

Dag 3: Krugerpark - Shingwedzi - Letaba Camp (O, D)
Ook vandaag vertrekt u weer vroeg en rijdt richting Mopani Camp om te ontbijten. Dit kamp ligt aan de oever van de Pioneer Dam, waar u hopelijk nijlpaarden kunt spotten vanaf het dek.

Na het ontbijt rijdt u richting Letaba Rest Camp, waar u in de namiddag de "Elephant Hall" kunt bezoeken met zijn indrukwekkende collectie slagtanden. U kunt ook langs de waterkant gaan zitten en genieten van de olifanten en antilopen die langs komen voor een 'drankje'. Rond 19.00 uur gaat u weer naar het restaurant voor het diner.

Dag 4: Krugerpark - Letaba Camp (O, D)
Weer een vroege start vandaag zodat u optimaal gebruik kunt maken van het licht tijdens de zonsopgang wat hopelijk prachtige foto's oplevert. Misschien spot u vanochtend wel een leeuw of luipaard die vannacht op jacht geweest is en van zijn prooi geniet in de vroege ochtenduren.

Voor het ontbijt wordt gestopt in een van de kampen in het Krugerpark voordat u rond lunchtijd weer terugkeert naar het Letaba Camp. In de namiddag zult u wederom op safari gaan, maar deze keer wordt u meegenomen door een safarigids van het Krugerpark op de zogenoemde Sunset Safari. U vertrekt met daglicht, maar komt in het donker terug, dus vergeet uw muggenspray en uw zaklantaarn niet! Deze gids zal u wellicht meer kunnen vertellen over het nachtleven dat je onderweg in het donker tegenkomt en wat je probeert te spotten met een spotlight.

U komt rond 8 uur weer terug bij uw camp, waarna u meteen aan tafel kunt. Het diner wordt wederom geserveerd in het restaurant van het restcamp.

Dag 5: Krugerpark - Letaba - Satara Camp (O, D)
In de vroege ochtend weer een game drive met onderweg een stop voor het ontbijt. Vandaag rijdt u naar het centrale gedeelte van het Krugerpark en uw volgende overnachtingsadres: Satara Camp.

Het centrale gedeelte van het Krugerpark staat bekend om zijn mooie vergezichten met de Lebombo bergen aan de ene kant en de natuurlijke grens met Mozambique aan de andere kant. Dit kamp/gebied kent veel leeuwen, er is namelijk voldoende wild om op te jagen voor de leeuwen.

Aan het begin van de middag checkt u in en is er nog tijd om te relaxen of een duik te nemen in het zwembad. U bezoekt wederom het restaurant in het kamp voor het diner.

Dag 6: Krugerpark - Satara Camp (O, D)
Vandaag wederom een vroege morgen waarbij u na een kopje koffie op safari gaat. later in de ochtend keert u terug bij Satara voor het ontbijt. Onderweg hopen we een luipaard of een leeuw te spotten en de gracieuze giraffe tegen te komen.

Vandaag bezoekt u een aantal waterplaatsen waar u rustig de dieren die komen drinken kunt observeren. Diner vanavond in het restaurant.

Dag 7: Krugerpark - Satara - Skukuza Camp (O, D)
U gaat nu weer langzaam richting het zuiden van het Krugerpark. Na een vroege 'wake up call' gaan we richting de Tshokwane picknick plaats voor het ontbijt in de open lucht. Hierna reist u verder door het park naar Lower Sabie Camp voor lunch. In dit kamp  heeft u de kans om groepen olifanten, buffels, neushoorns of zebra's te zien.

Na de lunch rijden we vervolgens richting het Skukuza Camp. U verblijft hier de komende 2 nachten. Skukuza is het grootste park in het Krugerpark en in de omgeving bevindt zich veel wild waaronder de witte en zwarte neushoorn, de leeuw en het luipaard. Nu maar hopen dat ze zich niet schuil houden!

Om 19:00 uur kunt u weer dineren in het restaurant.

Dag 8: Krugerpark - Skukuza Camp (O, D)
Vandaag is uw laatste volle dag in het Kruger. U vertrekt wederom vroeg op uw ochtend safari om te genieten van het ontwaken van de bush tijdens de zonsopkomst Het ontbijt wordt onderweg bij een kamp genoten alsook de lunch later op de dag. U keert in de namiddag terug bij het kamp en dan zal u gids beginnen met de voorbereidingen voor een traditionele Zuid-Afrikaanse braai (bbq). Dit zal een gezellige maaltijd rond het kampvuur worden op uw laatste avond in het park.

Dag 9: Krugerpark - Skukuza - Johannesburg (O)
Een laatste ontbijt en daarna rijdt u rustig en in de hoop nog dieren te zien naar de uitgang van het park. Rond 10:00 uur laat u dit geweldige wildpark achter u. U wordt via Nelspruit terug gebracht naar Phalaborwa of zult u worden teruggebracht naar Johannesburg.

Let op:
Voor deze reis dient u door te reizen naar Phalaborwa Airport, waar uw safari begint. Wilt u liever vanuit Johannesburg vertrekken, vraag ons dan naar de mogelijkheden voor ene transfer.

De genoemde kampen (Letaba, Mopani, Olifants, Pretoriuskop, Punda Maria, Satara, Shingwedzi, Skukuza, Tshokwane) zijn in deze tour opgenomen als mogelijke overnachtingkampen of tussenstops. Afhankelijk van omstandigheden of beschikbaarheid kan worden uitgeweken naar andere kampen of stops van gelijkwaardig niveau.

Het reisschema kan licht afwijken van de planning i.v.m. openingstijden, weersomstandigheden en/of andere omstandigheden.

U reist langs diverse camps in het Krugerpark en uw bagage wordt meegenomen op de safari (deze wordt dus niet nagebracht). Houdt er dus rekening mee dat u niet te veel mee neemt! Indien u te veel bagage heeft, zult u dit in een kluisje op het vliegveld moeten opbergen tot na uw safari. Ook wordt u aangeraden om niet een grote harde koffer mee te nemen. Een kleine koffer of sporttas is voldoende, aangezien u op safari niet veel meer nodig heeft dan enkele kledingstukken!

U kunt er ook voor kiezen om vanaf het Kruger Mpumalanga International Airport of Skukuza Airport terug te vliegen. Op deze manier heeft u wellicht meer tijd voor de game drives! Uw safari gids zal er dan voor zorgen dat u op tijd op de luchthaven bent.

Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact


Reisduur:

9 dagen, 8 nachten

Vertrek:

Dagelijks

Accommodatie:

Chalet met eigen badkamer en airconditioning

Verzorging:

8x ontbijt en 8x diner

Vervoer          

Safaris per open 4x4

Prijs:

Per persoon op basis van 2 persoonsbezetting

Startpunt:

Phalaborwa (vanuit Johannesburg op aanvraag)

Eindpunt:

Johannesburg (OR Tambo Luchthaven)

Malariagebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Alle leeftijden

Reiskenmerken:

Natuur, avontuur, safari

Landen:

Zuid-Afrika

Hoogtepunten:

Kruger National Park, Safari's, Big 5

Visa nodig

Nee

Inbegrepen
- Accommodatie: chalet met eigen badkamer
- Vervoer: per open 4x4
- Safari's begeleidt door een geregistreerde safari gids
- Transfer vanaf luchthaven in Phalaborwa naar het Krugerpark; return transfer naar Johannesburg OR Tambo vliegveld
- Verzorging: 8x ontbijt en 8x diner
- Entreegeleden en toeristenbelasting

Niet Inbegrepen
- Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Lunch en drankjes
- Optionele activiteiten zoals een bushwalk (overleg hiervoor met uw safari gids)
- Persoonlijke uitgaven en fooien

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving 01/01/18
tot
31/12/18
ER 137; per persoon op basis van 1 persoons kamerbezetting, reisgezelschap van min. 3 personen € 3.134,00 / R 43.875,00
ER 137; per persoon op basis van 2 persoons kamerbezetting € 3.134,00 / R 43.875,00
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.