Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

7 daagse Safaritocht Krugerpark (reisnr. ER 092)

Omschrijving

Hoogtepunten:

4x4 Safari's, Kruger National Park, Big 5

*Klik op de kaart voor een routekaartje.

Vertrek: Dagelijks
Vervoer: Open 4x4 + minibus van en naar JNB
Startpunt: Johannesburg (O.R Tambo Luchthaven)
Eindpunt: Johannesburg (O.R Tambo Luchthaven)
Landen: Zuid-Afrika
Leeftijd: Alle leeftijden

Een prachtige safaritocht, waarbij u in een kleine groep door het wereldberoemde Kruger National Park reist. U verblijft op verschillende locaties. Reizen van het ene camp naar het andere camp betekent verschillende gebieden zien. Vaak vindt u dan een andere vegetatie en dus ook heel andere dieren die zich hier schuil houden, luieren of jagen. Uw trip begint en eindigt in Johannesburg (hotel of O.R. Tambo Luchthaven) en daartussen ligt een prachtige reis!

Beschikbaarheid en prijs opvragen voor de gewenste datum

--

7 daagse Safaritocht Krugerpark (reisnr. ER 092)

U heeft de kans om tijdens de safari in een open 4x4 dichter bij de wilde dieren te komen en prachtige foto's te maken. De safarigids zal u veel kunnen vertellen over de flora en fauna in het gebied.

Let op: uw uiteindelijke reisschema kan afwijkend zijn van onderstaand, aangezien de touroperator afhankelijk is van de beschikbaarheid van de accommodaties in het Krugerpark. U zult wel altijd gelijkwaardige accommodatie toegewezen krijgen. Bij aankomst kan uw gids uw locatie bevestigen.

Reisschema:

O = Ontbijt; D = Diner

Dag 1: Johannesbrug - Krugerpark (D)
De reis begint in Johannesburg: U wordt tussen 06:00 en 07:00 uur in de ochtend opgehaald bij uw hotel of bij de luchthaven. Ondeweg zal gestopt worden om even de benen te strekken etc. Vanaf het moment dat u het Kruger National Park binnenrijdt, begint uw safari-avontuur. Zintuigen op scherp en help uw gids met het zoeken naar wilde dieren.

Indien u aan bent gekomen op Kruger Mpumalanga International Airport wordt u hier opgehaald. U heeft dan enkel een rit van 1½ uur naar het Krugerpark. Vliegt u direct op Skukuza Airport, dan wordt u hier afgehaald en kan de safari meteen begin zodra u het vliegveld verlaat!

Normaal gesproken wordt er rond lunchtijd bij één van de kampen gestopt waar u lunch kunt kopen. Aan het einde van de dag gaan veel dieren naar de waterplaatsen. U zult hier impala's en waterbokken kunnen zien en tevens zullen er watervogels zijn. Als we verder rijden langs de waterplaatsen hopen we de nijlpaarden families te zien, sluimerend in het water. Ook krokodillen kunnen langs de oevers van de waterplaatsen liggen rusten in de zon.

Tegen de tijd dat we in Skukuza aankomen (of een gelijkwaardig kamp), zult u al een beetje een idee hebben van wat u de komende dagen mee gaat maken. Na het inchecken worden de gates van het park gesloten voor de nacht. U heeft gelegenheid zich op te frissen in uw chalet met en-suite badkamer alvorens u gaat genieten van een heerlijk diner in het restaurant in het restcamp.  

Dag 2: Krugerpark (O, D)
Vroeg in de ochtend heeft u de meeste kans om zoveel mogelijk wild te spotten, dus u zal zo vroeg mogelijk op safari vertrekken. Afhankelijk van het jaargetijde gaat de gate al om 6 uur open, dus u kunt al vroeg op pad. Uw gids zal u de definitieve vertrektijd hebben doorgeven tijdens het diner de vorige avond. 

We zullen een stop maken onderweg bij een picknickplaats voor het ontbijt en tevens heeft u dan even de gelegenheid om de benen te strekken. Onderweg komt u natuurlijk allerlei verschillende dieren tegen waarover uw gids u interessante dingen kan vertellen. De meeste safarigidsen hebben de ogen van een havik en ontdekken wild wat u anders wellicht niet zou zien.

Na het ontbijt gaat de game drive verder. Er wordt gestopt bij sommige waterplaatsen en dammen die in het Krugerpark te vinden zijn. U zult waarschijnlijk veel zebra's en wildebeesten zien onderweg evenals de giraffes en de olifanten. Ook zult u vele vogels zien: er zijn meer dan 500 soorten in het Krugerpark! U kunt wederom lunch kopen in één van de restcamps.

Laat in de middag komt u aan in uw volgende restcamp, bijvoorbeeld Satara. U krijgt de kans zich wat op te frissen en te relaxen in uw chalet voordat u rond 19.00 uur naar het restaurant in het kamp gaat voor het diner. Na de vele indrukken zult u vast heerlijk slapen met de geluiden van de Afrikaanse wildernis op de achtergrond.

Dag 3: Krugerpark (O, D)
Weer een vroege wake-up-call vandaag zodat u optimaal gebruik kunt maken van het licht tijdens de zonsopgang wat hopelijk prachtige foto's oplevert. Misschien spot u vanochtend wel een leeuw of een luipaard die vannacht op jacht geweest is en van zijn prooi geniet.

Voor het ontbijt wordt gestopt in één van de kampen in het Krugerpark voordat u rond lunchtijd weer terugkeert naar het Satara Camp. In de namiddag/avond zult u wederom op safari gaan, maar deze keer wordt u meegenomen door een ranger van het Krugerpark op de zogenoemde Sunset Safari. U vertrekt met daglicht, maar komt in het donker terug, dus vergeet uw muggenspray en uw zaklantaarn niet. Wanneer het donker wordt, worden de spotlights aangezet om u de nachtdieren onderweg te laten zien.

U komt rond half 8 weer terug bij uw camp, waarna u meteen aan tafel kunt. Het diner wordt wederom geserveerd in het restaurant van het restcamp.

Dag 4: Krugerpark (O, D)
Wederom een ochtend game drive en dan rond lunchtijd inchecken bij uw volgende kamp waar u vanmiddag genoeg tijd heeft om een duik te nemen in het zwembad, een wandeling te maken of een siesta te houden.

Drie uur voordat de toegangspoorten sluiten begint de middag game drive. Bij de drinkplaatsen wordt gestopt om hopelijk neushoorns een modderbad te zien nemen of een kudde olifanten te zien die afkoelen bij het water. Wanneer u weer terugkomt bij het kamp heeft u tijd voor een snelle douche alvorens u naar het restaurant gaat voor het diner.

Dag 5: Krugerpark (O, D)
Vanochtend vroeg neemt u alweer afscheid van het kamp. De indeling van vandaag zal grotendeels hetzelfde zijn als voorgaande dagen (stop voor ontbijt en lunch). In de (na-)middag komt u aan bij het volgende kamp waar u weer overnacht in chalets met en-suite badkamer. Mogelijke kampen zijn Skukuza, Pretoriuskop of Nkambeni Safari Camp. De keuze voor het kamp is afhankelijk van beschikbaarheid.Samen met uw reisgenoten kunt u weer dineren in het restaurant en uw gids zal het programma voor de komende dagen met u doornemen.

Dag 6: Krugerpark (O, D)
Vroeg in de ochtend wekt uw safarigids u weer, afhankelijk van de weersomstandigheden en beschikbaarheid gaat u een bush walk maken. Een ranger van het Krugerpark verzorgt de bush walk en laat u het park zien vanuit de ogen van de vele dieren. U keert terug naar het kamp waar u kunt douchen en een welverdiend ontbijt eten. Daarna vertrekt u weer met de 4x4 safari-auto het park in. Wanneer een wandeling door de bush niet mogelijk is, dan vertrekt u 's ochtends vroeg weer voor een safaririt met uw gids en stopt onderweg voor ontbijt bij een picknickplaats. Uw gids zal vandaag zijn uiterste best doen de dieren te spotten die u wellicht nog niet heeft kunnen afstrepen van uw lijstje. In de namiddag keert u terug naar het kamp en kunt u rustig uw tas inpakken en wellicht wat souvenirs kopen voordat u aanschuift voor het laatste diner.

Dag 7: Krugerpark - Johannesburg (O)
Uw safari tocht loopt ten einde. We rijden vandaag terug naar Johannesburg. In de ochtend maakt u nog 1 game drive (voor of na het ontbijt) en verlaat daarna het Krugerpark via Phabeni of Numbi Gate. Rond 10.00 uur rijdt u langzaam het park uit en vertrekt u richting Nelspruit. U stapt van het 4x4 voertuig weer over in een busje en zult worden teruggebracht naar het OR Tambo vliegveld of uw hotel in Johannesburg, van waaruit u uw reis kunt voortzetten. U arriveert in Johannesburg rond 16.00 uur. Het einde van een fantastische safaritocht!

Let op:
De genoemde kampen (Lower Sabie, Nkambeni Safari Camp, Pretoriuskop, Satara, Skukuza) zijn in deze tour opgenomen als mogelijke overnachtingkampen. Afhankelijk van omstandigheden of beschikbaarheid kan worden uitgeweken naar andere kampen van gelijkwaardig niveau.

Het reisschema kan licht afwijken van de planning i.v.m. openingstijden, weersomstandigheden en/of andere omstandigheden.

U reist langs diverse camps in het Krugerpark en uw bagage wordt meegenomen op de safari (deze wordt dus niet nagebracht). Houdt er dus rekening mee dat u niet te veel meeneemt! Indien u te veel bagage heeft, zult u dit in een kluisje op het vliegveld moeten opbergen tot na uw safari. Ook wordt u aangeraden om niet een grote harde koffer mee te nemen. Een kleine koffer of sporttas is voldoende, aangezien u op safari niet veel meer nodig heeft dan enkele kledingstukken!

Bij dit reisnummer is een transfer vanaf de OR Tambo luchthaven of uw hotel in Johannesburg inbegrepen. De pick-up transfers vinden plaats tussen 06.00 uur en 07.00 uur.

NB U kunt er ook voor kiezen om vanaf het Kruger Mpumalanga International Airport of Skukuza Airport opgehaald te worden en aan het einde van de zevende dag weer terug gebracht te worden. Op deze manier heeft u wellicht meer tijd voor de game drives! Uw safari gids zal er dan voor zorgen dat u op tijd op de luchthaven bent.

Heeft u nog geen vlucht: klik dan hier: vluchten
Wilt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten klik dan hier: reisverzekeringen
Heeft u advies nodig of meer informatie neem dan contact met ons op klik hier: contact

Reisduur:

7 dagen, 6 nachten

Vertrek:

Dagelijks

Accommodatie:           

Chalet met eigen badkamer

Verzorging:

6x ontbijt en 6x diner in de restaurants in de Krugerpark restcamps.

Vervoer          

Open 4x4 + minibus van en naar JNB

Prijs:

Per persoon op basis van 2 persoonsbezetting

Startpunt:

Johannesburg (O.R Tambo Luchthaven)

Eindpunt:

Johannesburg (O.R Tambo Luchthaven)

Malariagebied:

Ja, lees hier belangrijke informatie over malaria

Leeftijd:

Alle leeftijden

Reiskenmerken:

Avontuur, Safari

Landen:

Zuid-Afrika

Hoogtepunten:           

4x4 Safari's, Kruger National Park, Big 5

Visa nodig

Nee

Inbegrepen
- Accommodatie: chalet met eigen badkamer
- Vervoer: game drives per open 4x4
- Deskundige gids
- Op basis van beschikbaarheid: 1x bush walk
- Transfer vanaf Johannesburg/ luchthaven O.R. Tambo of KMI Airport in Nelspruit of Skukuza Airport
- Verzorging: 6x ontbijt en 6x diner
- Entree park en toeristenbelasting

Niet Inbegrepen
-
Vluchten
- Reis - en Annuleringsverzekering
- Lunch en drankjes
- Optionele activiteiten zoals een bushwalk (overleg hiervoor met uw safari gids)
- Persoonlijke uitgaven en fooien

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij Zuid-Afrika Specialist.

Tarieven/Seizoenen (prijzen zijn p.p.)

Omschrijving 01/01/18
tot
31/12/18
01/01/19
tot
31/12/19
ER 092; per persoon op basis van 1 persoons kamerbezetting, reisgezelschap van min. 3 personen € 1.289,00 / R 18.038,00€ 1.401,00 / R 19.610,00
ER 092; per persoon op basis van 2 persoons kamerbezetting € 1.254,00 / R 17.550,00€ 1.363,00 / R 19.080,00
Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.