Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Zuid-Afrikaanse keuken

Smullen van de Zuid-Afrikaanse keuken
In de Zuid-Afrikaanse keuken vindt u invloeden van drie continenten. Naast de grote variatie aan Aziatische, Afrikaanse en ook Europese gerechten heeft Zuid-Afrika ook het voordeel van een ideaal klimaat om alle ingrediënten zelf te vertelen. Benieuwd naar wat Zuid-Afrika op culinair vlak te bieden heeft?

Neem een voorproefje!
Bobotie is één van de bekendste gerechten van Zuid-Afrika. Het is een ovengerecht dat bestaat uit een mengsel van gehakt en specerijen. Hier overheen komt een mengsel van melk en eieren. Oorspronkelijk bestond dit gerecht uit vleesresten van vorige maaltijden. Tegenwoordig bestaat Bobotie veelal uit rundvlees of lam. Fruit, zoals appels en rozijnen maken de Bobotie nog lekkerder.

Sosaties is een traditioneel Kaapsmaleis gerecht dat tot een vast onderdeel van de braai oftewelbarbecue van de Zuid-Afrikanen bestaat. Hou je van scherp? Doe er een paar hete pepertjes bij en smullen maar.

Hele gemarineerde vis
Dit heerlijke visgerecht is gemakkelijk te bereiden. Met een speciale vistang draai je de vis op de grill gemakkelijk om zonder dat het uit elkaar valt. Door het grillen komt de smaak van de vis helemaal tot zijn recht. De vis ligt ongeveer een uur in de marinade zodat het een heerlijke smaak krijgt. De marinade bestaat meestal uit: zonnebloemolie, zout en peper, citroensap en gehakte peterselie.

Biltong
Deze typisch Zuid-Afrikaanse snack is gemaakt van gedroogd vlees en wordt door de Zuid-Afrikanen veelal meegenomen als reisproviand. Biltongvlees wordt eerst in grote repen gesneden en op smaak gemaakt met koriander, peper en zout.

Hele Meallies of Sweet Corn.
Nog iets lekkers voor op de braai: Meallies (kleine maiskolfjes). Dit bijgerecht maak je simpel klaar. Even koken in water en daarna met gesmolten boter of olie insmeren. De meallies moeten regelmatig gedraaid worden zodat ze rondom mooi lichtbruin worden. Ze hoeven maar een paar minuten op de braai te liggen en smikkelen maar! Wel even af laten koelen natuurlijk.

Een drankje erbij?
Zuid-Afrika en wijn is voor niemand een vreemde combinatie. De wijnen uit het landwinnen nog steeds aan populariteit. Vinologen omschrijven de Zuid-Afrikaanse wijnen als fruitig en zacht en zijn daarom veelal erg in trek bij beginnende wijndrinkers. Maar het is niet alleen wijn dat Zuid-Afrika schenkt. De Zuid-Afrikanen zelf zijn dol op een biertje en die liefde delen ze graag met anderen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.