Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

World Heritage sites

World heritage sites

Onderstaand treft u informatie over deze World Heritage sites.

- iSsimangaliso Wetland Park, voorheen Greater St. Lucia Wetland Park genoemd. Het gebied beslaat maar liefst 260.000 hectare. Er zijn kleurrijke koraalriffen, zoetwater moerassen, open riviermondingen en beboste kustduinen, waarvan sommige tot de grootste duinen van de wereld behoren. Het centrale Lake St. Lucia is een van de grootste zoetwatermeren van Zuid-Afrika. U kunt hier heerlijk varen genietend van een zicht op nijlpaarden, flamingo's, nijlkrokodillen en vele vogelsoorten. Indien u in juni het park bezoekt kunt u de zuidkapers bewonderen. Deze walvissoort zwemt voor de kust op weg naar Antarctica, vergezeld door walwishaaien en dolfijnen.

- Robbeneiland. Wereldwijd berucht door de gevangenis waar Nelson Mandela zovele jaren gevangen zat. Daarnaast ook bekend vanwege de unieke flora en fauna. In 1999 is het eiland benoemd tot historisch monument.

- Cradle of Human kind. Dit beslaat het gebied rondom Sterkfontein, Swartkrans, Kromdraai en omgeving. U vindt hier 's werelds rijkste concentratie van menselijke fossielen, die getuigen van de evolutie gedurende 3.5 miljoen jaar. In 1936 werd in Sterkfontein Valley door Dr. Robert Broom de oudste volwassen schede van de aapmens gevonden: de Australopithecus Africanus Transvaalensis. Daarom wordt dit gebied de Cradle of Human kind genoemd. De schedel kreeg de bijnaam: Mrs. Ples. In de Sterkfontein grotten zijn meer dan 600 menselijke fossielen gevonden. In 1995 vondt men oeroude boten van de voet met een verlengstuk naar de enkel. Deze vondst kreeg de bijnaam Little Foot. De botten bewezen dat de aapmens rechtop liep en dus de voorloper was van de huidige mens.

- uKhahlamba Drakensberg Park. Dit park kent een natuurlijke schoonheid met Afrika's hoogste bergketen ten zuiden van de Kilimanjaro en de grootste concentratie van rock art and painting. Hierdoor is het zowel op het gebied van natuur als van cultuur een World Heritage site.

- Mapungubwe Cultural Landscape. Mapungubwe betekent : plaats van de steen der wijsheid. Het was Zuid-Afrika's eerste koninkrijk en ontwikkelde zich tevens tot het grootste vorstendom van het subcontinent. Na haar bloeitijd tussen 1000 en 1300 werd dit koninkrijg uiteindelijk verlaten aan het einde van de 14e eeuw. De geavanceerde bevolking handelde met China, India en Egypte in goud en ivoor.

- Cape Floral Region. Dit gebied beslaat slechts 0.04 % van het totale land, te weten een gebied van 553.000 hectaren. Het ligt in de provincie Western Cape. Het bevat 20% van de flora van het hele continent. Het maakt dit gebied tot een van de rijkste gebieden ter wereld, waar men 18 verschillende biospheren aantreft. Het gebied strekt zich uit van Kaapstad in het westen tot aan de Oost kaap in het oosten. Het semi meiterrane klimaat zorgt voor kille, natte winters en droge, hete zomers.

- Vredefort Dome. Ongeveer 2 biljoen jaar geleden raakte een meteoriet met een diameter van 10 km de aarde ongeveer 100 km ten zuidwesten van Johannesburg en maakte hier een enorme krater. Dit gebied, vlak bij de stad Vredefort in de Free state is bekend als Vredefort Dome.

- Richtersveld Cultural and Botanical Landscape. Dit gebied beslaat 160.000 ha dramatische bergachtig woestijngebied in het noord westen van Zuid-Afrika.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.