Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Witsand

 

Witsand is een kleine kustplaats in de provincie West Kaap op zo'n 3 uren rijden ten oosten van Kaapstad. Hier kunt u jaarlijks tussen juni en november walvissen zien zwemmen die hier speciaal komen om kleintjes te krijgen. Bij Witsand stroomt de Breede rivier in de oceaan en er kan veilig gezwommen worden. Ook kunt u andere watersporten ondernemen zoals vissen, snorkelen, surfen en kitesurfen.

Het zand is hier witter dan op andere plaatsen aangezien er water aanwezig is onder het zand, daardoor ontstaat uitloging van ijzerdeeltjes en wordt het zand witter van kleur. Het strand is maar liefst 4 kilometer lang en dus heerlijk voor een dagje strand of een wandeling. Niet schrikken wanneer u over de duinen loopt en een vreemd geluid hoort. Onder de juiste omstandigheden wordt gesproken van 'brulzand' of 'roaring sands' bij Witsand.

Wanneer u in Witsand verblijft, kunt u onder andere een bezoek brengen aan het De Hoop Natuurreservaat (via de pont bij Malgas bijvoorbeeld) of het Bontebok National Park bij Swellendam.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.