Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Wilderness

Wilderness wordt wel het hart van de Tuinroute genoemd. Halverwege Mosselbaai en Storms River en op 40 km van Knysna, vormt dit charmante dorp inderdaad een goed uitgangspunt voor het ontdekken van deze groene route en het Goukamma Natuur reservaat. De Outeniqua Mountains met het regenwoud liggen tegen het dorp aan en de oceaan is op loopafstand van dit gezellige plaatsje.

Wilderness ligt op 15 km van George en is een paradijsje voor de natuurliefhebber. Het heeft prachtige stranden, een inheems bos met gigantische Yellowwood trees en verschillende waterpartijen, kortom een prachtige plek voor de mens en heel veel vogels. En niet alleen de zee, maar ook de lagune van Touwsrivier is een plek die u niert mag missen als u hier verblijft.
U gaat in de natuur hier vast op zoek naar de Knysna Loerie een prachtige, bijzondere en niet overal te spotten vogel, in de bossen zou u zomaar een flits van een duikertje of Bushbok kunnen zien.

Wilderness zelf is een niet al te groot dorp, met een aantal praktische voorzieningen zoals winkels, restaurants en hotels. Ook heeft het tal van kunst galerieën en winkeltjes waar plaatselijk producten of handnijverheid verkocht worden. Wilderness en omgeving lenen zich perfect om te gaan hiken of mountainbiken. Vogel, walvis-spotten en vissen zijn dag vullend voor de geduldigen onder u. Actievelingen gaan surfen, paragliden of paardrijden en dan zijn er natuurlijk tal van prachtige autotochten die u hier kunt maken.

Abseilen kunt u bij de Kaaimans Kloof naast de magnifieke waterval. En de 's werelds hoogste bungeejump kunt u maken bij de Bloukransbrug in het iets verderop gelegen Tsitsikamma National Park.

Bij Dolphins Point is een parkeerplaats vanwaar u een mooi uitzicht over het water heeft en rechts van u - aan de overkant van de riviermond - een dolfijn in de rotsen zou kunnen herkennen. Walvissen en dolfijnen hier in de golven zien spelen kan ook. Voor de walvissen moet u dan tussen juli en november in Zuid-Afrika zijn, de tijd dat deze giganten migreren van de koude Atlantische oceaan naar de warme Indische oceaan.

Over de riviermond ziet u ook een spoor liggen: hier komt de Outeniqua Choo Tjoe vier maal per dag overheen. De mooiste route van de Outeniqua Choo Tjoe trein loopt tussen George en Wilderness (door regelmatige overstromingen zijn sommige delen van het traject weggespoeld of soms tijdelijk niet begaanbaar, bekijk op voorhand welk traject beschikbaar is).

Bezoek zeker de prachtige natuur van Het Wilderness National Park Een rustig natuurpark met een relaxte sfeer. Tussen de oceaan en de bergen liggen een aantal zoetwatermeren ook wel de Serpentine genoemd (o.a. Langvlei, Rondevlei en Swarvlei). De meren geven alle gelegenheid tot watersporten als zwemmen of kanovaren. Natuurlijk zijn er ook een aantal wandelingen uitgezet.

Golfers zullen regelmatig de trip naar George maken waar een aantal zéér goede en bijzonder mooie golfcourses het hart van deze sporter zullen veroveren.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.