Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Waterberg

Waterberg

Het gebied dat bekend staat als Waterberg, in het zuidwesten van de provincie Limpopo, wordt wel omgeschreven als het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika. Ondanks dat deze provincie een vrij droog klimaat kent, is het Waterberggebied een groen stukje natuur doordat er meerdere riviertjes door het gebied stromen die allen uitmonden in de Limpoporivier. Het 15.000 vierkante kilometer tellende gebied dat in 2001 door UNESCO tot 'biosphere reserve' werd erkend, bestaat uit bosvelden, savanne en moerassen en is daardoor aantrekkelijk voor veel verschillende dier- en plantsoorten. U vindt het natuurschoon van Waterberg op zo'n 2,5 uur rijden vanaf Johannesburg, verscholen tussen de bergen.

De gemiddelde hoogte van het gebergte is 600 meter, maar er zijn bergtoppen met een hoogte tot 1400 meter van waar u een schitterend uitzicht heeft.

De bergen gevormd van zandsteen zijn in staat om water goed op te nemen en dienen als waterreservoir, vandaar de naam Waterberg. Tweeduizend jaar geleden waren de San-bosmannen zich al bewust van de functie van waterreservoir en daardoor was het voor hen een goede verblijfsplek. De vele rotstekeningen van de San geven een goed beeld van de dieren die zij in het gebied tegen kwamen tijdens de jacht zoals neushoorns en antilopes. De rotstekeningen zijn te vinden op de plekken waar de bosmannen schuilden of overnachten. In Makapansgat nabij Waterberg zijn skeletresten gevonden van de Australopithecus Africanus, zij leefden zo'n 2,5 miljoen jaar geleden al in de Waterbergregio.

Waterberg kent goede mogelijkheden voor safari's en het gebied is vrij van malaria. Ondermeer het  Marakele Nationaal Park, Kololo Game Reserve, Welgevonden Game Reserve, Lapalale Game Reserve en het privé Game Reserve Entabeni behoren tot dit gebied. In Waterberg vindt u alle leden van de Big Five samen met vele andere diersoorten zoals impala's, elanden, kudu's, hyena's, blauw wildebeesten, zebra's giraffen en langs de rivieren krokodillen en nijlpaarden. De vogelpopulatie bestaat uit meer dan 300 soorten waaronder een aantal grote gieren. De echte vogelaars kunnen tevens een bezoek brengen aan het Nylsvley Nature Reserve, een van de beste plekken om vogels te zien in Zuid-Afrika.

Ook qua flora is er genoeg diversiteit, verschillende grassoorten en bomen zoals de Vaalboom met zijn zilverkleurige bladeren, de zeldzame Cycad en de prachtige lavendelbomen.

Na een dag op safari zijn er voldoende lodges in het gebied waar u kunt ontspannen en de prachtige rode zon zien zakken achter de bergen.

Voor extra ontspanning kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Bela Bela, deze plaats droeg voorheen de naam Warmbad. De naam is ontleend aan de natuurlijke warm waterbronnen die 22.000 liter water per uur met een temperatuur van 53 graden Celcius voortbrengen, een heerlijke relaxte ervaring.

 

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.